PAN Vision Finlandin jakelema ja NACONIn julkaisema Train Life -junasimulaatio ilmestyy maaliskuussa Nintendo Switch -pelikonsoleille.

Viime syksynä pelikonsoleille ja tietokoneille julkaistu Train Life: A Railway Simulator ilahduttaa pelaajia juna- ja rautatiemaailman ympärille keskittyvällä pelikokemuksellaan. Nyt pelaajille tarjotaan mahdollisuus sekä junan ohjaamiseen että oman junayhtiön hallintaan myös Nintendo Switch -pelikonsoleilla. Peli simuloi monipuolisin tavoin monien juna-alan ammattien roolissa toimimista ja antaa pelaajalle monipuoliset työkalut junien ja oman yrityksen hallintaan.

Virtuaalijunan ohjaimissa pääsee kuljettamaan matkustaja- tai tavarajunaa jopa kymmenessä Euroopan maassa. Raiteilla nähdään maisemia maaseudulta, vuoristosta ja metsistä sekä kaupungeista, joiden asemille pysähdytään purkamaan junan lasti. Junilla on omat ominaisuutensa, kuten voimantuotto, jarrutusteho ja kiihtyvyys. Lisäksi kuljettajan täytyy oppia erilaisten raideviittojen merkitys ja tärkeys sekä sopeutuminen vaihtuviin sääolosuhteisiin.

Junayhtiön hallituksessa pelaajan tulee ostaa ja huollattaa junia sekä palkata työvoimaa. Lisäksi junille määritellään erilaisia reittejä sopimusten mukaan. Pelaaja joutuu punnitsemaan rahti- ja henkilöliikenteen etuja ja vaatimuksia, kuten hintoja ja välimatkoja. Hyvin tehdyillä valinnoilla rautatieyhtiö kukoistaa ja rahavirrat aukenevat, mikä mahdollistaa erilaisten lisäinvestointien tekemisen.

Peliin on mallinnettu monia ikonisia junia, kuten ICE 3, ICE 4 ja NEWAG Griffin. Myös omia junia voi suunnitella aina ulkoasua ja sisustusta myöden. Lisäksi pelaaja voi palkata konduktöörejä sekä suunnitella omaa raideverkostoaan.

Kaikkiaan pelissä on raiteita yli 10 000 kilometriä ympäri Eurooppaa. Läntisen ja itäisen Euroopan alueiden lisäksi mukana ovat upeat Alpit. Peliin on myös mallinnettu tarkasti oikean maailman tunnettuja juna-asemia eri kaupungeista, kuten Berliinistä ja Pariisista. Kiehtova junien ohjaaminen, ylläpito ja huoltaminen tekevät junailusta jännittävää, etenkin lumimyrskyn tai odottamattoman onnettomuuden iskiessä.

Train Life on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin Nintendo Switch -versio julkaistaan 9. maaliskuuta 2023. Pelin Xbox One -versio on yhteensopiva myös Xbox Series X/S -pelikonsolien kanssa. Pelin ikäraja on PEGI 3.

Lisätietoja
www.trainlife-thegame.com
www.panvision.com/pelit
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viLgRlhOB_jWZz7FcMQ?e=qxaAhv (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.