Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) julkisti eilisessä Ubisoft Forward -pelitapahtumassa huippusuositun Rainbow Six Siege -toimintapelin ensimmäisen world cup -kisan. Samalla julkistettiin pelin saapuminen uuden sukupolven pelikonsoleille sekä pelin uusin laajennusosa.

Maailman ensimmäinen Rainbow Six World Cup -kilpapelitapahtuma käydään kesällä 2021. Ensimmäistä kertaa pelin kilpapelihistoriassa 45 eri maasta tulevat pelaajat ottavat yhteen kansainvälisellä tasolla taistellakseen tiensä voittoon pelin maailmanmestaruudesta. Mestaruuskilpailun suurlähettiläänä toimii kansainvälistä koripallouraa luonut Tony Parker. 20-vuotisella urallaan Parker on ehtinyt saavuttaa neljä NBA-mestaruutta, EuroBasket-mestaruuden ja yli 180 edustuspaikkaa kansallisella tasolla. Hänen kokemuksensa urheilusta ja kilpapelaamisesta ovat vertaansa vailla. Parkerin kokemus menestyspaineesta onkin suureksi avuksi kilpapelimaailmaan ensimmäistä kertaa syöksyville.

Kuluneen viiden vuoden aikana on Rainbow Six Siege kehittynyt amatööritason kilpapelaamisesta kohti ammattitasoista kilpailua. Pelillä onkin maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa pelaajaa sekä 40 ammattilaisjoukkuetta, jotka kisaavat neljässä eri liigassa Yhdysvalloissa, Euroopassa, latinalaisessa Amerikassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella. Rainbow Six World Cup laajentaa pelin kilpailupuolen kansainväliseksi turnaukseksi, jossa 45 maassa olevat joukkueet käyvät läpi kaksivaiheisen karsinnan. Ensimmäinen näistä tapahtuu vuoden 2021 alkupuolella ja toinen saman vuoden kesällä. Näistä 14 parasta maata saavat suoran pääsyn viimeiseen vaiheeseen 31 muun maan kisatessa kuudesta viimeisestä pelipaikasta. Lopulta 20 parasta joukkuetta kisaa pelin maailmanmestaruudesta World Cup -kisoissa.

Kaikki 45 osallistuvaa maata ja aluetta valitsevat 14. syyskuuta alkaen oman maansa pelikomitean, jotka kuluvan syksyn aikana valitsevat kukin oman maajoukkueensa viisi osallistuvaa pelaajaa. Lisätietoa tapahtumien kulusta julkaistaan myöhemmin.

Ubisoft julkisti myös Rainbow Six Siege -pelin laajenevan uuden sukupolven PlayStation 5-, Xbox Series X- ja Xbox Series S- pelikonsoleille. Pelin nykyisellä konsolisukupolvella omistavat pelaajat voivat päivittää pelin uusille pelikonsoleille maksutta. Näin myös kaikki pelissä saavutetut ominaisuudet ja varusteet siirtyvät automaattisesti pelitilin mukana uudelle pelilaitteelle. Peli tukee ristiinpelaamista eli tulevan ja nykyisen pelikonsolisukupolven pelit toimivat myös keskenään, mikä mahdollistaa massiivisen pelaajamäärän pelilaitteesta huolimatta. Samalla Rainbow Six Siege tukee ultrateräväpiirtoista 4k-grafiikkaa 120 kuvan päivitysnopeudella PlayStation 5- ja Xbox Series X -pelikonsoleilla.

Uusitun version lisäksi peli laajenee Shadow Legacy -operaatiolla pelin kaikilla tämänhetkisillä alustoilla. Uusi pelikausi tuo mukanaan Splinter Cell -pelisarjan legendaarisen Sam Fisherin. Zero-nimeä tottelevan harmaahapsuisen huippuagentin lisäksi peli saa uusitun Chalet-kartan sekä useita pienempiä peliuudistuksia, kuten parannetun pingaustoiminnon. Sam Fisherillä on ainutlaatuinen Argus Launcher -kaksisuuntauskamera. Sen avulla Sam voi nähdä, mitä tapahtuu seinän toisella puolella. Molemmat kamerat on varustettu kertakäyttöisellä laserlatauksella, jolla voi joko tuhota muita laitteita tai aiheuttaa vahinkoa puolustavalle pelaajahahmolle. Samin aseistuksena ovat ainutlaatuiset SC3000K- ja Karambit-aseet.

Viidennen pelivuoden kausikortin omistajat saavat Sam Fisherin Zero-hahmon suoraan käyttöönsä. Muut pelaajat voivat ostaa operaattorin valikoimaansa Renown-valuutalla tai R6-krediiteillä 17. syyskuuta alkaen. Uusittu Chalet-kenttä on ilmainen kaikille pelaajille.

Pelin uudet esittelyvideot voi katsoa osoitteissa https://youtu.be/rWAyImpZYAc ja https://youtu.be/98bCLsMfRu4.

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/rainbow-six/siege/
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhcsQf8-elFZKUkLVBg?e=cNLadH (kuvia)

Koko eilisiltaisen Ubisoft Forward -pelitapahtuman voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/McGgmtH0KMY.

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.