BenQ (www.benq.fi) on julkaissut 18 uutta videoprojektoria useaan eri laitekategoriaan. Erityisesti lähietäisyys-, verkko- ja 3D-tekniikat ovat kehittyneet huimasti valotehon kasvun rinnalla. Uudesta valikoimasta löytyy sopiva laite jokaiseen tarpeeseen ja makuun.

benqmp772st

Koulutus- ja opetuskäytössä tilaa ei ole koskaan liikaa, joten lähietäisyysprojektorien kyky näyttää suurta kuvaa läheltä on erittäin tärkeää. Ne mahdollistavat myös interaktiivisten esitystaulujen käytön, jotka parantavat yleisön huomiointikykyä huomattavasti ja opetustila muuttuu vuorovaikutteiseksi työympäristöksi. Lähietäisyysprojektorit voidaan kiinnittää esimerkiksi kattoon vain yhden metrin etäisyydelle valkokankaasta ja näin vältytään myös kouluttajan häiritseviltä varjoilta. Mallista riippuen lähietäisyysprojektori voi heijastaa yhden metrin etäisyydeltä 81 – 95 tuuman kuvan.

Osa BenQ:n koulutus- ja opetuskäyttöön tarkoitetuista projektoreista tukee myös Crestronin RoomView-verkkopalvelua, jolla IT-tukihenkilöt voivat pitää helposti hallinnassaan kaikkia verkossa olevia projektoreita yhdellä työasemalla. Monia teknisiä asioita voidaan seurata reaaliaikaisesti ja esimerkiksi lampun vaihdon tarpeesta voidaan ilmoittaa sähköpostiviestillä. Teknologia mahdollistaa myös laitteiden sammutuksen lomien ajaksi, jolloin säästetään rahaa ja energiaa.

Tietyissä BenQ:n projektorimalleissa käytetään myös DLP 3D -teknologiaa, joka tuo esityksiin kirjaimellisesti aivan uuden lisäulottuvuuden. Valkokankaalle voidaan heijastaa kolmiulotteinen kuva yhdellä videoprojektorilla aiemman kahden sijaan. Katselijat kokevat 3D-laseilla opetustilanteen aivan uudella tavalla. Esimerkiksi molekyylimallit, arkkitehtoniset rakennukset ja avaruuden näkymät avautuvat kolmiulotteisina täysin toisenlaisina kuin perinteisillä videoilla.

Kaikkia yllämainittuja tekniikoita hyödyntävät mm. nämä uutuusmallit:
MP772ST: http://www.benq.fi/products/Projector/index.cfm/product/1104
MP776ST: http://www.benq.fi/products/Projector/index.cfm/product/1095

Ammattikäyttöön suunniteltu SP840 on Full HD -projektori, jonka 4000 ANSI-lumenin valovoima riittää hyvin suurempiinkin tiloihin, kuten isoihin koululuokkiin tai muihin opetustiloihin. Myös tässä mallissa on Crestronin RoomView-verkkotuki ja monipuoliset liitännät, kuten VGA, HDMI ja Audio. Laite on myös kokoonsa nähden hiljainen, sillä sen melutaso on vain 34 desibeliä eco-tilassa ja 39 desibeliä normaalitilassa.

Kotikäyttöön suunnitellut uutuudet W600, W1000 ja W6000 tuovat aidon elokuvakokemuksen kaikkiin olohuoneisiin. BenQ:n kotiteatterimallien valoteho on kehittynyt selvästi. Mallista riippuen 2000-2600 ANSI-lumenin kirkkaus ei enää vaadi huoneen täydellistä pimentämistä. Lisäksi BrilliantColor-tekniikka korostaa keskisävyisiä värejä parantaakseen kuvan kokonaiskirkkautta ja luonnollisuutta.

Full HD -tason videokuvaa toistavat W1000 ja W6000 sopivat täydellisesti korkealaatuista kuvaa toistavien Blu-ray-soittimien ja pelikonsolien kumppaneiksi. Lisäksi W6000 voidaan sijoittaa erittäin vapaasti sen horisontaalisesti ja vertikaalisesti säädettävän linssin ansiosta. Lisätietoja kotiteatterimalleista löytyy täältä:
http://www.benq.fi/products/Projector/index.cfm/tid/14

Lataa tästä pdf-tiedostona tuotelista ja suositushinnat kaikista BenQ:n uusista videoprojektoreista.

Lisätietoja ja testikappaleet
Harri Ekholm, BenQ Finland
Puhelin 040-5554800 tai harri.ekholm@benq.com

Lisätietoja ja tuotekuvia: http://benq.fi/products/Projector/. Sivustolta löytyy myös ”Projektorilaskuri”, jolla voi mitata kuinka suuren kuvan tietyt projektorit heijastavat tietyltä etäisyydeltä. Lisäksi ”Projektorivalitsijalla” voi valita sopivan projektorin tiettyjen ominaisuuksien mukaan.

BenQ
BenQ Corporation on maailmanlaajuinen elektroniikkayritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi alansa johtavia tietokonenäyttöjä, projektoreita, digitaalikameroita, tallennuslaitteita ja tietokoneiden oheislaitteita. Laajan tuotekehityksen ja kattavan tuotevalikoiman ansiosta BenQ pystyy vastaamaan yritysten ja kotikäyttäjien asettamiin korkeisiin vaatimuksiin. BenQ:lla on 14 000 työntekijää yli 40 maassa. Vuonna 2006 BenQ:n liikevaihto oli 6,2 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja: www.benq.com