Atea Finland Oy:stä on tullut virtuaalisten infrastruktuuriohjelmistojen maailmanlaajuisen markkinajohtajan, VMwaren Premier-kumppani Suomessa. VMwaren kumppanuusohjelman tasoja on kolme: Professional, Enterprise ja Premier. Näistä Premier-kumppanuus on korkein ja tavoitelluin taso, joka edellyttää syvällistä pitkän tähtäimen yhteistyötä VMwaren kanssa. Kumppani panostaa niin teknisiin kuin myynti- ja tukipalveluihinkin. Premier-kumppanit voivat myydä kaikkia VMwaren tuotteita.

”Atean asema Suomen johtavana it-infrastruktuurien toimittajana edellyttää vahvaa kumppanuutta alan johtavien teknologiatoimittajien kanssa. VMwaren teknologiajohtajuus virtualisointiratkaisuissa tukee vahvasti Atean tarjontaa konesali- ja käyttäjäratkaisuissa. VMwaren teknologiat ja Atean asiantuntijapalvelut yhdistämällä tuotetaan asiakkaille merkittävästi liiketoimintaa tehostavia ja kustannussäästöjä tuottavia ratkaisuja. Premier-tason saavuttaminen on osoitus osapuolten vahvasta uskosta yhteistyön tuloksiin myös tulevaisuudessa”, kommentoi Atea Finland Oy:n palvelujohtaja Pekka Järveläinen.

Samaan aikaan Premier-kumppanuuden kanssa Atea on liittynyt myös VMware Authorized Consultant (VAC) -ohjelmaan kultatason konsulttikumppanina. Sen ansiosta Atealla on pääsy virtualisointi- ja konsultointimateriaaleihin, joiden avulla kaikkein vaativimpiakin asiakasympäristöjä voidaan palvella entistä paremmin. Kultatason VAC-konsultit ovat virtualisoinnin tunnustettuja markkinajohtajia ja heillä on pääsy kaikkiin tarvittaviin työkaluihin, metodeihin sekä asiantuntijoihin.

”Atealla on merkittävä asema Suomen IT-markkinoilla ja he ovat voimakkaasti panostaneet VMware-osaamiseen. Atea on lyhyessä ajassa noussut VMwaren suurimmaksi kumppaniksi Suomessa. Yhteistyö on kaikilla tasoilla erittäin tiivistä ja hedelmällistä”, kommentoi VMwaren Pohjoismaiden johtaja Lars Högberg.

Atea on viime aikoina kunnostautunut muutenkin VMwaren ratkaisujen kanssa. Viimeisimpänä asiakasratkaisuna Atea toimitti logistiikka- ja kuljetuspalveluja tarjoavalle Schenker Oy:lle konesaliratkaisun, jossa kahdessa blade-palvelimessa on käytössä VMware Infrastructure 3 -virtualisointialusta. Tämän lisäksi ratkaisussa hyödynnetään VMwaren High Availability (HA)-, Distributed Resource Scheduler (DRS)-, Update Manager- ja VirtualCenter-ohjelmistoja.

Lisätietoja VMware Premier-kumppanuudesta ja VAC-ohjelmasta:
http://www.vmware.com/partners/vip/premier.html
http://www.vmware.com/partners/vac/overview.html

Lisätietoja:
Lars Högberg, Nordics Regional Director, VMware Sweden AB, +46-709-967200, lhogberg@vmware.com
Pekka Järveläinen, Services Director, Atea Finland, 050-4440367, pekka.jarvelainen@atea.fi
Sarita Laras, Communications & Marketing Director, Atea Finland, 010-6136089, sarita.laras@atea.fi

Atea Finland Oy
Atea on johtava IT-infrastruktuurin ja siihen liittyvien tuotteiden, ratkaisujen ja palveluiden kokonaistoimittaja Pohjoismaissa ja Baltiassa. Suomessa Atealla on maanlaajuinen myynti- ja palveluorganisaatio ja noin 350 työntekijää. Atea on osa Oslon pörssiin listattua Ementor-konsernia, jonka liikevaihto on noin 1,75 miljardia euroa ja sen palveluksessa on noin 3.900 henkilöä 70 paikkakunnalla Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Latviassa, Liettuassa, Virossa ja Venäjällä. www.atea.fi

VMware
VMware Inc (NYSE: VMW), on virtualisointiteknologioiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. VMwaren virtualisointiteknologialla voidaan virtualisoida yksittäisiä työasemia ja suuria datakeskuksia. VMwaren virtualisointiratkaisujen avulla kaikenkokoiset organisaatiot pystyvät saavuttamaan merkittäviä kustannussäästöjä tietotekniikassa, parantamaan liiketoiminnan jatkuvuutta ja tietoturvaa sekä toimimaan ympäristöystävällisemmin tietotekniikka hankinnoissaan. Maailman suurimmat yritykset käyttävät VMwaren ratkaisuja yksinkertaistaakseen tietojärjestelmiään, hyödyntääkseen tietojenkäsittelyyn liittyviä olemassa olevia sijoituksiaan ja vastaamaan nopeammin liiketoiminnan muuttuviin vaatimuksiin. www.vmware.com