BenQ (www.benq.fi) ja Aronet-Esitysyhtiö Oy (www.aronet.fi) ovat solmineet yhteistyösopimuksen BenQ:n projektoreista. Yhteistyö käynnistyy joulukuun 2008 alussa. Aronet tulee keskittymään erityisesti ammattikäyttöön suunniteltuihin, valovoimaisiin ja lyhyen etäisyyden malleihin.

– Aronet on BenQ:n Value Added Distributor ja strateginen projektorikumppani Suomessa. Yhteistyöllä vahvistetaan BenQ:n tuotteiden asemaa markkinoilla ja haetaan selkeää kasvua yhtiön tärkeillä tuotealueilla, kuten valovoimaisissa ja lyhyen etäisyyden projektoreissa, toteaa BenQ Nordic AB:n Suomen Country Manager Harri Ekholm. Yhtiömme laaja valikoima lyhyen etäisyyden projektoreita yhdistettynä Aronetin tarjoamiin Smartboard-ratkaisuihin tulevat olemaan mielenkiintoinen yhdistelmä, jatkaa Ekholm.

– Aronetilla on vahva asema Suomen AV-markkinoilla. Yli 20 vuoden kokemuksella olemme saaneet asiakkaiden luottamuksen niin, että tärkeimmissä tuoteryhmissä, kuten projektorit ja interaktiiviset taulut olemme markkinajohtaja. Laajalla esitystekniikan tuotevalikoimallamme suoraan alkuperäisiltä valmistajilta ja kattavan jälleenmyyjäverkoston kautta tavoitamme asiakkaat kautta maan sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Uskon, että tällä yhteistyöllä saamme BenQ:n projektoreiden ominaisuudet ja uudet innovaatiot nopeasti hyödynnettyä markkinoilla. Aronetin osaaminen yhdistettynä BenQ:n tuotteiden kilpailukykyyn niin ominaisuuksien kuin hinnoittelun osalta tulee muuttamaan projektorimarkkinoita Suomessa, toteaa Aronetin toimitusjohtaja Kalervo Aro.

BenQ on kasvattanut projektorituotteiden Suomen markkinaosuuksiaan selkeästi koko tämän vuoden. Tammi-syyskuussa myynti on kasvanut 182,8 prosenttia viime vuoteen verrattuna ja yhtiö onkin noussut Suomen kuudenneksi suurimmaksi projektoritoimijaksi. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on merkittävä osuus kokonaismarkkinoista. Edellisellä vuosineljänneksellä BenQ oli maailman toiseksi suurin valmistaja 7,84 prosentin markkinaosuudellaan ja Pohjoismaissa BenQ on kolmanneksi suurin.

BenQ:n projektorit soveltuvat toimistoihin, opetukseen, matkakäyttöön, auditorioihin ja julkisiin tiloihin. Kaikki mallit perustuvat DLP-teknologiaan ja BenQ on yksi Texas Instrumentsin suurimmista asiakkaista DLP-siruissa. Uusin esimerkki laadukkaista yritysmarkkinoille suunnatuista projektoreista on marraskuun alussa julkistettu BenQ MP724 monipuoliseen data- ja videokäyttöön. (http://www.benq.fi/products/Projector/?product=1058).

Lisätietoja
Harri Ekholm, BenQ Finland
Puhelin 040-5554800 tai harri.ekholm@benq.com

Kalervo Aro, Aronet-Esitysyhtiö Oy
Puhelin 044-7006480 tai kalervo.aro@aronet.fi

BenQ
BenQ Corporation on maailmanlaajuinen elektroniikkayritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi alansa johtavia tietokonenäyttöjä, projektoreita, digitaalikameroita, tallennuslaitteita ja tietokoneiden oheislaitteita. Laajan tuotekehityksen ja kattavan tuotevalikoiman ansiosta BenQ pystyy vastaamaan yritysten ja kotikäyttäjien asettamiin korkeisiin vaatimuksiin. BenQ:lla on 14 000 työntekijää yli 40 maassa. Vuonna 2006 BenQ:n liikevaihto oli 6,2 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja: www.benq.fi

Aronet-Esitysyhtiö Oy
Aronet-Esitysyhtiö on suomalainen perheyritys, joka toimittaa digitaalisia esitysratkaisuja kokous-, koulutus-, valvomo- ja julkisiin tiloihin. Aronet on Pohjoismaiden johtava asiantuntija ja Suomen markkinajohtaja alallaan. Aronetin palvelukokonaisuus sisältää suunnittelun, tarkoituksenmukaiset laitteet, asennuksen, teknisen tuen ja huollon. Asiakaskunta koostuu jälleenmyyjäkanavan kautta oppilaitoksista, suuryrityksistä sekä julkishallinnon organisaatioista. Aronetin tuotevalikoima kattaa koko digitaalisen esitystekniikan kentän: projektorit, näytöt, tuotteet interaktiiviseen esittämiseen, dokumenttikamerat, ohjaus- ja valvomojärjestelmät, valkokankaat ja projisointilevyt, telineet, tarvikkeet ja äänentoiston. Vuonna 1985 perustetun yhtiön pääkonttori sijaitsee Vantaalla, ja yritys työllistää 25 henkeä. Vuonna 2007 yrityksen liikevaihto oli 12 miljoonaa euroa. Lisätietoja: www.aronet.fi