Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri, Jimm’s PC-Store (www.jimms.fi) on julkaissut ensimmäiset RTX 30 -sarjan pelitietokoneet, joilla onnistuu vaivatta myös 8K-pelaaminen.

”PC-pelitietokoneet ovat voittaneet tehokisan tulevia pelikonsoleita vastaan jo ennen kuin ne ovat ehtineet edes markkinoille”, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”PC-pelaaminen jatkuu välineurheiluna, jossa näytönohjainten ja suorittimien tehokkuuden kilpajuoksu jatkuu kohti sujuvaa 8K-pelaamista. Pelitietokoneiden tehokkuus ja laajennettavuus ovat yhä omaa luokkaansa, joten vakavasti pelaamisensa ottavat pelaajat voivat tyytyväisinä jatkaa valitsemallaan tiellä.”

NVIDIA julkisti edellisviikolla tehokkaat pelikäyttöön tarkoitetut GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjaimet. Ne ovat selvästi edellissukupolvea tehokkaampia ja niiden hinta-tehosuhde on vertaansa vailla. Uudet näytönohjaimet tuovat peleihin sujuvan 8K-tarkkuuden.

”RTX 30 -näytönohjainten julkaisu on niin merkittävä teho- ja hintalupauksellaan, että voidaan jopa puhua markkinoiden pysähtymisestä aiempien näytönohjainten osalta. Alussa RTX 30 -tuotteiden saatavuus tulee olemaan kaikkialla erittäin rajoittuneita johtuen kasautuneesta kysynnästä. Pitkäaikainen yhteistyömme valmistajien kanssa takaa meille kuitenkin saatavuuden jo ensimmäisistä myyntipäivistä lähtien. Odotettavissa kuitenkin on, että viivästyksiltä ei voida välttyä.”

Jimm’s on suunnitellut useita pelitietokoneita, jotka pohjautuvat näihin uusiin näytönohjaimiin ja ne tulevat myyntiin tänään. Jimm’s on myös tänään aloittanut RTX 3080 -näytönohjaimien myynnin. Tehokkain RTX 3090 -näytönohjainmalli tulee myyntiin 24. syyskuuta ja sarjan edullisin RTX 3070 -näytönohjain tulee myyntiin 15. lokakuuta. Kaikkiaan Jimm’sin RTX 30 -valikoimassa on 29 eri näytönohjainta kuudelta eri valmistajalta.

Uusien RTX 30 -pohjaisten pelitietokoneiden ja pelkkien näytönohjainten ominaisuudet ja tehot vaihtelevat malleittain hintatasosta riippuen. Tietokoneiden kuluttajahinnat alkavat 1 799 eurosta ja näytönohjainten kuluttajahinnat alkavat 569 eurosta. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://www.jimms.fi/pages/NVIDIAAmpere
http://bit.ly/JimmsPCstore (kuvia)

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2018 liikevaihto oli 47,2 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 47 henkilöä. Toimipaikka sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa www.jimms.fi.