Maailman johtava digitaalisten luovien tuotteiden valmistaja, Wacom (www.wacom.com) julkisti tehokkaan kosketusnäytöllä varustetun piirtoalustan ja tablettilaitteen yhdistelmän. Samalla Wacom tuo myyntiin ammattitason piirtoalustojen uudet lippulaivamallit.

Cintiq_Companion_2

Cintiq Companion 2
Cintiq Companion 2 on tehokas kosketusnäytöllä varustettu piirtoalustan ja tablettilaitteen yhdistelmä ammattikäyttöön. Se on ensisijaisesti suunniteltu graafisen ja luovan digitaalisen työn ammattilaiselle, jotka haluavat käyttöönsä vain ehdotonta huippua vapaudesta ja tehokkuudesta tinkimättä.

Cintiq Companion 2 on täysverinen Windows 8 -tablettilaite, joka voidaan myös ottaa käyttöön erillisenä Cintiq-piirtoalustana Windows- tai Mac-tietokoneissa.

Cintiq Companion 2:n mukana tuleva Pro Pen -kosketuskynä toimii tarpeen mukaan siveltimen, kynän tai yliviivaustussin lailla. Kynässä on peräti 2048 paineherkkyystasoa ja kallistuksen tunnistuksen ansiosta kynällä voidaan tehdä niin ohutta kuin paksumpaakin jälkeä. Kosketuskynä tukee Adoben, Autodeskin, Corelin, Smith Micron, Pixologicin ja useiden muiden alan valmistajien ohjelmia ja sovelluksia.

Yhdessä kosketuskynän kanssa huipputarkka 2560 x 1440 pisteen monikosketusnäyttö mahdollistaa mahdollisimman realistisen kynän ja paperin tuntemuksen heijastumattomalla näyttöpinnalla. Piirtäminen, luonnostelu tai maalaaminen on vaivatonta ja helppoa. Pikanäppäinten ja pyöreän valikkopainikkeen avulla tarvittavat toiminnot löytyvät hetkessä. Kokonaisuuden viimeistelee Cintiq Companion 2:n pilvipalvelu, johon erilaiset tiedostot ja luonnokset siirtyvät käden käänteessä.

Mukavuus ja tehokkuus ovat tärkeitä tekijöitä kaikille luoville ammattilaisille. Cintiq Companion 2 on erityisesti suunniteltu mahdollistamaan nopeampi, rennompi ja luontevampi työskentely. Laitteen koko, säädettävä jalusta ja tyylikäs muotoilu mahdollistavat työskentelyn mukavasti erilaisissa ympäristöissä, kuten studioilla, asiakastiloissa, lentokoneessa, junassa ja muualla missä ikinä luovuudella on kotinsa.

Cintiq 27QHD & Cintiq 27QHD touch
Wacomin piirtoalustojen uudet lippulaivamallit, Cintiq 27QHD ja Cintiq 27QHD touch, on varustettu 27 tuuman näytöllä. Ne tarjoavat työkalut vaativaan luovaan työskentelyyn korkeatasoisella ja tarkasti toimivalla lasipinnalla, kätevin pikatoimintopainikkein ja huikealla väripaletilla.

Yli miljardin värin paletti, korkea 2560 x 1440 pisteen näyttötarkkuus ja laaja katselukulma mahdollistavat monipuolisen graafisen työskentelyn riippumatta siitä työstetäänkö piirtoalustalla kuvia, animaatiota, 3D-materiaalia tai muuta taidetta. Wacom Colour Managerin ansiosta oikea värisävy löytyy helposti ja erinomaisen käyttötuntuman ansiosta piirtoalustan käyttö tuntuu äärimmäisen miellyttävältä ja luonnolliselta – aivan kuin kynä oikealla paperilla.

Pro Pen -kosketuskynässä on peräti 2048 paineherkkyystasoa, jonka ansiosta piirtoalusta tuottaa juuri sellaista jälkeä kuin siltä vaaditaankin. Molemmat piirtoalustat viimeistelee käytännöllinen ExpressKey-kaukosäädin, jonka ansiosta toisella kädellä voi helposti valita tarvittavia toimintoja ja pikakomentoja omien käyttötarpeiden mukaan. Cintiq 27QHD ja Cintiq 27QHD touch korvaavat aiemmin myynnissä olleen Cintiq 24HD:n kokonaan.

Saatavuus ja hinnoittelu
Cintiq Companion 2 tulee myyntiin helmikuussa viitenä eri mallina. Edullisin 64 gigatavun SSD-muistin sisältävän Value-mallin kuluttajahinta on 1 399 euroa. Cintiq 27QHD ja Cintiq 27QHD touch tulevat myyntiin tammikuussa 2 199 ja 2 599 euron hinnoin. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja Internetissä
www.wacom.com
http://bit.ly/17gEQpk (tuotekuvia)

Wacom
Japanissa 1983 perustettu Wacom on kansainvälinen yritys, jolla on toimintaa yli 150 maassa. Yli kolmikymmenvuotisen olemassaolonsa aikana Wacom on tehnyt yhteistyötä lukuisten luovan alan ihmisten ja yhteisöjen kanssa pyrkimyksenään tehdä maailmasta entistä luovempi. Wacomin tuotteet ovat saaneet nauttia erityisesti digitaalisen taiteen, elokuva- ja erikoisefektialan sekä muoti- ja suunnittelun ammattilaisten suosiosta. Wacom on tehnyt tekniikkaansa tunnetuksi myös kuluttajien keskuudessa helppokäyttöisten ja luonnollisen tuntuisten piirtoalustojen sekä kosketuskynien myötä. Näiden tuotteiden avulla niin eri alojen ammattilaiset ja taiteilijat kuin harrastajatkin voivat toteuttaa luomisvimmaansa entistä helpommin jokapäiväisessä käytössä. Wacomin teknologiaa käytetään paljon myös muiden valmistajien tietokoneissa, tablettilaitteissa ja älypuhelimissa. Lisätietoa osoitteessa http://www.wacom.com.