FIGMA on myöntänyt Call of Duty: Black Ops 2:lle ja FIFA 13:lle platinalevyt osoituksena yli 20 000 kappaleen myynneistä PlayStation 3:lle. Lisäksi kultalevyt on myönnetty sekä Assassin’s Creed III:n ja Angry Birds Trilogyn PlayStation 3 -versioille että Halo 4:n Xbox 360 -versiolle yli 10 000 kappaleen myynneistä.

Web

Call Of Duty: Black Ops 2, PlayStation 3
Alex Mason on Call of Duty: Black Ops 2 -pelin kovaksi keitetty toimintasankari, joka on taistellut tiensä läpi jo kahdessa Black Ops -pelissä. PlayStation 3-, PC-, Xbox 360- ja Wii U -pelialustoille ilmestynyt Call of Duty: Black Ops 2 vie pelaajan lähitulevaisuuden taisteluihin. Lisätietoja osoitteessa www.callofduty.com/blackops2.

”Call of Duty -sarja osoitti taas vahvuutensa pelikaupassa ja erityisesti PS3-formaatti on toiminut Suomen markkinoilla yli odotusten. Vakuuttava suoritus 10 vuotta täyttävältä pelisarjalta jälleen kerran. Tänä vuonna julkaistavien ladattavien karttapakettien myötä pelissä riittää pelattavaa vielä pitkäksi aikaa”, hehkuttaa Johanna Strunke Activision Blizzardin Key Account Manager.

FIFA 13, PlayStation 3
Jalkapallon supertähti Lionel Messi komistaa uusinta FIFA-peliä, joka on saatavana lukuisille eri pelialustoille. FIFA 13 tarjoaa aidon futiksen arvaamattomuuden jokaisen matsin ollessa uudenlainen. Lisätietoja osoitteessa www.ea.com/fi/fifa-13.

”FIFA 13 ja Fifa Ultimate Teamin suosio on suorastaan räjähtänyt viimeisen vuoden aikana. Tämä näkyy myös pelimyynneissä. Huikea FIFA 13 nappasi platinaa ennennäkemättömän nopeasti”, toteaa Electronic Artsin myyntijohtaja Niklas Wikblad.

Assassin’s Creed III, PlayStation 3
PC-, PlayStation 3-, Wii U- ja Xbox 360 -pelialustoille saatava huippusuositun toimintapelisarjan uutukainen vie pelaajat Yhdysvaltojen itsenäistymisen aikaan ja esittelee uuden pelisankarin, Connor Kenwayn. Lisätietoja osoitteessa
www.ubi.com/FI/Games/Info.aspx?pId=10735.

”Tämä on hieno uutinen Ubisoftille. Assassin’s Creed III on rikkonut pelisarjan kaikki aiemmat myyntiennätykset ja olemme erittäin tyytyväisiä sen suosioon myös Suomessa. On hienoa saada tunnustusta kovalle työllemme ja jaamme tämän uutisen ilolla myös Montrealin kehitystiimimme kanssa”, kommentoi Ubisoft Nordicin toimitusjohtaja Peter Weile.

Angry Birds Trilogy, PlayStation 3
Suomalaisen Rovio Entertainmentin Angry Birds Trilogy on saatavana Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle ja Nintendo 3DS:lle. Peli sisältää kolme ensimmäistä Angry Birds-peliä: Angry Birdsin, Angry Birds Seasonsin ja Angry Birds Rion. Lisätietoja osoitteessa www.angrybirds.com/trilogy.

”Hienoa, että suomalainen menestystarina Angry Birds pölähti konsoleille ja näin ollen myös konsolipelaajat ovat päässeet testaamaan lintujen lentoratoja isolta ruudulta. Suomen myyntiluvut ovat olleet aivan omaa luokkaansa muihin maihin verrattuina. Loistava suoritus brändiltä, jonka maailmanvalloitukselle ei näy loppua”, toteaa Johanna Strunke Activision Blizzardin Key Account Manager.

Halo 4, Xbox 360
Vain Xbox 360 -pelialustalle saatava, legendaarisen pelisarjan jatko-osa Halo 4 jatkaa sarjan eeppistä tarinaa. Master Chief palaa taisteluun muinaista pahuutta vastaan. Lisätietoja osoitteessa www.xbox.com/halo4.

”Halo-pelit ovat jo vuosikymmenen ajan muokanneet viihdemaailmaa uuteen suuntaan ja samalla määrittäneet kokonaisen pelaajasukupolven. Halo 4 on hieno aloitus uudelle scifi-saagalle. Pelin myynnit ja upea vastaanotto sekä kriitikoiden että pelaajien keskuudessa puhuvat puolestaan”, toteaa Microsoftin Xbox-tuotepäällikkö Henrik Jürgens.

ANGI & FIGMA
ANGI on pohjoismainen videopelien julkaisijoiden ja jakelijoiden etujärjestö. Sen tehtävänä on edistää pelikauppaa, viestiä alasta ja sen tarpeista sekä kehittää alan positiivisia mielikuvia. ANGIn hallituksen puheenjohtajana toimii Electronic Artsin Pohjoismaiden johtaja Shaun Campbell ja toimitusjohtajana Maria Tjärnlund.

ANGIn jäseniä ovat Activision-Blizzard, AMO, Bergsala, Electronic Arts, Game Outlet, Koch Media, Microsoft, Nordic License, Namco Bandai Partners, Nordisk Film, PAN Vision, Ubisoft, Walt Disney Company ja Warner Brothers.

FIGMA edustaa ANGIa Suomessa. Se julkaisee Suomen virallista listaa, joka on GfK:n kokoama myyntitilasto Suomen suosituimmista peleistä. Lista ilmestyy viikoittain. Listat kootaan satojen pelikauppojen lähettämien myyntiraporttien pohjalta. Mukana ovat seuraavat pelikaupat: Anttila, CDON, Discshop, Expert, Gamestop, K-Citymarket, Kärkkäinen, Musta Pörssi, Viihdepysäkki, Prisma, Stockmann, Tekniset, Verkkokauppa.com, VPD ja Veljekset Keskinen. Lista ja pelimyyntitilastot löytyvät osoitteesta www.figma.fi.

Lisätietoja internetissä
www.figma.fi

Lisätietoja

Viestintätoimisto Visionist
Tiedottaja Jiri Koivuniemi
040 837 8097
jiri.koivuniemi@visionist.fi

FIGMA
Hallituksen puheenjohtaja Niklas Wikblad
+46 70 975 9965
nwikblad@ea.com

ANGI
Toimitusjohtaja Maria Tjärnlund
+46 734 069 069
maria.tjarnlund@angi-nordic.com