Vuoden 2016 parhaan suomalaisen pelinkehittäjän arvonimen voittanut ja neljän miljoonan euron sijoituksen saanut kajaanilainen Critical Force mullistaa elektronisen mobiiliurheilun Critical Ops -räiskintäpelillään.

criticalforce

Critical Forcen perustajan Veli-Pekka Piiraisen mukaan ensi vuonna yli miljardin dollarin arvoisilla elektronisen urheilun markkinoilla mobiilipelit (mobile eSports) tulevat olemaan merkittävässä roolissa.

“Mobiililaitteilla on massiivinen maailmanlaajuinen levinneisyys, joten potentiaalisia pelaajia ja turnausten seuraajia on suuri määrä. Vieläkin kiinnostavampaa on se, että pelaajien uusi sukupolvi on lähtökohtaisesti ensisijaisesti mobiilipelaajia. Uskon vahvasti, että meillä on Critical Opsin kanssa mahdollisuus tehdä vahvaa jälkeä elektronisessa mobiiliurheilussa,” Piirainen korostaa.

Jo kymmenen miljoonaa latausta ennen varsinaista julkaisua

Ilmaiseksi pelattava Critical Ops on nyt rajoitetusti julkaistu iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille. Peliä on ladattu jo miltei 10 miljoonaa kertaa.

Critical Ops -pelin esikuvana toimii huippusuosittu Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) -tietokonepeli, mutta Critical Ops hyödyntää pelialustanaan älypuhelimia ja tablettilaitteita. Ensimmäisen persoonan räiskintäpelit (FPS) ovat olleet äärimmäisen suosittuja elektronisen urheilun kilpapelejä alusta asti. Nimenomaan FPS-pelit ovat olleet ammattipelaajien valinta PC:llä jo pitkään. Critical Opsista on kovaa vauhtia tulossa se FPS-peli, jonka mobiilin sukupolven elektronisen urheilun ammattilaiset valitsevat.

Elektronisen urheilun tulevaisuus on mobiilissa

Mobiilit kosketusnäyttölaitteet ovat elektronisen kilpaurheilun seuraava kehitysaskel. Android- ja iOS-älypuhelimia on myyty maailmanlaajuisesti huimasti enemmän kuin pelaamiseen soveltuvia PC-koneita.

“Critical Ops ei vaadi kallista tietokonetta tai oheislaitteita. Älypuhelin ja nettiyhteys on kaikki mitä vaaditaan harrasti pelaaja sitten kansainvälisen tason mobiilia kilpaurheilua rahapalkinnoista tai kunniasta,” Veli-Pekka Piirainen sanoo.

Kilpapelaamisen lisäksi älypuhelimet mahdollistavat myös rennomman pelaamisen. Koska älypuhelin on aina taskussa, nopeita pelisessioita voi pelata milloin ja missä tahansa.

Kumppanuus maailman suurimman elektronisen urheilun toimijan ESL Gaming Networkin kanssa

Yksi elektronisen mobiiliurheilun tärkeimmistä osa-alueista ovat tietenkin peliturnaukset. Critical Ops -turnauksia on järjestetty jo useita viime kuukausien aikana. Turnaukset ovat saavuttaneet merkittävän määrän seuraajia suoratoistopalveluissa ja satoja pelaavia joukkueita ympäri maailman.

Parhaillaan rahapalkinnoista pelataan sunnuntaina Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa alkaneessa ESL Mobcrush Cupissa. Lisätietoja turnauksesta löytyy osoitteesta https://play.eslgaming.com/criticalops/.

Voimakkaasti kasvava pelaajakunta ja iso rahoitus tuovat lisää tulivoimaa markkinoille

“Critical Opsista on tullut yksi lupaavimmista elektronisen kilpaurheilun tuotteista. Joka sekunti 20 000 pelaajaa ympäri maailman pelaa Critical Opsia kännyköillään tai tableteillaan. Critical Opsilla on nyt noin 300 000 aktiivista päivittäistä käyttäjää. Nämä ovat todella hienoja lukuja ottaen huomioon, että olemme vasta julkaisseet pelin alfa-version,” korostaa Veli-Pekka Piirainen.

Critical Force palkittiin juuri vuoden 2016 parhaana suomalaisena pelinkehittäjänä. Tämä on huomionarvoista maassa, jossa on ennestään niinkin hienoja pelistudioita kuin Supercell, Rovio, Seriously, Next Games ja Remedy.

Critical Force sai neljän miljoonan euron siemenrahoituksen korealaiselta pelijulkaisujätti NHN Entertainmentilta. Tämä on yksi suurimmista siemenrahoituksista suomalaiselle peliyritykselle koskaan.

“Meistä tulee maailmanlaajuinen markkinajohtaja reaaliaikaisissa mobiiliräiskintäpeleissä. Meillä tulee myös olemaan räiskintäpeleistä suurin elektronisen urheilun peliyhteisö,” kiteyttää Veli-Pekka Piirainen.

Lisätietoja

http://criticalforce.fi/presskit/
https://www.facebook.com/CriticalOpsGame/
https://twitter.com/criticalopsgame
https://youtu.be/U6U1XwvMmhs (trailerivideo)