Boston Distribution tuo myyntiin täysin uudenlaisen DJI FPV -kuvauskopterin, joka kiihtyy nollasta sataan kahdessa sekunnissa ja kuvaa 4K-videokuvaa laajalla näkökentällä.

DJI FPV -kuvauskopteri kiihtyy nollasta sataan kahdessa sekunnissa ja sen huippunopeus on peräti 140 kilometriä tunnissa! Siksi kopterin mukana toimitetaan myös lentolasit, joiden avulla lennättäjä näkee maailman ensimmäisen persoonan näkökulmasta (FPV, First-person view). Lennättäjä siis näkee kaiken ilmasta käsin kuvauskopterin silmin. Näin hän pystyy ohjaamaan kopteria huomattavasti turvallisemmin ja tarkemmin kuin normaalisti maasta käsin ilman laseja. Tämä kuvakulma sopii erityisen hyvin taito- ja nopeuslentoon, jolloin nopeat reaktiot ja selkeä näkymä ovat enemmän kuin tarpeen.

Vain 795 grammaa painava ja upean aerodynaamisesti muotoiltu DJI FPV -kuvauskopteri luo täysin uuden kopterikategorian. Sen ensisijainen tarkoitus on uskomattoman näyttävien lentovideoiden tallentaminen huippunopeasti ja ketterästi liikkuen. Kuvaaminen tapahtuu korkeatasoisella RockSteady-kuvanvakaimella varustetulla 4K-videokameralla, joka tallentaa sulavaa videokuvaa jopa 60 kuvan sekuntinopeudella ja poikkeuksellisen laajalla 150 asteen näkökentällä. Kamera osaa korjata kalansilmävääristymiä ja videota voi tallentaa myös nelinkertaisella hidastuksella täysteräväpiirtotarkkuudella 120 kuvan sekuntinopeudella. Videota voi tallentaa nyt myös H.265-muodossa aiemman H.264:n lisäksi, jolloin videot vievät vähemmän tallennuskapasiteettia silti säilyttäen tarkat yksityiskohdat.

DJI FPV -kuvauskopteri sopii sekä amatööreille että ammattilennättäjille kolmen erillisen lentotilan ansiosta, jotka on suunniteltu kaikille taitotasoille. Perustilassa kopterissa on käytössä esteentunnistimet, jotka hälyttävät lennättäjää havaituista esteistä ja hidastaa kopteria automaattisesti. Visuaaliset paikannusanturit ja apuvalo kopterin pohjassa helpottavat lentoonlähtöä ja laskeutumista. Kotiinpaluu onnistuu myös automaattisesti napin painalluksella tai jos lähetyssignaali katkeaa.

Edistyneisiin uusiin turvaominaisuuksiin kuuluvat hätäjarru ja FPV-koptereissa harvinainen leijuntaominaisuus. Nämä tekevät lentämisestä turvallisempaa ja vähemmän pelottavaa uusille käyttäjille. DJI:n turvaratkaisut neuvovat lennättäjiä ilmatilan rajoituksista ja mahdollisista vaaratilanteista. Lisäksi ADS-B-vastaanotin varoittaa, jos miehitettyjä lentoaluksia on lähellä. Lentoturvallisuutta lisää myös se, että FPV-lentolaseja käytettäessä lennättäjällä on EU-säädösten mukaisesti oltava mukanaan toinen henkilö ilmatilan tarkkailijana.

DJI OcuSync 3.0 -lähetystekniikka takaa luotettavan toimivuuden, huippulyhyen viiveen ja pitkän käyttöetäisyyden kopterin, ohjaimen ja lentolasien välillä. Kaksoiskanavatekniikka mahdollistaa jopa kymmenen kilometrin toimintavarman lentoetäisyyden. Lentoaikaa yhdellä akulla on peräti 20 minuuttia, joka on ennenkuulumattoman pitkä aika FPV-kuvauskoptereille. Kopteri on myös lentokykyinen tuulisella säällä ja kestää enintään 39-49 kilometriä tunnissa puhaltavan tuulen.

DJI Motion Controller
DJI FPV -kuvauskopterin mukana toimitetaan perinteistä peliohjainta muistuttava kahdella kädellä käytettävä käsiohjain. Erikseen hankittava DJI Motion Controller on täysin uudenlainen yhden käden liikkeellä ohjattava liikeohjain, jolla ohjaaminen tuntuu uskomattoman luonnolliselta. Kopteri voi liikeohjaimen avulla liikkua luonnollisten käden liikkeiden perusteella aivan uudella tavalla.

DJI Care Refresh
DJI Care Refresh on huoltopalvelu, jonka ansiosta DJI FPV -kopterin huoltaminen on edullista. Lisämaksullinen huoltotilaus kattaa kaikki kopterille mahdollisesti sattuvat vahingot ja vaihtolaitteen voi saada vioittuneen tilalle edullisesti kahdesti vuodessa. Myös muut huoltotilaukset ja tarkemmat tilausehdot löytyvät osoitteesta www.dji.com/fi/service/djicare-refresh.

Hinta ja saatavuus
DJI FPV -kuvauskopteri tulee myyntiin välittömästi 1 399 euron kuluttajahintaan. DJI Motion Controller -liikeohjain tulee myyntiin 149 euron kuluttajahintaan. Kuvauskopterin mukana toimitetaan lentolasit, käsiohjain ja muut lennättämiseen tarvittavat tarvikkeet. Kopteriin on saatavana laaja valikoima lisätarvikkeita ja varaosia, jotka on tarvittaessa helppo ottaa käyttöön tai vaihtaa itse. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.dji.com/fi/dji-fpv
www.boston.fi
https://youtu.be/LVoPGlNvHhw (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhtsVkKGLeRMdX4Xtcw?e=RZz9Jg (kuvia)

DJI
Kiinan Piilaaksoksi kutsutussa Shenzenissä pääkonttoriaan pitävä DJI on maailman johtava luovan kamerateknologian valmistaja. Se tunnetaan ennen kaikkea suosituista Mavic- ja Phantom-kuvauskoptereistaan sekä useista laadukkaista kuvanvakaustuotteistaan. DJI on noussut kymmenessä vuodessa yli 3 000 työntekijän maailmanlaajuiseksi valmistajaksi. Lisätietoja osoitteessa www.dji.com.

Boston Distribution
Boston Distribution on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 60 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.