Buffalo Technology (www.buffalotech.com) julkisti uuden LinkStation Pro Quad -verkkotallennusratkaisun. Se on Buffalon ensimmäinen Android- ja Squeezebox-yhteensopiva verkkotallennusratkaisu.

lsproquad

LinkStation Pro Quad on suunnattu kotikäyttäjille ja pienyrityksille, jotka tarvitsevat suuren tallennuskapasiteetin ja monipuoliset lisätoiminnot. Sen avulla kaikki tärkeät tiedostot ovat turvassa ja jaettavissa eri laitteiden kesken. LinkStation Quad voidaan jakaa tietokoneille, pelikonsoleille, DLNA-viihdelaitteille, Logitech Squeezebox-verkkomusiikkisoittimille, iPhonelle, iPadille, iPod touchille ja Android-mobiililaitteille.

Buffalon Web Access -etäkäyttötoiminto on ensi kertaa saatavana myös Android-käyttöjärjestelmää käyttäville mobiililaitteille. Web Access mahdollistaa musiikkiin, valokuviin ja muihin tiedostoihin pääsyn myös kodin ulkopuolelta. Käyttäjät voivat toistaa verkkokiintolevylle tallennettua musiikkia ja videoita. Myös kuvien ja videoiden lähetys langattoman lähiverkon tai 3G-verkon läpi mobiililaitteesta verkkokiintolevylle on mahdollista. Web Access toimii tietokoneiden webbiselaimissa sekä Android- ja iOS-mobiililaitteissa omilla sovelluksillaan, jotka on ladattavissa ilmaiseksi Android Marketista ja Apple App Storesta.

Logitech Squeezebox -verkkomusiikkisoittimet ovat suosittuja kodin äänentoistoratkaisuja. LinkStation Pro Quad on ensimmäinen Buffalon verkkotallennusratkaisu, joka tukee suoraan musiikin kuuntelua Squeezeboxien kautta ilman tietokonetta. Myös LinkStation Mini (LS-WSX), Pro (LS-XHL) ja Pro Duo (LS-WV) ovat päivitettävissä Buffalon webbisivustolla Squeezebox-yhteensopiviksi.

LinkStation Pro Quad on tehokas verkkotallennusratkaisu, jonka tiedonsiirtonopeus nousee nopean 1,6 gigahertsin prosessorin ansiosta jopa 72 megatavuun sekunnissa. Laitteessa on myös gigabitin Ethernet-liitäntä (10/100/1000). LinkStation Pro Quadissa on neljä etupaneelin kautta nopeasti vaihdettavaa kiintolevyä ja se on saatavana 4 tai 8 teratavun tallennuskapasiteeteilla. RAID 0, 1, 5 ja 10 takaavat joko huippunopean tai erityisen luotettavan tiedontallennuksen. Tallennuskapasiteettia on myös helppo kasvattaa ulkoisella kiintolevyllä laitteessa olevan usb-liitännän kautta.

Magneettikiinnitteisen etupaneelin ansiosta LinkStation Pro Quadin kiintolevyjen vaihto on helppoa eikä se vaadi ylimääräisiä työkaluja. Laitteen runko pitää sisuksen lämpötilan viileänä eikä erillistä jäähdytystä tarvita. Laitteen luontoystävälliset virransäästötoiminnot pienentävät myös käyttökustannuksia.

Laite on helposti integroitavissa olemassa oleviin verkkoihin Active Directory -yhteensopivuuden ansiosta. Siinä on myös tuki Applen Time Machine -varmistusohjelmistolle. Laitteen sisäisen BitTorrent-ohjelman avulla tiedostot voidaan ladata verkosta suoraan verkkokiintolevylle ilman tietokonetta. Direct Copy -toiminnolla aineistojen siirto digikamerasta onnistuu napin painalluksella. Sisäiset tulostus- ja FTP-palvelimet yksinkertaistavat tulostusta ja tiedonsiirtoa.

Laitteiden mukana toimitetaan viisi (5) NovaBACKUP Professional -ohjelmistolisenssiä, joilla voi varmistaa kaikki tärkeät tiedostot automaattisesti.

Saatavuus ja hinnoittelu
Buffalo LinkStation Pro Quad tulee saataville huhtikuun aikana ja sen kuluttajahinnat ovat 4 ja 8 teratavun kapasiteeteille 499 ja 819 euroa. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja ja tarkat tekniset tiedot
http://www.buffalo-technology.com/products/network-storage/linkstation/

Viralliset tukkurit
Dacco Corporation Oy, 02-274 0000, www.dacco.fi
PAN Vision Finland Oy, 02-273 4000, www.panvision.com

Buffalo Technology
Buffalo on maailmanlaajuinen innovatiivisten kodin ja pienyritysten langattomien verkkotuotteiden sekä tallennus- ja multimediaratkaisujen valmistaja. Yhtiö on Japanin suurin kaikkien PC-lisälaitteiden valmistaja ja maailmanlaajuisesti suurin NAS-kuluttajatuotteiden valmistaja vuosina 2005, 2006, 2007, 2008 ja 2009 (In-Stat).

Yhtiön tallennusratkaisut vastaavat sekä yksittäisen käyttäjän että yritysten tarpeisiin edullisten NAS-verkkotallennuslaitteiden, ulkoisten massamuistien, multimediatoistimien, ja langattomien reitittimien tuotevalikoimalla. Yhdessä ne tarjoavat täydellisen ja integroidun ratkaisun toimistoihin ja digitaalisiin koteihin.

Buffalon tuotevalikoimaan kuuluu yrityskäyttöön suunnitellut TeraStation- ja kotikäyttöön tarkoitetut LinkStation-verkkotallennusratkaisut. LinkStation-verkkotallennusratkaisut auttavat käyttäjää helposti keskittämään tiedostojen, valokuvien ja musiikin säilyttämisen. AirStation on helppokäyttöinen yritysten ja kotien käyttöön suunniteltu korkeatehoisten langattomien verkkoratkaisujen tuotesarja. Markkinoiden kehittynein AOSS™ (AirStation One-Touch Secure System) -teknologia auttaa käyttäjiä rakentamaan langattomat verkkonsa helposti ja turvallisesti nappia painamalla.

Buffalon maailmanlaajuiset yhteistyökumppanit, kuten Intel, Broadcom, Nintendo ja Microsoft, ovat mahdollistaneet uusien teknologioiden kehittämisen käytännöllisiksi kodin ja yritysten työkaluiksi.

Buffalo Technologyn pääkonttori on Japanissa ja sillä on konttoreita Englannissa, Ranskassa, Hollannissa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Taiwanissa. Lisätietoja: www.buffalotech.com.