PAN Vision Finland Oy:n (www.panvision.com) jakelema Alkupolku Ympäristö -opetuspeli kertoo lapsille hauskalla tavalla tärkeää asiaa ympäristöstä, ilmastosta ja luonnonsuojelusta.

alkupolkuymparisto

Maapallolla on kuumetta ja Alkupolku-pelisarjan sankarittaren, Josefiinan on tehtävä lujasti töitä tehdäkseen maapallo terveeksi. Josefiinan ystävä ulkoavaruudesta, Fredo, on tarkkaillut maata avaruudesta käsin eikä hän lainkaan pidä siitä mitä näkee. Vaikkei Josefiina voi tehdä kaikkea maapallon hyväksi, niin on tärkeää, että hän jokaisen muun tavoin auttaa tekemään maailmasta puhtaamman ja terveemmän.

Erilaisten tehtävien ja tietojen välityksellä pelaaja oppii ympäristöön, energiaan ja ilmastoon liittyviä asioita. Pelissä kerrotaan myös helposti omaksuttavaa tietoa kasvihuoneilmiöstä. Pelaaja voi muun muassa kerätä tietosanakirjaan tärkeää tietoa ympäristöstä ja ilmastosta, pelastaa jääkarhunpentuja arktisella alueella, estää raivaustraktoreiden etenemisen Amazonin sademetsässä, istuttaa uusia puita Saharaan, sammuttaa pilvenpiirtäjistä valoja säästääkseen sähköä, auttaa roskien kierrätyksessä Kiinassa ja lopulta kerätä tarvikkeita, joiden avulla Josefiinan talosta tehdään ilmastoystävällinen.

Alkupolku on laadukas ja viihdyttävä lapsille suunnattu opetuspelien sarja. Pelit on tehty huolella ja eri alojen asiantuntijoiden avustuksella. Pelit ovat opettavaisia ja syvällisiä tarinoita, joiden parissa 6-12-vuotiailla lapsilla kuluu helposti pitkiäkin aikoja. Ne tukevat eri kouluaineiden opetusta ja opettavat lisäksi käytännön taitoja, kuten liikennekäyttäytymistä tai ruoanlaittoa. Alkupolku-pelisarja on täysin suomenkielinen ja ne toimivat sekä PC- että Mac-tietokoneissa. Pelien kuluttajahinta on 19,95 euroa.

Alkupolku-pelisarjasta toimitetaan mielellään myös testikappaleita lehdistön kokeiltavaksi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Alkupolku on suunnattu 6-12-vuotiaille lapsille, joten suosittelemme pelejä kokeiltavaksi niiden oikeassa kohderyhmässä.

Lisätietoja ja testikappaleet
Visionist/Jiri Koivuniemi, 040 837 8097, jiri@visionist.fi
PAN Vision/Niklas Von Schoneman, 010 843 8492, niklas.vonschoneman@panvision.com

PAN Vision on yksi johtavista kodin viihdettä tarjoavista yrityksistä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Se julkaisee ja jakelee niin pelejä, elokuvia kuin laitteitakin. PAN Visionilla on 170 työntekijää ja sillä on toimistoja kaikissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori on Tukholmassa. Lisätietoja osoitteessa www.panvision.com.