Kokeneet suomalaiset teknologiayritykset IWA ja NXme yhdistyvät. Tuloksena syntyy kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita 106 työntekijän voimin palveleva tietoturvan ja sovelluskehityksen osaaja Oivan.

Uusi yhtiö katsoo pitkästä ja menestyksekkäästä historiastaan huolimatta tiukasti tulevaisuuteen. Vuoden 2019 Poikkeuksellisen haastavista epidemia-ajoista huolimatta yhtiö tavoittelee tänäkin vuonna jopa 35 prosentin kasvua, joka enteilee selvästi yli kahdeksan miljoonan euron liikevaihtoa. Tätä tavoitetta tukee muun muassa uunituore yli neljän miljoonan euron arvoinen monivuotinen kehityssopimus kansainvälisen telekommunikaatioalan toimijan kanssa.

Mittavien ulkomaan läpimurtojen lisäksi Oivan palvelee asiakkaitaan kotimaassaan Suomessa. Esimerkiksi Helsingin kaupungille aiemmin toteutettua vahvasti suojattua julkaisualustaa laajennettiin keväällä nopeutetulla aikataululla poikkeusolosuhteisiin kun tuhannet kaupungin työntekijät siirtyivät etätöihin. Toinen hyvä esimerkki yhtiön kotimaan projekteista on VALO Hotel & Workin digitaalisten palveluiden alusta, joka on juuri otettu käyttöön upouudessa hotellissa.

Viitenä vuotena peräkkäin yli 30 prosentin vuosikasvun saavuttanut yhtiö työllistää jo yli sata ohjelmistoasiantuntijaa neljässä eri toimipisteessään Suomessa, Arabiemiirikunnissa, Thaimaassa ja Vietnamissa. Oivan on aidosti kansainvälinen ja monikulttuurinen yritys, sillä sen asiantuntijat edustavat yli kymmentä kansallisuutta ja tämän vuoden liikevaihdosta noin 75 prosenttia tulee ulkomailta.

“IWA ja NXme on toiminut yli kymmenen vuotta hajautetulla ja kansainvälisellä mallilla alalla, jossa on suosittu asiakkaan tiloissa istuvia resursseja. Vuoden 2020 dramaattiset tapahtumat ovat pakottaneet organisaatiot siirtymään etätöihin. Nyt jo pitkään käyttämämme hajautettu tiimimalli sopii asiakkaidemme tarpeisiin paremmin kuin koskaan aiemmin”, kommentoi yhtiön toimitusjohtaja Rami Korhonen. “Oivan on rakennettu yhdistämällä IWA:n vahva sovelluskehitystausta ja NXme:n kovan luokan tietoturvaosaaminen yhdeksi kokonaisuudeksi. Se palvelee asiakkaitamme sovellusten koko elinkaaren ajan, alkaen suunnittelusta ja toteutuksesta ja päättyen tietoturvalliseen operointiin.”

Oivan jatkaa toimintaansa myös vahvojen avainhenkilöiden tukemana. Toimitusjohtajana jatkaa sarjayrittäjä Rami Korhonen. Hänen taustatukenaan on vahva hallitus, jota johtaa Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtajana tunnettu Rasmus Roiha. Hän on myös yksi IWA:n perustajista. NXme:n perustaja Oiva Karppinen, suomalaisen IT-alan konkari, jatkaa myös hallitustyöskentelyä. Hallituksessa on mukana myös yksi henkilöstön edustaja.

Lisätietoja
www.oivan.com
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhpIqZoZANVin_zuD4Q?e=w8WOvK (kuvia)

Oivan
Oivan yhdistää IWA:n web- ja mobiilikehitysosaamisen NXme:n operointi- ja tietoturvapalveluihin. Oivan on kokenut, luotettava ja joustava täyden palvelun teknologiayritys, joka auttaa asiakkaitaan digitalisaation tuomien mahdollisuuksien hyödyntämisessä tietoturvallisesti ja tehokkaasti. Yhtiö työskentelee pääasiassa kiinteistö- ja rakennusalan sekä finanssialan johtavien yritysten, julkishallinnon organisaatioiden ja startupien kanssa. Oivan suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää mobiilisovelluksia ja web-palveluita yli sadan asiantuntijan voimin Suomessa, Arabiemiirikunnissa, Thaimaassa ja Vietnamissa.