PAN Vision Finlandin jakelema ja GIANTS Softwaren julkaisema Farming Simulator 22 -maatalouspeli laajeni ekologiseen täsmäviljelyyn täysin ilmaiseksi.

Suosittu Farming Simulator 22 -peli laajeni täsmäviljelyyn uudella ilmaisella lisälaajennuksella. Vuonna 2020 John Deere -yhtiön aloittama ja Euroopan teknologiainstituutin rahoittama projekti on saapunut osaksi peliä nyt julkaistun lisäosan myötä.

Täsmäviljelyyn erikoistuva laajennusosa tarjoaa pelaajille mahdollisuuden ottaa maaperänäytteitä, joiden perusteella kullekin maaperälle voidaan valita omanlaisensa lannoitus. Tämä on sekä entistä ympäristöystävällisempää että myös kustannustehokkaampaa maatilalle. Seurauksena on entistä terveempi ja tuottavampi maatila.

Mikäli pelaaja ei halua tehdä maaperänäytteitä itse, niitä voidaan myös ostaa ulkopuolisilta toimijoilta. Tämä säästää aikaa, mutta vastaavasti maksaa rahaa. Kokonaisvaltaiset analyysit ja erilaiset maaperätyypit tekevät pelistä astetta monipuolisemman ja paremmin nykyaikaista viljelyä mallintavan pelikokemuksen.

Täsmäviljelyn ohella peliin on julkaistu tähän erikoistuneita työkoneita, kuten maaperänäytteiden ottamiseen tarkoitettu ISARIA Scout sekä tyyppipitoisuutta mittaavat ISARA PRO Active- ja PRO Compact -laitteet. Muita uutuuksia ovat rikkaruohoja vähentävä John Deere R732i sekä lannoituksessa auttavat John Deere Gator ja Kotte Garant PTR 30.000.

Lisäksi pelin päivitysversio 1.4 tuo mukanaan kaikkiaan seitsemän uutta konetta ja ajoneuvoa pelaajien käyttöön. Pelipäivitys on ilmainen ja se vaaditaan täsmäviljelyominaisuuden tuomiseksi osaksi peliä.

Kaikkien aikojen monipuolisin maanviljelysimulaatio tuo mukanaan uusina viljelykasveina viinirypäleet, oliivit ja durran. Uudet viljelykasvit vaativat erikoishuomiota ja näitä varten on ostettavissa myös omia työkoneita. Farming Simulator 22 uusiutuu myös uusien pelikarttojen myötä. Peli sisältää kaksi uutta pelialuetta sekä uusitun Erlengratin vuoristoalueen. Yhdysvaltojen keskilännestä innoituksensa saanut Elmcreek on täynnä avaria peltoja ja aukeita, joihin pelaaja voi perustaa oman maatilansa. Virtuaalimaanviljelijät voivat suunnitella ja määrittää monenlaisia ja eri kokoisia peltoja alueelleen aitoon keskilännen tyyliin.

Farming Simulator 22 on saatavilla sekä PlayStation 5-, Xbox Series X|S-, PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc- ja Mac-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 3.

Lisätietoja
www.farming-simulator.com
www.panvision.com/pelit
https://youtu.be/CaRZeQWk0H0 (esittelyvideo 1)
https://youtu.be/3scKaM5_5JE (esittelyvideo 2)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh5Rh6XE9Ztcmb7iXUA?e=qaRJtn (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.