TaxiLife

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema taksisimulaatio vie pelaajan taksikuskin penkille aurinkoiseen Espanjaan.

Barcelonan miljoonakaupunki on täynnä menoa ja meininkiä. Sen myötä myös virtuaaliselle taksinkuljettajalle riittää töitä niin turistien kuin paikallistenkin toimesta. Taxi Life: A City Driving Simulator on sekoitus ajosimulaatiota ja yritysstrategiapeliä, sillä pelissä sekä ajetaan taksia että johdetaan omaa yhtiötä. Pelaajan pääasiallisena tehtävänä on kuljettaa asiakkaita eri puolille Barcelonaa liikennesääntöjä noudattaen.

Aina ajaminen ei ole rauhallista ja ongelmatonta, sillä ison kaupungin ruuhkat, paraatit, onnettomuudet ja ylipäätään vieras liikennekulttuuri aiheuttavat kuljettajalle harmaita hiuksia. Lisäksi asiakkaita tulee palvella tehokkaasti ja ystävällisesti, mikäli mielii saada kehuja ja tippiä toteutuneen matkan jälkeen. Asiakkaat saattavat myös esittää pelaajalle haasteita, kuten vaikkapa olemaan välittämättä nopeusrajoituksista. On kuitenkin pelaajan päätös, miten tehtävän haluaa suorittaa: kaahaten vai liikennesääntöjä tiukasti noudattaen.

Ajamisen ohella pelaajan tehtävänä on pyörittää omaa taksiyritystään, johon sisältyy myös muiden kuljettajien palkkaaminen sekä oman firman ja kaluston laajentaminen. Lisäksi pelaajan pitäisi pyrkiä tekemään järkeviä päätöksiä, jotta yritys menestyy ja ylipäätään kykenee kasvamaan odotetusti.

Menestyksen myötä ostettavia autoja voi myös räätälöidä lisäosin ja maalauttamalla halutun väriseksi. Tuunausta voi harjoittaa monella saralla, mikä tekeekin omien autojen omistamisesta palkitsevaa puuhaa. Samalla on kuitenkin tärkeää pitää huolta autojen siisteydestä ja kunnosta. Mikäli autojen vikoja ei korjata, voi edessä olla uudenlaisia hankaluuksia.

Pelissä nähtävä Barcelonan kaupunki on monelta osin mallinnettu täysikokoisena. Osa pelin viehätyksestä onkin kaupungin tutkiminen ajamalla. Samalla pelaaja saa löydöistään kokemuspisteitä, joilla voidaan avata pelissä uusia taitoja ja ominaisuuksia. Mitä paremmin kaupungin oppii tuntemaan, sitä helpompi taksinkuljettajan on myös palvella asiakasta viemällä tätä oikeisiin paikkoihin nopeasti ja ongelmia välttäen.

Pelin esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/aHR066k-b60.

Taxi Life: A City Driving Simulator julkaistaan helmikuussa 2024 sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X/S -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 3. Taxi Life: A City Driving Simulator täydentää NACONin Life-pelisarjaa, josta aiemmin on julkaistu ravintolaelämään keskittyvä Chef Life – A Restaurant Simulator ja junamaailmaan uppoutuva Train Life: A Railway Simulator.

Lisätietoja

www.simteract.com/projects/urban-venture/
www.panvision.com
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_vicNCBoUyzbf26vLw3w?e=jb5Qgb (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.