PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) tuo keväällä myyntiin Vampyr-toimintaroolipelin, joka sijoittuu vuoden 1918 Lontooseen. Viime viikolla alkanut neliosainen DONTNOD Presents Vampyr -dokumenttisarja esittelee pelin ominaisuuksia lyhyiden episodivideoiden avulla.

Pelistudio aloitti viime viikolla neliosaisen DONTNOD Presents Vampyr -videosarjan, joka dokumentoi pelin tekemistä, eri vaiheiden luomista ja ideoiden läpi käymistä. Ensimmäisessä osassa syvennyttiin pelin visuaaliseen ja musikaaliseen maailmaan. Toinen osa ilmestyi hetki sitten ja se esittelee pelissä nähtäviä Lontoon kaupunginosia ja niiden asukkaita. Näihin on pelaajan ohjaamalla päähahmolla omat vaikututuksensa, joten kaupunginosien menestys riippuu pitkälti pelaajan valinnoista. Siinä missä Whitechapelin ja Docksin alueet ovat rikollisten ja köyhyyden pyörteissä, East Endin kaupunginosa nauttii vauraudesta ja rikkaista asukkaista. Näiden alueiden myötävaikutus taas tuntuu pelihahmojen teoissa eri painotuksin. Esimerkiksi Dr. Reid voi hyödyntää Pembroken sairaalaa lääketieteellisten taitojensa osalta potilaiden hoitamiseen, kun taas hänen vampyyripuolensa voi verenjanossaan kokea alueella houkutuksen käyttää hyväkseen heikkoja potilaita.

Alueellisten erojen ja visuaalisten puolen esittelyn lisäksi toisessa osassa tutustutaan säveltäjä Olivier Derivieren työhön. Hän kertoo millaisia tunnelmia pelin aikakausi ja ympäristöt synnyttävät musiikin luomisessa ja kuinka kaksoiselämää viettävä Jonathan kohtaa ongelmansa kahden maailman välissä. Miten tämä kaikki kääntyy pelin musiikiksi onkin oma kiinnostava tarinansa. Niin ikään sellisti Eric-Maria Couturier pääsee näyttämään taitonsa ja tyylitajunsa pelin ääniraidan osasissa.

Episodivideot ja muut esittelyvideot voi katsoa osoitteessa https://www.youtube.com/playlist?list=PLzQNCgQ0GV7blIMOcOVAFWMo2vKJBQoxT.

Vampyr
Pelaajan ohjastama päähahmo on kaksoiselämää elävä tohtori Jonathan Reid, jonka toisena puolena on kaupungin flunssaepidemiaa hoitava lääkäri. Hänen synkempi puolensa sen sijaan on verta janoava vampyyri, joka suorastaan janoaa apua tarvitsevien ihmisten verta. Eräänlaisena modernina Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde -tarinana Vampyr on synkkä ja verinen kamppailu kahden eri osapuolen kesken yhdessä ja samassa ihmiskehossa. Siinä missä tohtori Reid pyrkii auttamaan kaupungin sairaita ja kärsiviä, hänen vampyyripuolensa jano tulee tyydyttää, ettei hirviö ottaisi Jonathania haltuunsa hyvinkin kohtalokkain seurauksin.

Vampyr-pelissä taistelu ei ole vain omaa itseään vastaan, sillä Lontoossa mellastavat myös vampyyrinmetsästäjät, epäkuolleet hirviöt ja erilaiset yliluonnolliset olennot. Juuri näitä vastaan vampyyrin erikoisvoimia myös tarvitaan, joten selviytymiskamppailua pahuuden voimia vastaan käydään yhtäaikaisesti monella eri rintamalla.

Ympäröivä Lontoo myös reagoi pelaajan valintoihin, joten kaikilla teoilla ja päätöksillä on seurauksensa. Vampyr onkin ainutlaatuinen pelikokemus, jossa toimintaosuudet linkittyvät saumattomasti roolipelimäisiin valintoihin ja kahden keskushahmon välillä tasapainotteluun.

Vampyr-peliä kehittävä DONTNOD-pelistudio tunnetaan muun muassa peleistään Remember Me ja Life Is Strange, joissa pelaaja joutui tasapainottelemaan vaikeiden päätösten välillä. Teema jatkuu myös Vampyrissä, joka tarjoaa kutkuttavan, mutta samalla haastavan kokemuksen synkän pelimaailman vaaroissa.

Vampyr julkaistaan sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille kevään 2018 aikana. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
www.vampyr-game.com
www.panvision.com/pelit
http://bit.ly/PV_Vampyr (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.