PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) julkaisee äärimmäisen monipuolisen kaupunkipelin, joka haastaa pelaajan suunnittelemaan kaupunkeja ja ratkomaan niiden strategisia ongelmia.

citiesxl2012

Ranskalaisen Focus Home Interactiven luoma Cities XL -pelisarja on alkanut muodostua nykyaikaisten kaupunkipelien synonyymiksi. Väkivallatonta, kiireetöntä ja rauhallista pelityyliä vaalinut strategiapelisarja saapuu uusine ominaisuuksineen pc-pelaajien riemuksi. Se tarjoaa myös entistä isompia haasteita ja uusia mahdollisuuksia.

Cities XL 2012 keskittyy erityisesti kaupunkien suunnitteluun ja logistiikkaan, kuitenkaan taloutta ja energiapolitiikkaa unohtamatta. Kaupungin infrastruktuuri, julkiset kulkuvälineet sekä erilaiset tontti- ja kiinteistöratkaisut ovat osa pelin monipuolisista haasteista, joihin pelaajan on vastattava omaa kaupunkiyhteisöään kehittäessään.

Unohtaa ei tule sosiaalipalveluita tai viihdetarjontaa, sillä kaupungin asukkailla on erilaisia tarpeita, joihin on myös pystyttävä vastaamaan mahdollisimman tehokkaasti. Myös turismin merkitys on tärkeä, sillä kaupungin on saatava myös tuloja kattaakseen ylläpidon ja tulevaisuuden kasvun.

Kaupungin asukkaat tarvitsevat työpaikkoja ansaitakseen elantonsa, mutta yhtä tärkeitä ovat palvelut ja viihtyisät asuinalueet. Erilaiset taloudelliset haasteet muodostavat kokonaisuudesta kiehtovan vyyhdin, jossa ratkaistavia ongelmia riittää lukemattomin eri tavoin.

Mukana on jopa 60 valtavaa ja täysin muunneltavissa olevaa kolmiulotteista pelikarttaa, joissa riittää yksityiskohtia vaativaankin makuun. Vaihtoehdoista löytyy muun muassa rantalomakohdetta, alppikylää, suurkaupunkia ja autiomaan keidasympäristöä.

Cities XL 2012 loistaa myös uusilla muokkaustyökaluillaan, joilla osaavat pelaajat voivat muokata maailmaansa entistä yksityiskohtaisemmin ja monipuolisemmin. Peliin sisälletyillä ohjeilla kokematonkin pelaaja pääsee mukaan ominaisuuksien muokkaamiseen.

Saatavuus ja hinnoittelu
Peli julkaistaan Suomessa 21.10.2011 ja se ilmestyy pc-tietokoneille 34,90 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron. Pelin alaikäsuositus on 3 vuotta.

Lisätietoja internetissä
www.panvision.com/pelit
www.citiesxl.com

Lisätietoja ja testikappaleet
Visionist / Jerry Kurunen, 050 56 98 320, jerry@visionist.fi
PAN Vision / Niklas Von Schoneman, 010 843 8492, niklas.vonschoneman@panvision.com

PAN Vision on johtava pohjoismainen interaktiivisen viihteen julkaisija ja jakelija. Päätoimialana ovat pelit sekä IT-oheislaitteet ja edustamme useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön vuosittainen liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa.

Focus Home Interactive on riippumaton ranskalainen pelikustantaja, joka tunnetaan monipuolisista peleistään tyylilajista riippumatta. Focusin tunnetuimpiin julkaisuun kuuluvat Blood Bowl, Sherlock Holmes -pelit sekä TrackMania- ja Cities XL pelisarjat.