Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) vahvisti Gamescom-pelimessuilla julkaisupäivän Anno 1800 -strategiapelilleen. Vain pc-tietokoneilla pelattava rakentelustrategia julkaistaan maailmanlaajuisesti 26. helmikuuta 2019.

Anno 1800 -kaupunkisimulaatiopeli avaa pelattavaksi 1800-luvun teollistumisen aikakauden. Anno 1800 on yhdistelmä diplomaattisia suhteita, maailman tutkimista ja strategista rakentelua. Aiempien Anno-pelien hengessä peli kattaa valtavan määrän tekemistä kaupunkisuunnittelusta tutkimiseen. Keskeisenä elementtinä Anno 1800 -pelissä on Etelä-Amerikka ja sen asuttaminen.

1800-luku on kiehtova aikakausi, johon sisältyy valtavasti teknisiä innovaatioita, salaliittoja ja jatkuvasti muuttuvia poliittisia valtasuhteita. Anno 1800 tarjoaakin pelaajalleen monipuoliset mahdollisuudet toteuttaa itseään hallitsijana kehittäen samalla omia taitojaan johtohahmona. Pelaajat pääsevät luomaan kokonaisia metropoleja huomioiden niiden logistiset ratkaisut ja kaupunkien infrastruktuurit. Lisäksi asutettavana on kokonainen uusi manner ja sen vaatimat tutkimusmatkat. Lisäksi työnsarkaa riittää niin diplomatian, kaupankäynnin kuin sodankäynninkin saralla.

Anno 1800 kattaa tuttuja ja rakastettuja ominaisuuksia pelisarjan 20-vuotiselta historialta. Näitä ovat muun muassa monipuolinen kaupunginrakentelu, tarinavetoinen pelikampanja ja klassinen moninpelikokemus. Lisäksi pelisarjassa paluun tekevät yksilölliset tekoälyvastukset, kuljetettavat kauppatavarat, satunnaisluodut kartat ja monet muut pelisarjasta aiemmin tutut ominaisuudet.

Ajankuvan huomioiden myös uusia ominaisuuksia on mukana, kuten keskeiset löytöretket 1800-luvun maailmassa. Nämä mahdollistavat esimerkiksi erikoisalojen ammattilaisten lähettämisen uuteen maailmaan maine ja mammona mielessään. Lisäksi uuteen maailmaan tarvitaan myös joukoittain osaavaa työvoimaa, joka rakentaa rakennukset ja huolehtii niiden toiminnasta. Nämä kaikki on myös toteutettu entistä yksityiskohtaisemmin ja realistisemmin. Lisäksi Etelä-Amerikan manner tulisi vielä asuttaa ja ottaa käyttöönsä sen vauraudet teollisen aikakauden tehostamiseksi.

Ubisoft julkisti Anno 1800 -pelin Digital Deluxe Edition- ja Pioneers Edition -versiot. Digital Deluxe sisältää peruspelin lisäksi myöhemmin julkaistavan The Anarchist -lisäosan, pelin ääniraidan, taidekirjan ja ainutlaatuiset yrityslogot pelissä käytettäväksi. Hulppea Pioneers Edition puolestaan käsittää peruspelin lisäksi Steelbook-kotelon, 120-sivuisen taidekirjan, kolme litografialaattaa, kirjeen ja pelin ääniraidan. Kaikki tämä toimitetaan upeassa keräilijänversiolaatikossa. Lisäksi Pioneers Edition sisältää The Anarchist -lisäosan ja jo edellä mainitut yrityslogot pelissä käytettäväksi.

Anno 1800 -pelin ennakkotilaajat saavat lisäetuna Imperial-lisäpaketin, joka sisältää pelissä käytettävää lisäsisältöä.

Pelin uusi esittelyvideo on katsottavissa osoitteessa https://youtu.be/o2hLWQ8-JB8.

Lisätietoja
www.annogame.com
http://bit.ly/2xobv9E (kuvia)