Verkkolevyjen ja muiden verkkotuotteiden kuluttajamarkkinoiden johtava valmistaja, Buffalo Technology (www.buffalotech.com) tuo markkinoille pilvipalveluihin perustuvan ratkaisun tallentaa ja jakaa tiedostoja.

cloudstation

Buffalo CloudStation on ihanteellinen ratkaisu helppoa tiedonjakoa ja varmuuskopiointia kaipaavalle kuluttajalle. CloudStation-ratkaisussa yhdistyvät ulkoinen verkkolevy ja internetissä toimiva pilvipalvelu yhdeksi kokonaisuudeksi.

Buffalo CloudStationin käyttöönotto on helppoa. Verkkolevy liitetään verkkoreitittimeen, kytketään virta ja luodaan käyttäjätili osoitteessa www.mycloudstor.com. Palvelun käyttö on vaivatonta ja ilmaista.

CloudStationin kautta voidaan jakaa vapaasti haluttuja tiedostoja: musiikkia, videoita, kuvia tai vaikkapa Microsoft Office -tiedostoja. Pogoplug-palvelun ansiosta tiedostoja voidaan selata ja ladata mistä päin maailmaa tahansa. Käyttö onnistuu niin tietokoneilla, tablettilaitteilla kuin älypuhelimillakin.

Pilvipalvelun lisäksi CloudStationia voidaan käyttää myös lähiverkossa tiedon jakamiseen, lataamiseen ja varmuuskopiointiin. CloudStation-verkkolevyltä voidaan tietoa jakaa myös DLNA-tekniikkaa käyttäville televisioille ja muille viihdelaitteille. Näin videoita, musiikkia ja kuvia voidaan toistaa helposti millä tahansa verkkoon kytketyllä mediasoittimella – myös älypuhelimilla.

CloudStation on myös BitTorrent-yhteensopiva, joten verkkolataukset voidaan tehdä suoraan verkkolevylle. CloudStation tukee myös Time Machine -ominaisuutta, jolla Mac-tietokoneiden käyttäjät voivat varmistaa tiedostonsa vaivatta.

Kaikissa Buffalo CloudStation -verkkolevyissä on liitännät lähiverkkokaapelille ja usb 2.0 -tulostimelle tai lisäkiintolevylle. Lisäksi CloudStation Duo- ja Duo Pro -malleissa on kahden levyn RAID-tuki (0, 1 ja normaali). Kaikki mallit tukevat sekä Windows- että Mac OS X -käyttöjärjestelmiä.

Saatavuus ja hinnoittelu
Buffalo CloudStation tulee saataville lokakuun aikana. Yhden levyn CloudStationin kuluttajahinnat ovat yhden ja kahden teratavun tallennuskapasiteeteilla 159 ja 199 euroa. Lisäksi markkinoille tulee Duo- ja Duo Pro -mallit, joiden kuluttajahinnat alkavat kahden teratavun kapasiteetilla 269 eurosta. Hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron ja Teoston yksityisen kopioinnin hyvitysmaksun niiden mallien osalta, joita se koskee.

Lisätietoja ja tarkat tekniset tiedot
www.buffalocloudstor.com

Viralliset tukkurit
ALSO Finland, 03-213 6100, www.also.fi
PAN Vision Finland Oy, 02-273 4000, www.panvision.com

Buffalo Technology
Buffalo on maailmanlaajuinen innovatiivisten kodin ja pienyritysten langattomien verkkotuotteiden sekä tallennus- ja multimediaratkaisujen valmistaja. Yhtiö on Japanin suurin kaikkien PC-lisälaitteiden valmistaja ja maailmanlaajuisesti suurin NAS-kuluttajatuotteiden valmistaja vuosina 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 ja 2010 (In-Stat).

Yhtiön tallennusratkaisut vastaavat sekä yksittäisen käyttäjän että yritysten tarpeisiin edullisten NAS-verkkotallennuslaitteiden, ulkoisten massamuistien, multimediatoistimien, ja langattomien reitittimien tuotevalikoimalla. Yhdessä ne tarjoavat täydellisen ja integroidun ratkaisun toimistoihin ja digitaalisiin koteihin.

Buffalon tuotevalikoimaan kuuluu yrityskäyttöön suunnitellut TeraStation- ja kotikäyttöön tarkoitetut LinkStation-verkkotallennusratkaisut. LinkStation-verkkotallennusratkaisut auttavat käyttäjää helposti keskittämään tiedostojen, valokuvien ja musiikin säilyttämisen. AirStation on helppokäyttöinen yritysten ja kotien käyttöön suunniteltu korkeatehoisten langattomien verkkoratkaisujen tuotesarja. Markkinoiden kehittynein AOSS™ (AirStation One-Touch Secure System) -teknologia auttaa käyttäjiä rakentamaan langattomat verkkonsa helposti ja turvallisesti nappia painamalla.

Buffalon maailmanlaajuiset yhteistyökumppanit, kuten Intel, Broadcom, Nintendo ja Microsoft, ovat mahdollistaneet uusien teknologioiden kehittämisen käytännöllisiksi kodin ja yritysten työkaluiksi.

Buffalo Technologyn pääkonttori on Japanissa ja sillä on konttoreita Englannissa, Ranskassa, Hollannissa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Taiwanissa. Lisätietoja: www.buffalotech.com.