Puolitoista vuotta Suomessa paikallisesti toiminut BenQ teki historiaa yltämällä poikkeuksellisen nopeasti Suomen markkinaykköseksi LCD-näytöissä. Pohjoismaisia IT-markkinoita seuraavan DMR-tutkimusyhtiön raporttien mukaan BenQ on kasvattanut markkinaosuuttaan merkittävästi tämän vuoden ensimmäisestä vuosineljänneksestä lähtien päätyen ykköseksi vuoden kolmannella vuosineljänneksellä. Raportin mukaan BenQ oli ykkönen 15,6% osuudella, LG oli toinen, HP kolmas ja neljäntenä Samsung.

– Nopea kasvu LCD-näyttöjen kärkikastiin kertoo tuotteiden hyvästä vastaanotosta markkinoilla, toteaa BenQ Nordic AB:n Suomen Country Manager Harri Ekholm. Erityisen tyytyväisiä olemme isojen kokoluokkien nopeasta penetraatiosta niin kuluttajamyynnissä kuin yrityskaupassa, Ekholm jatkaa. Tulemme jatkossa panostamaan entistä voimakkaammin uusien teknologioiden ja ominaisuuksien nopeaan markkinoille tuomiseen. Hiljattain markkinoille tuodut Full HD -näyttömallit 16:9 kuvasuhteella ovat tästä hyvä esimerkki, toteaa Ekholm.

Lisätietoja
Harri Ekholm, BenQ Finland
Puhelin 040-5554800 tai harri.ekholm@benq.com

BenQ
BenQ Corporation on maailmanlaajuinen elektroniikkayritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi alansa johtavia tietokonenäyttöjä, projektoreita, digitaalikameroita, tallennuslaitteita ja tietokoneiden oheislaitteita. Laajan tuotekehityksen ja kattavan tuotevalikoiman ansiosta BenQ pystyy vastaamaan yritysten ja kotikäyttäjien asettamiin korkeisiin vaatimuksiin. BenQ:lla on 14 000 työntekijää yli 40 maassa. Vuonna 2006 BenQ:n liikevaihto oli 6,2 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja: www.benq.fi