Johtava pohjoismainen kulutuselektroniikan tarviketoimittaja, Aurora Group tuo myyntiin eurooppalaisen robottiviikon päätteeksi kaikkien aikojen käyttäjäystävällisimmät Xiro Xplorer -robottikopterit.

XiroXplorerV

Xiro Xplorer -mallistossa on kolme helppokäyttöistä ja upeasti muotoiltua vaihtoehtoa niin ammattimaiseen kuin aloittelijoidenkin käyttöön.

Robottikopterien lennättäminen voi olla haastavaa puuhaa kokeneellekin kuvaajalle. Xiro Xplorer -robottikopterit kuitenkin helpottavat lentämisen ja kuvaamisen hallintaa monin eri keinoin. Käytön helppous on ollut lähtökohta Xiro Xplorer -robottikopteria suunniteltaessa. Kevyistä ja kestävistä materiaaleista valmistettua robottikopteria on helppo ohjata ja se on suoraan käyttövalmis paketista esiin otettaessa. Xiro Xplorer on valmiina lentoon, kun akku ja roottorit on kiinnitetty paikoilleen.

Xiro Xplorer -robottikopterien mukana toimitetaan äärimmäisen käyttäjäystävällinen ja ergonomisesti muotoiltu kauko-ohjain, joka toimii tehokkaan 5,8 gigahertsin yhteyden ansiosta jopa tuhannen metrin etäisyydeltä. Robottikopterin lentokorkeus, nopeus ja suunta ovat helposti hallittavissa kahdella tikkuohjaimella. Kauko-ohjaimessa on myös painikkeet kamerakulman säätöön, automaattiseen nousuun ja laskeutumiseen sekä vaikeustason vaihtoon aloittelijasta ammattilaiseen.

Kauko-ohjaimessa on värinähälytys alhaiselle akkuvaraukselle, heikosti toimivalle langattomalle verkkoyhteydelle ja etäisyydestä varoittamiselle tai robottikopterin hallinnan menettämiselle. Kauko-ohjaimessa on lisäksi teline älypuhelimelle, jota voidaan hyödyntää Xiro-älypuhelinsovelluksen kanssa esimerkiksi kuvamateriaalin katsomiseen tai kuvauskohteen valintaan.

Xiro Xplorer osaa sekä nousta ilmaan että laskeutua vain yhtä painiketta painamalla. Tehokkaan 5 200 milliampeerin akun ansiosta lentoaikaa on täydellä latauksella jopa 25 minuuttia. Mikäli Xiro Xplorerin akun varaus on loppumassa tai yhteys kauko-ohjaimeen katkeaa, robottikopteri osaa täysin automaattisesti palata takaisin sen lähtöpisteeseen.

Xiro Xplorer -robottikopterit on koottu useista erillisistä moduuleista, joiden vaihtaminen uusiin on helppoa ja vaivatonta. Monipuolinen tarvike- ja varaosavalikoima takaa robottikopterille pitkän käyttöiän.

Xiro Xplorer
Xiro Xplorer on helppokäyttöinen robottikopteri, joka sopii niin harrastajille kuin ammattilaisillekin. Nopean nousun ja tasaisen ohjattavuuden ansiosta se sopii myös aloittelijalle. Robottikopterissa on GPS-seuranta, jonka ansiosta älypuhelimen Xiro-sovelluksella voidaan seurata robottikopterin lentokorkeutta, nopeutta ja etäisyyttä. Xiro Xplorer -perusmallin voi halutessaan päivittää G- tai V-malliksi.

Xiro Xplorer G
Xiro Xplorer G sisältää kaikki Xplorer-perusmallin ominaisuudet, mutta sen lisäksi Xplorer G on varustettu GoPro Hero 3- ja GoPro Hero 4 -toimintakameroiden kiinnitystelineellä. Kumivaimennettu ja gimbaalilla varustettu kameravakaaja mahdollistaa GoPro-kameroilla kuvaamisen ja kameran kääntämisen jopa 360 asteen säteellä.

Mukana tuleva 2,4 gigahertsin langattoman lähiverkon vahvistin tehostaa reaaliaikaisen videokuvan lähettämistä. Vahvistimen ansiosta robottikopteri voidaan valjastaa erityiseen seurantatilaan, jolloin se osaa seurata liikkuvaa kohdetta halutulla etäisyydellä jopa 50 kilometrin tuntinopeudella.

Xiro Xplorer V
Xiro Xplorer V on varustettu samoilla ominaisuuksilla kuin Xplorer-perusmalli. Tämän lisäksi V-mallissa on täysteräväpiirtoista videokuvaa (Full HD) tallentava videokamera. Kameralla voidaan ottaa myös valokuvia jopa 14 megapikselin tarkkuudella.

Kumivaimennettu ja gimbaalilla varustettu kameravakaaja mahdollistaa laadukkaalla kiinteällä kameralla kuvaamisen ja kameran kääntämisen jopa 360 asteen säteellä. Kameran asetuksia voi säätää suoraan älypuhelinsovelluksella ja tallennettu materiaali voidaan siirtää suoraan älypuhelimelle lähiverkon kautta ilman tietokonetta.

Mukana tuleva 2,4 gigahertsin langattoman lähiverkon vahvistin tehostaa reaaliaikaisen videokuvan lähettämistä. Vahvistimen ansiosta robottikopteri voidaan valjastaa erityiseen seurantatilaan, jolloin se osaa seurata liikkuvaa kohdetta halutulla etäisyydellä jopa 50 kilometrin tuntinopeudella.

Saatavuus ja hinnoittelu
Xiro Xplorer V-, Xiro Xplorer G- ja Xiro Xplorer -robottikopterit tulevat myyntiin välittömästi 1 099, 1 049 ja 599 euron kuluttajahinnoin. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Robottikopteri sosiaalisessa mediassa
Tänään Facebookissa ja Twitterissä avattu Robottikopteri-sivu kerää yhteen tietoa robottikoptereista. Niitä kutsutaan myös nimillä multikopteri, nelikopteri, quadkopteri, kuvauskopteri, drone ja drooni.

Robottikoptereilla on monta erilaista käyttötarkoitusta. Yksi yleisimmistä käytöistä on ilmakuvaaminen. Ilmasta tapahtuva video- ja valokuvaaminen tuottaakin osaavissa käsissä vaikuttavaa materiaalia yllättävän helposti ja edullisesti. Robottikopteri-sivulla tullaankin jakamaan myös upeita videoita ja kuvia kaikkialta maailmasta.

Robottikopteri-sivu löytyy osoitteista www.facebook.com/robottikopteri/ ja www.twitter.com/robottikopteri/.

Lisätietoja
http://xiro.auroragroup.eu/fi/
http://www.xirodrone.com
http://bit.ly/1ljBuIK (tuotekuvia)
https://youtu.be/IMjPrr3EDvY (esittelyvideo)

Aurora Group Finland Oy, Iikka Buss, ibu@auroragroup.eu

Xiro
Robottikopterien edelläkävijänä tunnetun Xiron kehityksestä vastaa Shenzhen Zero, joka on syntynyt kiinalaisten teknologiayhtiöiden Shenzhen Rapoo Technologyn ja Beijing Zero UAV Techin yhteistyöstä. Beijing Zero UAV Techilla on useiden vuosien kokemus keskeisten tekniikoiden kehittämisestä, joihin lukeutuvat muun muassa kauko-ohjaimet, kameravakaajat, valokuvien ja videokuvan lähettäminen sekä törmäyksenehkäisytekniikat.

Shenzen Zeron kekseliään ja innovatiivisen suunnittelun myötä syntyi yrityksen ensimmäinen robottikopteri, Xiro Xplorer, joka on saanut ansaittua huomiota sekä ammattilaisilta että kuluttajilta. Shenzhen Zeron aikomuksena on luoda Xirosta kansainvälisesti tunnettu robottikopterien tuotemerkki, joka soveltuu yhtäältä niin huvi- kuin ammattikäyttöön. Lisätietoja osoitteessa www.xirodrone.com.

Aurora Group
Aurora Group jakelee ja markkinoi useita tunnettuja ja kiinnostavia kulutuselektroniikan tuotemerkkejä Pohjoismaissa. Merkittäviä tuoteryhmiä ovat audio/video, kodin elektroniikka, IT-/pelitarvikkeet, mobiilituotteet ja valkoisen linjan tuotteet. Aurora Group Finland Oy sijaitsee Pirkkalassa ja vastaa niin Suomen kuin Baltian myynnistäkin. Lisätietoja osoitteessa www.auroragroup.fi.