Pelikonsoli- ja pc-tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) julkaisi jatkoa yhtiön kaikkien aikojen suosituimmalle pelisarjalle. Assassin’s Creed IV Black Flag on sarjan monipuolisin peli.

AC4BF_PC_4PACKSHOTS_FINAL.indd

Assassin’s Creed IV Black Flag kertoo nuoren brittimiehen, Edward Kenwayn tarinan. Edwardin seikkailunnälkäinen ja vaaroja janoava luonne vievät hänet Kuninkaallisen laivaston kaapparilaivoille. Kun sota isojen maiden välillä päättyy rauhansopimukseen, ajautuu Edward merirosvojen pariin. Samalla Edward huomaa joutuneensa ikiaikaisen temppeliritarien ja salamurhaajien sodan keskiöön.

1700-luvun alkuun sijoittuva peli mallintaa karua ja pahamaineista, mutta hyvin todellista historiallista ajanjaksoa. Pelissä matkataan tuon aikakauden tuttujen alueiden myrskyävillä merillä. Mukana nähdään myös sellaisia historiallisia merirosvoja kuin Mustaparta ja Charles Vane. Pelin kuvaama aikakausi tunnetaankin merirosvojen kulta-aikana.

Assassin’s Creed IV Black Flag perustuu pelisarjan suosittuihin, jo tavaramerkiksi muodostuneisiin ominaisuuksiin, mutta sopivasti uudistuneena. Luvassa on laaja avoin maailma, joka sisältää reilut 50 navigoitavaa kohdetta. Niin ikään asevalikoima koostuu sekä salamurhaajien perinteisistä aseista että merirosvokauden aikalaisaseista. Salakähmäisyys ja rohkeus ovat asioita, joista palkitaan, joten eri pelityyleillä pelaavat löytävät kukin pelistä itselleen oman lähestymistapansa. Samaa teemaa jatketaan myös entistä monimuotoisemmaksi hiotussa moninpelitilassa.

”Uuden sankarin ja asetelman myötä olemme luoneet tähän asti rohkeimman ja samalla aidosti ainutlaatuisen Assassin’s Creed -pelikokemuksen. Muutoksista huolimatta olemme kunnioittaneet pelin tärkeimpiä ominaisuuksia, joiden ansiosta fanit rakastavat tätä pelisarjaa”, kommentoi Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot.
”Assassin’s Creed IV Black Flag perustuu todelliseen ja hyvin julmaan ajanjaksoon. Uskon, että peli tulee viehättämään sekä uusia että vanhoja pelaajia.”

Lähes kaksi vuotta kehityksessä ollutta peliä ovat työstäneet paitsi Ubisoft Montrealin tuotantotiimi, myös pelistudiot Annecyssä, Bukarestissa, Kiovassa, Quebecissä, Singaporessa ja Sofiassa.

Saatavuus ja hinnoittelu
Assassin’s Creed IV Black Flag julkaistaan Xbox 360-, PlayStation 3- ja Nintendo Wii U -pelikonsoleille 31. lokakuuta 2013. PlayStation 4- ja PC-versioiden sekä muiden uuden sukupolvien pelikonsoliversioiden julkaisupäivät ilmoitetaan myöhemmin. Myös pelin alustakohtaiset hinnat vahvistetaan lähempänä julkaisuajankohtaa.

PlayStation 3- tai PlayStation 4 -version ostaneille on luvassa tunnin verran lisäpelattavaa, jonka voi ladata PlayStation Network -palvelusta pelin julkaisun jälkeen.

Lisätietoja
http://assassinscreed.uk.ubi.com/4/
http://www.facebook.com/assassinscreed
http://bit.ly/ZmZytu (World Premiere -esittelyvideo)
http://bit.ly/WtwJ20 (Edward Kenway -esittelyvideo)
http://bit.ly/166VQcA (tuotekuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtavia tietokone- ja konsolipelijulkaisijoita, jonka pääkonttori sijaitsee Rennesissä, Ranskassa. Yrityksellä on pelistudioita 17 maassa sekä tytäryhtiöitä yhteensä 26 maassa. Ubisoftin lukuisiin pelituotteisiin kuuluvat muiden muassa Assassin’s Creed- ja Tom Clancy’s Ghost Recon -pelisarjat sekä Prince of Persia -pelit. http://www.ubi.com/fi/