Tietokoneisiin ja internetiin liitettävien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja, Creative Labs (www.creative.com) tuo myyntiin kaksi huippulaadukkaaseen äänentoistoon tarkoitettua äänikorttia studiotason komponenteilla.

sb_zxr

Sound Blaster ZxR
Sound Blaster ZxR on äärimmäisen korkeatasoinen äänikortti, joka on suunniteltu erityisesti huippulaadukkaaseen äänentoistoon niin peli- kuin viihdekäytössä. PCI Express -väylään liitettävässä äänikortissa on neliytiminen Sound Core3D -äänisuoritin, joka tehostaa käytettävien ääni- ja puheteknologioiden toimintaa.

Huikean äänenlaadun takaavassa Sound Blaster ZxR -äänikortissa on studiotason komponentit, kuten digitaali-analogimuuntimet 124 desibelin signaali-kohinasuhteella, tehokas 600 ohmin kuulokevahvistin, vaihdettavat operaatiovahvistimet sekä monipuoliset kaiutin-, kuuloke- ja mikrofoniliitännät.

Varsinaista äänikorttia täydentää mukana toimitettava DBpro-lisäkortti, jossa on ammattitason 123 desibelin analogi-digitaalimuunnin omalla Sound Core3D -äänisuorittimella. Lisäkortissa on myös RCA- ja optinen sisääntulo äänen tallentamista varten sekä optinen äänilähtö. Kokonaisuuden viimeistelee ulkoinen ACM-äänenhallintayksikkö, jossa on suunnattu mikrofoni ja äänenvoimakkuuden säädin. Lisäksi moduulissa on liitännät kuulokemikrofonille.

Sound Blaster Zx
Sound Blaster Zx on suorituskykyinen Z-sarjan äänikortti ilman ZxR-mallin DBpro-lisäkorttia. Sound Blaster Zx onkin erinomainen ratkaisu sekä pelaajille että elokuvista ja musiikista nauttiville kuuntelijoille. Siinä on laadukas 116 desibelin signaali-kohinasuhde, tehokas 600 ohmin kuulokevahvistin, yleiskäyttöiset liitännät ja tyylikäs led-valaistus. ZxR-mallin lailla myös Zx-mallissa on erillinen ulkoinen ACM-äänenhallintayksikkö.

SBX Pro Studio
SBX Pro Studio -teknologia tuo esiin sekä matalia että korkeita taajuuksia, jotka helposti kärsivät äänenpakkauksesta. Lisäksi SBX Pro Studio -teknologia luo paremman vaikutelman ympäröivästä äänestä sen tulosuunnasta riippumatta. SBX Pro Studion eri äänitekniikat hallitsevat sekä älykkään äänenvoimakkuuden tasauksen että nostavat pelien ja videoiden puheääntä paremmin esille muusta äänimaailmasta. Näiden tekniikoiden ansiosta elokuvien katsominen tai pelien pelaaminen saa monesti kaivattua lisäselkeyttä varsinaisen kuuntelunautinnon kärsimättä.

CrystalVoice
Puhekommunikaatiota parantava CrystalVoice-tekniikka ehkäisee taustamelua, mutta säilyttää äänentasot tasaisena puhe-etäisyyden muuttumisesta huolimatta. CrystalVoice koostuu kaiunestosta, usean mikrofonin äänikeilan hallinnasta, taustamelun poistosta, äänenvoimakkuuden tasauksesta, ääniefekteistä ja taajuuskorjaimesta.

Hinta ja saatavuus
Sound Blaster ZxR ja Sound Blaster Zx ovat saatavilla välittömästi 249 ja 149 euron kuluttajahinnoin. Viime vuoden lopulla on myyntiin tullut Sound Blaster Z, joka on saatavilla 99 euron kuluttajahintaan. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
http://bit.ly/WbPWzT (tuotesivu)
http://youtu.be/gRLFk4jhmzM (esittelyvideo)
http://bit.ly/YCWwkz (painokelpoinen valokuva)

Creative Labsin tukkurit
ALSO Finland Oy, www.also.fi
PAN Vision Finland Oy, www.panvision.com

Creative Labs
Creative Labs on PC-käyttäjien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Yhtiö on erityisen tunnettu Sound Blaster® -äänikorteistaan sekä multimediavallankumouksen aloittamisesta. Nykyisin Creative vie eteenpäin digitaalista PC-pohjaista viihdettä palkituilla tuotteilla, kuten ZEN MP3-soittimet. Creativen innovatiiviset laitteet, omat teknologiat, sovellukset sekä palvelut hyödyntävät Internetiä ja antavat kuluttajille mahdollisuuden kokea korkealaatuista digitaalista viihdettä milloin ja missä tahansa. www.creative.com