Digitalisaation ja kyberturvallisuuden konsultointiyritys Oivan sai päätökseen suomalaisen IT- ja digipalveluoperaattori TCG:n johtaman kahden miljoonan euron kasvurahoituskierroksen. Rahoituskierrokseen osallistui myös Oivanin saudi-arabialainen liikekumppani Bader Othman Alabduljabbar useiden Oivanin työntekijöiden kanssa.

Oivan arvioi liikevaihtonsa kasvavan viime vuoden 8,4 miljoonasta eurosta yli 12 miljoonaan euroon vuonna 2021. Näin liikevaihto kasvaa jopa 50 prosenttia. Yhtiön palveluvalikoima sisältää digitaalisten palveluiden suunnittelua, web- ja mobiilisovellusten kehitystä,  kyberturvallisuuden konsultointia sekä liiketoimintakriittisten toimintojen ylläpitoa. Oivan on esimerkiksi ylläpitänyt ja hallinnoinut Saudi-Arabian internet-infrastruktuurin osia vuodesta 1998 lähtien.

Suomessa päämajaansa pitävällä 160 hengen yrityksellä on toimistot myös Arabiemiirikunnissa, Saudi-Arabiassa, Thaimaassa ja Vietnamissa. Oivan toimii itse kehittämällään Enhanced Distributed Teams (EDT) -toimintamallilla.

”Perustimme Oivanin ajatuksella, että yhdistämällä ohjelmistokehityksen, kyberturvan ja palvelusuunnittelun osaajia maailmanlaajuisesti voimme ratkaista asiakkaidemme merkittävimpiä haasteita ja käyttää digitalisaation voimaa tehdäksemme maailmasta paremman paikan”, kertoo Oivanin toimitusjohtaja Rami Korhonen.

“Olemme luoneet EDT-mallin, jossa yhdistyy asiakkaan luona tapahtuvan konsultoinnin ja kansainvälisesti hajautetun kehitystyön parhaat puolet. Nykyään asiakkaamme, kuten Saudi-Arabian National Housing Company (NHC), käyttävät Oivania ja EDT-mallia avukseen kehittäessään kansallisia sähköisiä palveluja. Vain alle viidesosa kokeneemman tason asiantuntijoistamme työskentelee asiakkaan luona, samalla kun muut tuotannon asiantuntijamme työskentelevät kansainvälisissä toimistoissamme ympäri maailmaa. Yhteistyössä NHC:n kanssa kehittämämme Sakani-alusta on auttanut yli 400 000 perhettä löytämään ja ostamaan valtion tukemia asuntoja. Lisäksi yhteistyössä NHC:n kanssa kehittämämme EJAR-vuokrasopimusalusta on käsitellyt digitaalisesti miljoonia vuokrasopimuksia”, Korhonen jatkaa.

Oivan laajentaa EDT-mallinsa ansiosta nopeasti myös Aasian toimintojaan Covid-pandemian matkustusrajoituksista huolimatta. Oivanin asiakkaita Thaimaassa ovat muun muassa matkapuhelinoperaattori AIS, Thai Credit Retail Bank ja energiayhtiö PTT. Vietnamin tiimi on kasvanut kolmessa vuodessa nollasta lähes 50 henkeen ja sillä on tärkeä rooli yrityksen merkittävimmissä asiakasprojekteissa.

”Se, että olemme pystyneet kasvamaan kannattavasti koko pandemian ajan, on osoitus Oivanin tiimin lahjakkuudesta ja asenteesta. Yhteistyö kokeneen teknologiayrittäjä Risto Virkkalan ja tunnettujen kasvuyritysten Eficoden ja ePassin takana olevan TCG:n kanssa mahdollistaa entistä parempien palvelujen tarjoamisen kansainvälisille asiakkaillemme. Lisäksi läheisen liikekumppanimme Baderin ja oman tiimimme jäsenten tekemät sijoituspäätökset kertovat omaa kieltään vahvuudestamme”, kommentoi Oivanin hallituksen puheenjohtaja Rasmus Roiha.

Yhtiö arvioi liikevaihtonsa kasvavan yli 30 prosenttia vuonna 2022. Oivan tulee palkkaamaan uusia osaajia kansainväliseen yli 20 kansallisuutta edustavaan tiimiinsä.

“Lähdemme innoissamme mukaan Oivanin viitoittamalle tielle. Yhtiö on pystynyt saavuttamaan todella merkittäviä tuloksia Lähi-idässä ja Aasiassa. Luotamme ​​Oivanin kehitykseen jatkossakin ja näemme paljon synergiaa sekä yhteistyömahdollisuuksia muiden TCG-yritysten kanssa”, kommentoi TCG:n toimitusjohtaja Risto Virkkala.

”Viimeisten neljän vuoden aikana olemme oppineet rakentamaan kansallisen tason sähköisiä palveluita. Niissä yhdistyvät sadat integraatiot ja todella korkea skaalautuvuus pohjoismaiseen palvelumuotoiluun ja kyberturvastandardeihin. Uskon, että digitaalisten palvelujen kehittämiseen rakentamamme EDT-malli hyödyttää myös suuria suomalaisia ​​organisaatioita. Avullamme he voivat kiihdyttää digitalisaatiotaan ​​ja parantaa kyberturvallisuuden prosessejaan uudella dynaamisella tavalla”, kiteyttää Oivanin toimitusjohtaja Rami Korhonen.

Lisätietoja
www.oivan.com
https://youtu.be/-a08BYFNzXk (video)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhpIqZoZANVin_zuD4Q?e=w8WOvK (kuvia)

Oivan
Oivan on IT-konsultointiyritys, joka käyttää digitalisaation voimaa tehdäkseen maailmasta paremman paikan. Yritys auttaa asiakkaitaan saavuttamaan huipputuloksia digitalisaation ja kyberturvallisuuden saralla. Oivanin luovia palveluja ovat palvelusuunnittelu sekä web- ja mobiilikehitys. Lisäksi yrityksen operatiivisiin palveluihin kuuluvat operointitiimien tarjoaminen, kolmansien osapuolten alustojen toimitukset ja tietoturvakonsultointi.

TCG
TCG on suomalainen tunnettujen kasvuyritysten Eficoden ja ePassin taustalla oleva tietotekniikka- ja digipalveluyritys.