Avatar

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft julkaisee odotetun Avatar: Frontiers of Pandora -toimintapelin joulukuussa.

Huippuohjaaja James Cameronin ohjaamissa sekä näyttelijäkaksikko Sam Worthingtonin ja Zoe Saldanan tunnetuksi tekemissä Avatar-tieteiselokuvissa tutustuttiin upeaan ja värikylläiseen muukalaismaailmaan jännittävien ja dramaattisten tarinoiden kautta. Näiden ohella keskiöön nousivat sini-ihoiset Na’vi-muukalaiset, joita häikäilemättömät ihmiset käyttivät omien etujensa ajamiseen. Tästä taustatarinasta ammentaa myös odotettu Avatar: Frontiers of Pandora -toimintapeli, jossa pelaaja ohjastaa lapsena kaapattua Na’vi-soturia.

Sademetsien kaltaisen kasvuston peittämä Pandoran planeetta on näyttävä ja eksoottinen tapahtumaympäristö. Se on myös koti lapsena kaapatulle Na’vi-hahmolle, jota ihmisvetoinen RDA on kouluttanut omia tarkoitusperiään ajatellen. Syväunesta 15 vuotta myöhemmin herännyt Na’vi-nuorukainen ei tunne sen enempää kotimaailmaansa kuin sukulaisiaankaan. Tästä alkaakin kiehtova ja jännittävä seikkailu, jossa nuorukainen voi tutustua Na’vi-klaaneihin ja oppia tuntemaan omaa kulttuuriaan. Matkansa varrella tutustutaan useisiin eri klaaneihin sekä paikalliseen eläimistöön, jolla on oma merkittävä rooli Na’vi-heimojen elämäntavoissa ja perinteissä.

Tämä kuitenkin johtaa suoraan konfliktiin ahneen RDAn kanssa, joten edessä on ihmisten maailmasta irtautuminen ja sen myötä aseellisiin yhteenottoihin eskaloituminen. Eläväinen Pandora sekä kulttuurilliset ristiriidat luovat kiehtovan ja monisyisen tarinan kahden tyystin erilaisen älyllisen lajin välille. Siinä missä RDA haluaa käyttää hyväksi Pandoran luonnonvaroja ja rikkauksia, Pandoran alkuperäiskansa Na’vi haluaa suojella omaa elämäntapaansa ja ympäröivää luontoa.

Tämä ajaa Na’vi-nuorukaisen kohtaamaan paitsi oman historiansa ja perimänsä, myös taistelemaan RDA-joukkoja ja sotakoneita vastaan. Luvassa on polveileva tarina, nopeatempoista taistelua, kuvankaunista seikkailua ja runsain mitoin dramaattisia tapahtumia häikäisevän upeassa pelimaailmassa vailla vertaa.

Peli tulee myyntiin useana erikoisversiona perusversion ohella. Näitä ovat kausikortin sisältävä Gold Edition, kausikortin, Ultimate Pack -lisäosan ja digitaalisen taidekirjan sisältävä Ultimate Edition sekä massiivinen keräilijänversio eli Collector’s Edition. Se sisältää pelin Ultimate Edition -version lisäksi 35 senttimetriä korkean pienoispatsaan, taidekirjan, metallisen SteelBook-kotelon, muistivihon, kolme litografiakokonaisuutta ja AMP-puvun piirustukset. Lisäksi pelin ennakkotilaajat palkitaan Child of Two Worlds -lisukkeella, joka sisältää pelin kosmeettisia lisäyksiä.

Pelin erikoisversioiden sisältämä kausikortti kattaa muun muassa kaksi myöhemmin julkaistavaa täysmittaista lisäosaa, yhden lisätehtävän ja ainutlaatuisen banshee-kumppanin. Ubisoft+-pelipalvelun kautta pelaavat saavat kokea Ultimate Edition -version sisällön heti julkaisupäivästä lähtien. Ubisoft+ on saatavilla sekä PC-tietokoneille että Xbox-pelikonsoleille.

Pelin juuri julkaistun tarinavideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/sIYHK0Q2Jkc.

Avatar: Frontiers of Pandora julkaistaan 7. joulukuuta sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pc-versio on saatavana myös Ubisoft+ -pelipalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Lisätietoja

www.ubisoft.com/en-gb/game/avatar/frontiers-of-pandora
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh6VeydazG2F8q8ICHw?e=PWef2R (kuvia)

Ubisoft

Ubisoft on maailmojen luoja, joka on sitoutunut rikastuttamaan pelaajien elämää alkuperäisillä ja ikimuistoisilla viihdekokemuksilla. Ubisoftin maailmanlaajuiset kehitystiimit luovat ja kehittävät monipuolisia pelejä, joihin kuuluvat muun muassa Assassin’s Creed, Brawlhalla, For Honor, Far Cry, Tom Clancy’s Ghost Recon, Just Dance, Rabbids, Tom Clancy’s Rainbow Six, The Crew ja Tom Clancy’s The Division. Ubisoft Connectin kautta pelaajat voivat nauttia palveluiden ekosysteemistä parantaakseen pelikokemuksiaan, saadakseen palkintoja ja pitääkseen yhteyttä ystäviin eri alustoilla. Ubisoft+ -tilauspalvelun avulla pelaajat pääsevät käsiksi jatkuvasti kasvavaan pelivalikoimaan, joka sisältää yli 100 Ubisoftin peliä ja niiden lisäosaa. Tilivuotena 2022–2023 Ubisoftin myynti oli 1 739 miljoonaa euroa. Lisätietoja on osoitteessa www.ubisoftgroup.com.