PAN Vision Finlandin jakelema ja Focus Entertainmentin julkaisema A Plague Tale: Innocence -seikkailupeli vie pelaajan ruton runtelemaan 1300-luvun Ranskaan visuaalisesti päivitettynä.

Alun perin vuonna 2019 pelikonsoleille ja pc-tietokoneille julkaistu A Plague Tale: Innocence sai suitsutusta sekä kriitikoilta että pelaajilta. Peli kertoi tunteikkaan ja synkkätunnelmaisen tarinan keskiaikaisen Euroopan sydämestä, kulkutaudin ravistelemasta Ranskasta. Nyt pelistä on julkaistu nykysukupolven pelikonsoleille päivitetty, entistäkin upeampi versio.

A Plague Tale: Innocencen tarina nuoresta Amicia-tytöstä ja pienestä Hugo-pojasta keskellä Mustan surman repimää Ranskaa on vaikuttava kokemus. Rottien myötä levinnyt rutto aiheuttaa kärsimystä ja kuolemaa Ranskan kuningaskunnassa asukaslukuun katsomatta. Niin isot kaupungit kuin pienet kylätkin kärsivät kulkutaudin kurimuksessa epätoivoa levittäen.

Kaikkialle leviävä rutto koettelee etenkin lapsia, vanhuksia ja muutoin hauraita katalin seurauksin. Rottien alati kasvavalle nälälle ei tunnu olevan loppua, vaan ne ovat vallanneet niin kadut kuin viemäritkin, ja niin eläimet kuin ihmisetkin jäävät taudin jalkoihin. Amician ainutlaatuinen tulinen hehku tuntuu kuitenkin pitävän rotat loitolla.

Synkkä ja tunnelmallinen selviytymistarina sisaruksista matkalla läpi keskiaikaisen Ranskan on ainutlaatuinen yhdistelmä seikkailua, toimintaa, hiiviskelyä ja hahmojen keskinäistä vuorovaikutusta. Tapahtumia taustoittava karu maailma elävine ihmisineen ja tapahtumineen on yhtäältä keskeisessä osassa kuin Amicia pikkuveljensä Hugon ohella.

Mustan ruton ohella Ranskaa riepotellaan myös kirkollisen inkvisition toimesta. Noitavainot ja kulkutaudin aiheuttamat epäluulot sekä ihmisten itsekkäät motiivit luovat omat haasteensa Amician ja Hugon selviytymiskertomukseen läpi arpeutuneen kansakunnan.

Uuden sukupolven pelikonsoleille päivitetty peli tarjoaa ultrateräväpiirtoista 4K-kuvaa 60 kuvan päivitysnopeudella, entistä laadukkaammat peliäänet ja aiempaa nopeammat latausnopeudet.

Pelin uuden sukupolven grafiikkaa esittelevän videon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/0wzE9FW9Fzs.

A Plague Tale: Innocence on saatavilla sekä PlayStation 5-, Xbox Series X/S-, PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
www.aplaguetale.com
https://www.panvision.com/pelit-ja-tarvikkeet
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh84VbJyDONGNYAKlMA?e=S5FHnE (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.