Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) laajentaa Assassin’s Creed Origins -toimintapelin egyptiläiskokemusta ilmaisella pelimuodolla ja hieroglyfiprojektilla.

Discovery Tour by Assassin’s Creed: Ancient Egypt -pelitilassa pelaaja voi tutustua muinaiseen Egyptiin ja sen historiaan rauhassa ohjatuin kierroksin. Historiaa opettava pelilaajennus julkaistaan ilmaiseksi Assassin’s Creed Origins -pelin omistajille alkuvuodesta 2018.

Pelitila tarjoaa muinaisen Egyptin tutkittavaksi vuorovaikutteisessa muodossa ilman taisteluita, tarinalinjan tapahtumia tai aikarajoituksia. Tämän ansiosta historialliset paikat, kuten Aleksandrian ja Memfisin kaupungit, Niilin suisto, läntinen aavikko, Gizan tasanko ja monet muut ympäristöt ovat vapaasti tutkittavissa. Ne avartavat kokemusta muinaisen Egyptin historiasta ja tuon aikakauden elämästä. Discovery Tour -pelitila tarjoaa pelaajalle kymmeniä erilaisia historioitsijoiden ja egyptologian asiantuntijoiden luomia opaskierroksia, jotka keskittyvät muinaisen Egyptin eri vaiheisiin ja tapahtumiin. Näitä ovat muun muassa suuret pyramidit, kuningatar Kleopatran elämä ja kuolleiden muumiointi.

The Hieroglyphics Initiative
Ubisoft julkisti samalla kiehtovan The Hieroglyphics Initiative -projektin. Kyseessä on Google TenserFlow -tehosteinen konepohjainen oppimisprojekti, joilla pyritään yksinkertaistamaan ihmiskunnan vanhimman kirjoitetun kielen, hieroglyfien kääntämistä. Kleopatran aikaista Egyptiä luodessaan Ubisoftilla ymmärrettiin kuinka haastavia muinaisten salaisuuksien selvittäminen oli. Samalla syntyi ajatus nykyaikaisen tekniikan hyödyntämisestä, sillä hieroglyfien kääntäminen on hidasta ja vaikeaa. Lisäksi kääntäminen on tähän asti jouduttu tekemään täysin manuaalisesti.

Kun Rosettan kivi löydettiin yli 200 vuotta sitten, siitä tuli hieroglyfien kääntämisen avaindokumentti. Nyt Ubisoft ja Google tarttuivat yhteistuumin koneistetun kääntämisen haasteisiin aikomuksena tehdä hieroglyfien kääntämisestä entistä helpompaa ja nopeampaa. Näin niiden lukeminen voisi onnistua keneltä tahansa. The Hieroglyphics Initiative -projektin taustalla onkin kuvapohjainen koneoppiminen, jolloin hieroglyfien kääntäminen nopeutuisi merkittävästi.

Yksi tärkeimmistä askeleista tähän on massiivisen hieroglyfikuvakirjaston kerääminen, jotta kuvakanta saadaan riittävän isoksi jo käännettyjen hieroglyfien osalta. Ubisoft vetoaakin historioitsijoihin ja tutkijoihin hieroglyfien osalta, jotta kuvatietokanta saadaan mahdollisimman suureksi ja kattavaksi. Näin koneistettu käännöskone olisi mahdollista saada aikaiseksi ja nopeuttaa siten myös Egyptin ja sen historian oppimista. The Hieroglyphics Initiative on avoimen lähdekoodin projekti, joten kaikenlaisilla käyttäjillä on mahdollisuus osallistua sen kehittämiseen. Lisätietoa projektista voi lukea osoitteesta https://hieroglyphicsinitiative.ubisoft.com/.

Assassin’s Creed Origins
Assassin’s Creed Origins sijoittuu muinaisen Egyptin pyramidien, viimeisten faaraoiden ja antiikin myyttien keskelle. Se on pelisarjan ensimmäinen peli, joka tapahtuu aikaisemmin kuin edeltäjänsä. Peli seuraa Assassiinien veljeskunnan syntyvaiheita. Peli seuraa Egyptin suojelijana toimivaa Bayekia. Veljeskunta syntyy yhden historian suurimpien imperiumien taustalla. Se vie pelaajan elävään maailmaan, jossa käydään eeppisiä taisteluja ja paljastetaan muinaisia salaisuuksia. Assassin’s Creed Origin tuo pelaajille uusia toimintaroolipelimäisiä elementtejä. Uusi taistelujärjestelmä tarjoaa enemmän taktista vapautta kuin koskaan ennen. Lisäksi pelaaja voi tutkia ja paljastaa muinaisen Egyptin mysteerit omaan tahtiinsa.

Assassin’s Creed Origins ilmestyy sekä Xbox One- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että pc-tietokoneille 27. lokakuuta 2017. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
www.assassinscreed.com
http://bit.ly/2sj6sc2 (kuvia)
https://youtu.be/MhCVrzxwh1Q (trailerivideo)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja, Rayman ja Far Cry. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2016-2017 oli 1,460 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.