Pelialan konkareiden 4Good Games edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteita pelien avulla – mukana nimekkäitä enkelisijoittajia ja neuvonantajia.

Helsinkiläinen pelistudio 4Good Games on kerännyt 330 000 euron siemenrahoituksen yhteiskunnallista kehitystä edistävien mobiilipelien tuottamiseen.

Rahoituskierrosta johti Jukka Pihlman, joka on tunnettu vastuullisen rahoitustoiminnan ammattilainen. Enkelisijoittajien huipputiimiin kuuluvat lisäksi muun muassa Rovion perustaja Niklas Hed ja entinen Supercell-johtaja Jouni Utriainen.

4Good Gamesin perustajien Ilmari Hakkolan ja Markus Eräpolun visiona on innostaa pelaajia hyvän tekemisellä. Jokainen pelikerta tuntuu merkityksellisemmältä, kun se kytkeytyy konkreettisiin ympäristötekoihin. Yhtiön tavoitteena on ohjata puolet voitoistaan hyväntekeväisyysjärjestöille, kansalaisjärjestöille ja muille organisaatioille, jotka tukevat YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Aluksi yritys panostaa etenkin ilmastotoimien ja ympäristönsuojelun tukemiseen.

”Tehtävämme on muuttaa maailmaa haluamaamme suuntaan sellaisten pelien kautta, jotka edistävät positiivista yhteiskunnallista muutosta”, sanoo 4Good Gamesin perustaja ja toimitusjohtaja Ilmari Hakkola. ”Monet yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen tähtäävät pelit ovat suurelle yleisölle vaikeasti lähestyttäviä. Saadaksemme aikaan todellisen muutoksen, meidän on luotava markkinoiden parhaita pelejä. Haluamme tehdä hyvän tekemisestä hauskaa.”

”Yksityishenkilöiden ja yritysten rooli on entistä suurempi kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa”, sanoo Jukka Pihlman. ”Uskon vahvasti, että sijoitukseni yhtiöön vaikuttaa tähän muutokseen paljon enemmän kuin mikään muu itse tekemäni asia.”

”4Good Gamesilla on lupaava liiketoimintakonsepti, mutta tärkeämpää on, että heidän toimintansa lisää yhteiskunnallista hyvinvointia”, sanoo Rovion perustaja Niklas Hed, yksi 4Good Gamesin enkelisijoittajista. ”On ilahduttavaa huomata, että hyvään tähtäävä yritys on ensimmäisen pelinsä testilanseerauksessa osoittanut, kuinka hyvin kestävän kehityksen tavoitteet puhuttelevat pelaajia.”

Lisätietoja
Ilmari Hakkola, ilmari@4goodgames.com
Jukka Pihlman, jukka@4goodgames.com
www.4goodgames.com
https://cutt.ly/Jy5HDN1 (kuvia)

4Good Games
Helsinkiläinen pelistudio 4Good Games kehittää houkuttelevia mobiilipelejä, joissa kestävä kehitys on avainasemassa. Toimitusjohtaja Ilmari Hakkola, teknologiajohtaja Markus Eräpolku ja muut perustajat, neuvonantajat ja varhaiset sijoittajat muodostavat tiimin, jolla on vuosikymmenien kokemus pelialalta, pankkitoiminnasta, vastuullisesta rahoituksesta ja muilta aloilta. Monipuolista joukkoa yhdistää intohimo ja vankka usko siihen, että pelaamalla voi parantaa maailmaa.