DJI Mic 2

Boston Group tuo myyntiin korkeatasoista ääntä taltioivan ja monipuolisesti yhteensopivan langattoman DJI Mic 2 -mikrofonijärjestelmän, joka sopii erinomaisesti myös liikkuvaan käyttöön.

Vuonna 2021 julkaistu langaton DJI Mic -mikrofonijärjestelmä esitteli ääntä ja videoita tekeville sisällöntuottajille kattavan ja monipuolisen kokonaisuuden. Siinä yhdistyivät pienet ja helppokäyttöiset, mutta laadukkaat langattomat mikrofonit lataavalla säilytyskotelolla ja hyvällä akunkestolla. Nyt julkaistava uuden sukupolven DJI Mic 2 -mikrofonijärjestelmä vie laadukkaan kokonaisuuden uudelle tasolle. Uutta ovat muun muassa älykäs taustamelunvaimennus, laadukas 32-bittinen floating point -taltiointi, aiempaa monipuolisemmat säädöt, Bluetooth-yhteys ja entistä parempi akunkesto.

Edeltäjänsä lailla DJI Mic 2 koostuu kestävästä latauskotelosta sekä kahdesta langattomasta mikrofonista ja vastaanottimesta. Lisäksi paketissa on 3,5 millimetrin stereokaapeli, sovittimet USB-C- ja Lightning-liitännöille, mikrofonien magneettikiinnitykset ja tuulisuojat sekä säilytyspussi helppoa kuljettamista varten.

Metallivalmisteinen, mutta kevyt ja tyylikäs latauskotelo huolehtii mikrofonien ja vastaanottimen säilyttämisestä ja lataamisesta. Vankkarakenteinen kotelo pitää lian loitolla ja ehkäisee laitteistoa kolhuilta. Samalla sen sisuksiin mahtuvat myös sovittimet, joten toimintaan ryhtyessä kaikki tarvittavat välineet ovat nopeita ottaa esille. Käyttöönotto on helppoa, sillä kotelosta esille otettaessa mikrofonien ja vastaanottimen virta menee päälle automaattisesti. Samalla mikrofonit muodostavat yhteyden vastaanottimeen. Kun mikrofonit on asetettu paikoilleen esimerkiksi kiinni paidan kaulukseen, taltiointi käynnistyy yhdellä painalluksella. Vastaanotin voidaan helposti liittää esimerkiksi järjestelmäkameraan mukana tulevalla stereokaapelilla. Älypuhelimiin liitäntä tapahtuu sisältyvien sovittimien avulla.

Monisuuntaiset mikrofonit taltioivat ääntä tarkasti. Erityisen hyvin mikrofonit soveltuvat puheen nauhoittamiseen, joten DJI Mic 2 onkin ihanteellinen ratkaisu haastatteluihin ja striimilähetyksiin sekä vlogaamiseen ja podcast-taltiointeihin. Mikrofonien älykkään melunvaimennustekniikan ansiosta taltiointi onnistuu hyvin myös meluisissa ja ruuhkaisissa ympäristöissä. Lisäksi mukana tulevat tuulisuojat vähentävät mikrofoniin kohdistuvaa huminaa tuulisissa ympäristöissä ja nopeasti liikuttaessa.

Mikrofoni tallentaa tarvittaessa ääntä kahdelle eri ääniraidalle, joista toinen voidaan tallentaa -6 desibelin voimakkuudella. Tämä ehkäisee yllätyksellisten ja kovien äänien säröytymistä kovaäänisissä ympäristöissä, kuten vaikkapa rock-konserteissa. Eri ääniraitoja voidaan käyttää joko rinnakkain tai yhdistää ne yhdeksi ja samaksi stereoääneksi, mikä lisää monipuolisia mahdollisuuksia jälkituotannossa.

Mikrofonien vastaanottimessa on 1,1 tuuman OLED-kosketusnäyttö, josta löytyvät monipuoliset säädöt ja asetukset. Tällaisia ovat esimerkiksi sisääntulon ja äänenvoimakkuuden säädöt sekä kirkkauden asetukset. Lisäksi vastaanottimessa on kätevä pyörösäädin sekä liittimet monitorikuulokkeille. Näytöstä on myös helppo nähdä akun varaus, äänentasot ja langattoman signaalin vahvuus.

Mikrofonissa on sisäistä tallennustilaa kahdeksan gigatavua, johon mahtuu noin 14 tuntia pakkaamatonta ääntä 48 kilohertsin näyttöönottotaajuudella ja 24-bittisellä laadulla. Mikrofonit tukevat myös 32-bittistä float-taltiointia, mikä mahdollistaa entistäkin korkeatasoisemman ja tarkemman äänenlaadun. Tästä on hyötyä etenkin eri tasoisia ääniä taltioidessa, jolloin mukaan tallentuvat niin kuiskaukset ja muut hiljaiset äänet kuin kovemmatkin äänet. Tämä tuo uudenlaisia mahdollisuuksia etenkin äänen jälkituotannossa. Mikrofoneissa on myös haptinen tärinäpalaute monille toiminnoille, kuten virran kytkemiselle päälle ja pois sekä mykistykselle ja melunvaimennuksen toimintoihin. Lisäksi mikrofonin magneettiset kiinnikkeet mahdollistavat monipuolisen kiinnittämisen eri paikkoihin.

Mikrofonien ja vastaanottimen välinen yhteys voi olla jopa 250 metriä esteettömässä ja avoimessa ympäristössä. Yhteys on häiriösuojattu, joten äänenlaatu ja signaali säilyvät vahvoina myös ruuhkaisissa paikoissa. Yhdellä latauksella sekä mikrofoni että vastaanotin toimivat jopa kuusi tuntia. Latauskotelon oman akun ansiosta virtaa on peräti 18 tunnin käyttöön. Latauskotelon, mikrofonien ja vastaanottimen lataaminen onnistuu helposti tavallisella USB-laturilla. Lisäksi puhelin ja mikrofoni voidaan ladata yhtäaikaisesti yhdellä latausjohdolla mikrofonin ollessa kiinni puhelimessa.

DJI Mic 2 -mikrofoneissa on myös langaton Bluetooth-liitettävyys, joilla ne voidaan liittää helposti DJI Osmo Pocket 3- ja DJI Osmo Action 4 -toimintakameroihin ilman DJi Mic 2 -vastaanotinta. Bluetooth-yhteyttä käytettäessä mikrofonin asetuksia ja toimintoja voidaan säätää älypuhelimella DJI Mimo -sovelluksella.

Hinta ja saatavuus

Kaksi mikrofonia, vastaanottimen, latauskotelon ja lisävarusteet sisältävä DJI Mic 2 tulee myyntiin 359 euron kuluttajahintaan. Yhden mikrofonin versio ilman säilytyskoteloa tulee myyntiin 229 euron hintaan. Lisävarusteena on saatavana myös 39 euron johdollinen DJI Lavalier Mic, jonka voi liittää mikrofonilähettimen omaan sisääntuloon. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja

www.dji.com/fi/mic-2
www.boston.fi
https://youtu.be/lfJTlsCnHW4 (esittelyvideo)
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_vidY8WI3X-p45anEQWA?e=Y57aR9 (kuvia)

DJI

DJI on maailman johtava siviilikäyttöön suunniteltujen kuvauskoptereiden ja monenlaisen muun kuvaustekniikan kehittäjä. DJI:n valmistamat henkilökohtaiseen ja ammattikäyttöön suunnitellut kopterit, kamerat ja kuvanvakautustuotteet ovat luotettavia ja helppoja käyttää kaikissa tilanteissa ja ympäristöissä. Lisätietoja osoitteessa www.dji.com.

Boston Group

Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.