Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtavan julkaisijan, Ubisoftin huippusuosittu Rainbow Six: Siege -verkkopeli tuo kuudennen pelivuoden toisella kauden uuden operaattorin ja uusii Favela-kenttää.

Pohjois-Amerikan Nakoda-alkuperäiskansaan kuuluva Thunderbird on kevyesti panssaroitu, mutta nopealiikkeinen puolustushahmo. Hänen erikoisvarusteenaan on Kóna-parannusjärjestelmä, joka palauttaa elinvoimaa lähistöllä olevalle pelihahmolle. Tämä voi olla joko oman tai vihollistiimin jäsen, tai jopa toiminnan tuoksinassa kaatunut hahmo. Parannuslaite kuitenkin vaatii latautumisaikaa käyttökertojen välillä. Thunderbirdin ensisijaisia aseita ovat Spear .308 -rynnäkkökivääri ja SPAS-15-taisteluhaulikko. Käsiaseissa vaihtoehdot ovat BEARING 9 -konepistooli ja puoliautomaattinen Q-929-pistooli.

Entuudestaan tuttu, muta monipuolisesti uudistettu Favela-kenttä on luotu entistä selkeämmäksi ja vähemmän sokkelomaiseksi. Uudistukset parantavat kentän taisteluiden rytmitystä mielekkääseen suuntaan.

Lisäksi North Star -nimellä kulkeva kausi uusii pelin mekaniikoita. Pelin testipalvelimilla koekäytetään uusia ominaisuuksia, kuten uusittua panssarijärjestelmää ja hahmon kuoleman jälkeisiä toimintoja. Uusitussa versiossa panssarointi ilmoitetaan osana terveysmittaria, jotta pelaajilla on selkeämpi käsitys pelihahmonsa kestävyydestä. Hahmokuoleman jälkeisistä toiminnoista pelaajille annetaan mahdollisuus hallita drooneja ja tiettyjä laitteita myös pelihahmon kaaduttua taistelussa.

Lisäksi luvassa on muita pienempiä muutoksia, kuten uudistunut pistelistaus, ruumistunnisteet ja korjaukset luodinreikiin sekä operaattoriluokkien keskinäistä tasapainottamista. Toistaiseksi nämä uudet ominaisuudet ovat käytössä vain pelin testipalvelimilla. Uudet North Star -testipalvelimet avautuvat pelaajien käyttöön 25. toukokuuta 2021.

Uudistuksien esittelyvideon voi katsoa osoitteissa https://youtu.be/DDJI2VcyL-g ja https://youtu.be/UWMOGQ11ol4.

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/rainbow-six/siege/
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhcsQf8-elFZKUkLVBg?e=cNLadH (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.