Buffalo Technologyn (www.buffalotech.com) verkkokyselyn mukaan yli 80 prosenttia suomalaisista on menettänyt tärkeitä tiedostojaan, mutta silti yli puolet varmistaa tietojaan harvemmin kuin kerran kuukaudessa.

Toukokuussa 2011 Suomessa tehdyn verkkokyselyn mukaan peräti 82 prosenttia suomalaisista on joskus menettänyt tärkeitä tiedostojaan. Miltei puolet (48%) vastaajista on menettänyt tiedostoja kiintolevyn tai koko laitteen hajotessa ja viidennes (22%) on menettänyt tiedostoja poistamalla niitä vahingossa itse.

Näistä suurista menetysluvuista huolimatta suomalaiset tuntuvat luottavan laitteisiinsa ja itseensä. Jopa 55 prosenttia vastanneista nimittäin sanoo ottavansa varmuuskopioita harvemmin kuin kuukausittain! Neljännes vastaajista (25%) ottaa varmuuskopioita kuukausittain, vain 12 prosenttia viikoittain ja vaivaiset 5 prosenttia varmistaa tiedostonsa päivittäin.

Buffalon verkkokysely järjestettiin LinkStation-testiprojektin yhteydessä ja siihen osallistui 1 371 vastaajaa. Projektin aikana viisi suomalaista loppukäyttäjää testaa omassa käytössään LinkStation Pro Duo -verkkolevyä ja kirjoittavat kokemuksistaan suoraan Facebookiin. Jokaisella testaajalla on omat erityiset tarpeensa verkkotallennuksen suhteen. Testaajajoukko koostuu mainosammattilaisesta, teknologiayrittäjästä, tatuoijasta, videotuottajasta ja musiikkituottajasta. Testiprojektia voi seurata osoitteessa www.facebook.com/verkkolevy. Sivua voi seurata myös kirjautumatta Facebookiin.

Buffalo LinkStation -verkkolevyt ovat monipuolisia verkkotallennusratkaisuja, joiden tiedonsiirtonopeudet ovat vertaansa vailla. Laitteiden nopean prosessorin ja muistin ansiosta tiedonsiirtonopeudet yltävät jopa 72 megatavuun sekunnissa. Niissä on myös gigabitin Ethernet-liitäntä (10/100/1000). LinkStation-verkkolevyt voidaan jakaa tietokoneille, pelikonsoleille, DLNA-viihdelaitteille, Logitech Squeezebox-verkkomusiikkisoittimille, iPhonelle, iPadille, iPod touchille ja Android-mobiililaitteille.

Viralliset tukkurit
Dacco Corporation Oy, 02-274 0000, www.dacco.fi
PAN Vision Finland Oy, 02-273 4000, www.panvision.com

Buffalo Technology
Buffalo on maailmanlaajuinen innovatiivisten kodin ja pienyritysten langattomien verkkotuotteiden sekä tallennus- ja multimediaratkaisujen valmistaja. Yhtiö on Japanin suurin kaikkien PC-lisälaitteiden valmistaja ja maailmanlaajuisesti suurin NAS-kuluttajatuotteiden valmistaja vuosina 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 ja 2010 (In-Stat).

Yhtiön tallennusratkaisut vastaavat sekä yksittäisen käyttäjän että yritysten tarpeisiin edullisten NAS-verkkotallennuslaitteiden, ulkoisten massamuistien, multimediatoistimien, ja langattomien reitittimien tuotevalikoimalla. Yhdessä ne tarjoavat täydellisen ja integroidun ratkaisun toimistoihin ja digitaalisiin koteihin.

Buffalon tuotevalikoimaan kuuluu yrityskäyttöön suunnitellut TeraStation- ja kotikäyttöön tarkoitetut LinkStation-verkkotallennusratkaisut. LinkStation-verkkotallennusratkaisut auttavat käyttäjää helposti keskittämään tiedostojen, valokuvien ja musiikin säilyttämisen. AirStation on helppokäyttöinen yritysten ja kotien käyttöön suunniteltu korkeatehoisten langattomien verkkoratkaisujen tuotesarja. Markkinoiden kehittynein AOSS™ (AirStation One-Touch Secure System) -teknologia auttaa käyttäjiä rakentamaan langattomat verkkonsa helposti ja turvallisesti nappia painamalla.

Buffalon maailmanlaajuiset yhteistyökumppanit, kuten Intel, Broadcom, Nintendo ja Microsoft, ovat mahdollistaneet uusien teknologioiden kehittämisen käytännöllisiksi kodin ja yritysten työkaluiksi.

Buffalo Technologyn pääkonttori on Japanissa ja sillä on konttoreita Englannissa, Ranskassa, Hollannissa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Taiwanissa. Lisätietoja: www.buffalotech.com.