Maailman myydyimpien kannettavien tietokoneiden laukkujen ja lisätarvikkeiden valmistaja, Targus (www.targus.com) julkisti tablettiaiheisen nettikyselynsä tulokset. Niiden mukaan Windows 8 on herättänyt paljon kiinnostusta, 10 tuuman näytöt ovat kiinnostavimpia ja käyttäjät haluavat suojata tablettilaitteitaan.

tablet-lifestyle

Tablettilaitteet ovat tulleet näkyväksi osaksi ihmisten jokapäiväistä elämää. Niitä käytetään yhä useampiin käyttötarkoituksiin, kuten viihteeseen, työtehtäviin, yhteydenpitoon ja harrastustoimintaan. Kysynnän myötä tablettilaitteiden valikoima on kasvanut entisestään.

Kiinnostus Windows 8 -tablettilaitteita kohtaan on herännyt nopeasti. Kaikista vastanneista melkein kolmannes (31%) on eniten kiinnostunut juuri Windows 8 -tablettilaitteen hankkimisesta. Prosentti on tismalleen sama kuin iPad-laitteilla! Android-tablettilaitteet kiinnostivat selkeästi vähiten ja sellaisesta oli kiinnostunut vain 16 prosenttia vastanneista. Viidennes (21%) ei ollut lainkaan kiinnostunut tablettilaitteen hankkimisesta.

Näyttökoko on yksi ratkaisevimmista tablettilaitteiden valintatekijöistä. Näyttö vaikuttaa paljon laitteen käytettävyyteen ja kannettavuuteen. Miesten keskuudessa noin kymmenen tuuman näytöt hallitsevat 53 prosentin osuudellaan ja vajaa kolmannes (30%) suosii 7-8 tuuman kokoluokkaa. Naisille isompi koko ei ole yhtä merkittävä tekijä, sillä molemmat kokoluokat pärjäsivät hyvin tasaväkisesti. Vain lievä enemmistö (35%) piti isommista tablettilaitteista enemmän kuin 7-8 tuuman malleista (34%). Vain neljä prosenttia vastaajista tyytyy pieniin, noin viiden tuuman näytöllä varustettuihin tablettilaitteisiin.

Kysyttäessä tablettilaitteiden lisätarvikehankinnoista, ehdottomasti kiinnostavin hankinta oli suojalaukku 40 prosentin osuudellaan. Niin ikään suojakannet saavuttivat merkittävää suosiota 32 prosentin osuudella. Merkittävä osa vastaajista oli hankkimassa molempia! Eikä ihme, sillä hyvä suojaratkaisu pidentää sekä tablettilaitteen ikää selvästi että suojaa sitä naarmuilta ja kolhuilta. Myös näppäimistön merkitys koettiin melko tärkeäksi ja sen nostikin esiin miltei neljännes (23%) vastaajista.

Targus on panostanut erilaisten tablettilaitteiden suojaratkaisuihin huomattavan paljon. Valikoimassa on vaihtoehtoja yksinkertaisista perussuojuksista monipuolisempaan ja vaativampaan makuun. Osa suojakoteloista toimii samalla vaikkapa tablettilaitteen tukena, mikä on erittäin kätevää esimerkiksi kirjoitettaessa tai videoita katseltaessa. Targuksen valikoimasta löytyy myös tablettilaitteille sopivia näppäimistöjä. Tarjontaa löytyy sekä eri iPad-malleille että yleisimmille Android-tablettilaitteille. Erilaisista malleista löytyy lisätietoa osoitteessa www.targus.com/uk/accessories_tablet.asp.

Nettikysely järjestettiin Suomessa marraskuussa 2012 ja siihen vastasi 836 henkilöä.

Lisätietoja
www.targus.com
www.facebook.com/targusfinland

Suomalaiset jälleenmyyjät
www.targus.com/global/reseller.asp?countryid=47

Suomalaiset tukkujakelijat
ALSO Finland Oy, puh: 03 213 6100, www.also.fi
Techdata Finland Oy, puh: 0201 553 636, www.techdata.fi
PAN Vision Oy, puh: 010 843 8400, www.panvision.com

Targus
Targus kehitti maailman ensimmäisen laukun kannettaville tietokoneille yli 25 vuotta sitten. Kehitämme yhteistyössä pc-valmistajien, yritysasiakkaiden ja jälleenmyyjien kanssa laukkujamme jatkuvasti paremmiksi, jotta ne täyttäisivät kaikki asiakkaidemme tarpeet. Siksi voit olla varma Targuksen laukkujen huippulaadusta, monipuolisista ominaisuuksista ja tietokoneesi varmasta suojasta. Kaikilla Targuksen laukuilla on maailmanlaajuinen elinikäinen takuu. Targus tarjoaa lisäksi täydellisen tuoteperheen kannettavien tietokoneiden tarvikkeita. Tuoteperheeseen kuuluu hiiriä, keskittimiä, porttireplikaattoreita, lukkoja, virtalähteitä, jne. Tuotteilla on yhteinen nimittäjä: Ne ovat huippulaadukkaita, innovatiivisilla ominaisuuksilla varustettuja sekä kooltaan kompakteja ja kevyitä, jotta ne sopisivat täydellisesti tämän päivän mobiilikäyttäjille! Targus Group Internationalilla on toimistoja ympäri maailman ja se myy tuotteitaan 145 maassa.