PAN Visionin jakelema ja Focus Interactiven julkaisema Aliens: Fireteam Elite -toimintapeli on nyt saatavana pelikonsoleille.

Ylistetyt Alien-elokuvat muodostavat Aliens: Fireteam Elite -toimintapelin taustatarinan hahmoineen, avaruushirviöineen ja tapahtumapaikkoineen. Kymmeniä vuosia laajentuneen elokuvauniversumin hurjat ksenomorfiolennot ovat mukana lukemattomissa eri muodoissa, joita vastaan ihmiskunta käy epätoivoista selviytymistaistelua adrenaliinia pumppaavissa toimintatehtävissä. Mukana menossa ovat myös ihmisenkaltaiset androidit, jotka tuovat oman yllätyksensä korkeaoktaaniseen toimintaan.

Pelaajan ohjauksessa on kokenut avaruusjalkaväen sotilas, joka yhdessä muun ryhmän kanssa valmistautuu nujertamaan vihamielisen uhan keinoilla millä hyvänsä. Taistelut ovat ryhmävetoisia ja ryhmät voivat koostua joko pelkästään ihmispelaajista tai vaihtoehtoisesti myös tekoälyohjatuista sotilaista. Ryhmän menestys on pitkälti kiinni taktikoinnista, kommunikaatiosta ja yhteistyötoiminnasta, sillä yksittäisen sotilaan mahdollisuudet ylivoimaiselta vaikuttavaa vihollista vastaan ovat vähäiset.

Koskia ihmissotilaista koostuvat tulitiimit ovat määrältään alivoimaisia vihollisia vastaan, myös erilaisten aseiden ja lisävarusteiden käyttö on äärimmäisen tärkeää. Nopea reagointikyky, toimivien taktiikoiden noudattaminen ja muuttuviin tilanteisiin sopeutuminen ovat tärkeitä tekijöitä taistelun tiimellyksessä. Peli sisältää neljä ainutlaatuista ja tarinavetoista kampanjaa Alien-universumissa. Upea peligrafiikka tuo elokuvista tutun maailman eloon näyttävällä tavalla. Tätä täydentävät elokuvista tutut hahmot, äänet, viholliset ja tapahtumaympäristöt. Elokuvasarjasta tuttu kauhun ilmapiiri on vahvasti läsnä ja se tuo pelille ainutlaatuisen jännityksentäyteisen tunnelman.

Mukana on yli 20 erilaista vihollistyyppiä, joiden rivit koostuvat niin ksenomorfeista kuin androideistakin. Näiden uhat vaihtelevat pienistä kasvoille loikkivista facehuggereista hurjiin ja nopealiikkeisiin praetorianeihin. Vihollistyypit eroavat toisistaan käyttäytymismalliensa ja taistelutyyliensä osalta, joiden oppiminen on osa peliin viehätystä. Lisäksi erilaiset hahmoluokat teknikoista tiedustelijoihin ja raskaan aseistuksen taistelijoihin tarjoavat oman pelityylinsä. Hahmoja voidaan myös varustella yli 30 erilaisen aseen ja yli 70 lisävarusteen valikoimalla.

Pelin julkaisuvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/3e1ldw2pZEI.

Aliens: Fireteam Elite on nyt julkaistu PlayStation 4-, PlayStation 5-, Xbox One- ja Xbox Series X/S -pelikonsoleille. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Lisätietoja
www.aliensfireteamelite.com
www.panvision.com/pelit
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh7Iyk-SvDJBp21qkCg?e=AnPJKd (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.