Espoolainen aaltoenergiateknologiayritys Wello aloittaa tänään uuden rahoituskampanjan Invesdor-sijoituspalvelussa.

Wello pyrkii rahoituskampanjan aikana keräämään 1 – 2,5 miljoonan euron edestä sijoituksia tarjoamalla 4,34 – 10,18 prosentin osuutta yhtiöstä. Wello tarjoaa Invesdorin kautta osakkeitaan vähintään 140 osakkeen erissä osakekurssin ollessa 3,73 euroa osakkeelta. Kampanja on käynnissä 23. huhtikuuta asti.

“On laskettu, että vuoteen 2050 mennessä aaltoenergia voisi täyttää kymmenesosan maailman puhtaan energian tarpeesta. Tätä potentiaalia ei ole käytännössä vielä hyödynnetty juuri lainkaan”, sanoo Wellon toimitusjohtaja Heikki Paakkinen.

Aaltoenergiassa on valtava potentiaali, sillä 75 % maapallon pinta-alasta on veden peitossa. Nyt aaltoenergian keräämiseksi tarvittava teknologia on valmis käyttöönotettavaksi. Kasvavien valmistusmäärien ja asennusten myötä sen myös odotetaan pian olevan muita uusiutuvia energiamuotoja edullisempi vaihtoehto.

Wello on jo vuosia testannut Pingviini-teknologiansa ensimmäistä versiota Skotlannin Orkneyssä. WEC1-laite on ollut jo kahden vuoden ajan yhtäjaksoisesti meressä ja valtakunnan verkkoon kytkettynä.

Uusin Pingviini WEC2 lähtee pian Tallinnan telakalta liitettäväksi Orkneyn sähköverkkoon. Hankintaneuvottelujen alla oleva oleva WEC3 on osoittanut valtavia teholupauksia, joiden ansiosta yritys voi tarjota kilpailukykyisiä ratkaisuja kaikkialla maailmassa.

Kahden viime vuoden aikana Wello on saanut useita tiedusteluja eri puolilta maailmaa kaupallisista kymmenien yksikköjen muodostamista aaltoenergiapuistoista. Yksi niistä sijaitsee Indonesian Nusa Lembongassa. Se on hyväksytty ja parhaillaan suunnitteluvaiheessa. Kymmenen megawatin kapasiteetillaan se on tällä hetkellä planeetan suurin tekeillä oleva aaltoenergiapuisto.

“Paljon tutkimusta, prototyyppejä ja kenttätestausta tehtyämme voimme sanoa, että kaikki toimii täydellisesti. Laitteiden teknologia ja selviytymiskyky ovat osoittautuneet erinomaisiksi. Pingviini on valmis kaupalliseen käyttöön”, lisää Paakkinen. ”Wello on johtava aaltoenergian toimittaja, sillä muilla ei ole vertailukelpoista teknologiaa. Uskomme, että voimme kasvaa nopeasti ympäri maailmaa.”

Yhteystiedot: Toimitusjohtaja heikki.paakkinen@wello.eu, 040 757 5469
Lehdistökitti: https://www.dropbox.com/s/9y9nxi7a1rgxc1a/Wello%20Press%20Kit.zip?dl=0
Kampanjasivu: https://www.invesdor.com/fi/pitches/981
Kampanjavideo: https://www.youtube.com/watch?v=ZVLQ7QhvxYE

Wello
Wello Oy perustettiin vuonna 2008 kehittämään Pingviini-teknologiaa. Vuosien varrella yhtiö on hakenut useita tärkeitä patentteja, kehittynyt ja saanut uusia kumppaneita. Wellon johtavia sijoittajia ovat Fortum Oyj, VNT Management, Innovestor Ventures ja Estlander Holdings Oy. Lisätietoja osoitteessa https://wello.eu.

Invesdor
Invesdor on verkkosijoituspalvelu, joka yhdistää kunnianhimoisia eurooppalaisia kasvuyrityksiä ja sijoittajia maailmanlaajuisesti.