Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) julkisti Tom Clancy’s Rainbow Six Siege -toimintapeliin Operation Steel Wave -laajennuksen, joka aloittaa pelin viidennen pelivuoden toisen vaiheen. Sen myötä peli saa kaksi uutta operaattorihahmoa, uudistetun Castle-pelikartan sekä erilaisia pelimekaanisia muutoksia.

Uutena hyökkääjähahmona esitellään norjalainen hyökkääjähahmo Ace, jonka tausta on norjalaisissa Heimevernet-erikoisjoukoissa. Sankarillista mainetta kerännyt Ace päätyi suorittamaan erikoistehtävää Somaliaan YK:n kanssa järjestetyssä operaatiossa, jossa hän myös pelasti Kalin hengen. Pian seurasi kutsu NIGHTHAVEN-järjestöön. Jämäkän Acen erikoisvarusteena on heitettävä ja tarttumakykyinen S.E.L.M.A.-laite. Se kykenee tuhoamaan seinistä jopa kolme paneelia, joiden muodostamat aukot toimivat sekä tiedustelussa että kulkuväylinä. Lisäksi S.E.L.M.A.-laitteella voidaan tuhota erilaisia puolustusvälineitä viskaamalla laite näiden päälle.

Puolustushahmoihin vahvistusta tuova Melusi sai koulutuksensa Etelä-Afrikan kansallisissa puolustusvoimissa. Väijytyksen myötä pahasti haavoittunut Melusi kuitenkin hylkäsi armeijan ja alkoi kouluttaa naisia Inkaban salametsästyksen vastaisessa erikoisryhmässä. Koulutus erikoistui jäljittämiseen, tiedusteluun ja vastatoimiin. Melusi on varustettu elektronisella Banshee-laitteella, jota voidaan käyttää sekä tiedusteluun että pinnoille asetettuna vihollisten liikkeiden hidastamiseen. Melusi onkin oivallinen lisä vaativiin puolustustilanteisiin.

Uusien operaattorilisäysten lisäksi Operation Steel Wave sisältää uusiksi suunnitellun House-kartan. Muutoksia on tehty erityisesti kellariin, ullakolle ja toimistotorniin. Näiden myötä taistelukentän dynamiikan muutokset vaativat sopeutumista sekä hyökkääjiltä että puolustajilta. Pelilaajennus uudistaa myös pelimekaanisia ominaisuuksia joidenkin operaattoreiden laitteiden osalta.

Pelilaajennuksen testipalvelin on nyt kokeiltavissa ja se tarjoaa vaihtoehtoisen version Tom Clancy’s Rainbow Six Siege -toimintapelistä uusine ominaisuuksineen. Pelilaajennuksen lopulliset muutokset tuodaan peliin testipelaamisen myötä myöhemmin. Pelilaajennuksen testiversio on saatavilla vain Windows-tietokoneille.

Operation Steel Wave -esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/g-nxLopzvXk.

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 55 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Sen myötä myös alueelliset turnaustapahtumat ovat kasvattaneet merkitystään. Lisätietoja Nordic Championship -tapahtumasta löytyy osoitteesta http://www.rainbowsix.no.

Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/rainbow-six/siege/
http://bit.ly/1IB5Fov (kuvia)