Neogames Finland ry:n keräämien tietojen mukaan Suomen peliala työllistää ensi kertaa yli 3 000 pelialan ammattilaista. Suomen peliala juhlii perinteistä The Finnish Game Awards -gaalaa Helsingissä 25.4.2019.

Suomen pelialalla on nyt noin 3 200 työntekijää ja näistä peräti 27 prosenttia on ulkomaalaisia. Työntekijöiden kokonaismäärä on kasvanut kahdessa vuodessa noin 16 prosenttia ja ulkomaalaisten määrä peräti 75 prosenttia. Suomalaiset pelistudiot uskovat, että uusia työpaikkoja syntyy yli 500 seuraavan vajaan kahden vuoden aikana.

”Työpaikkojen ja ulkomaisten työntekijöiden määrän kasvu on merkittävää ja osoittaa, että Suomi on maailmanlaajuisesti erittäin houkutteleva peliteollisuuden keskus. Kokeneiden ammattilaisten saatavuus paikallisesti on ollut ja on edelleen yksi Suomen peliteollisuuden suurimmista haasteista”, sanoo Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen.

Toinen merkittävä havainto on, että vuonna 2018 julkaistiin uusia pelejä vain noin 100 kappaletta, kun aiemmin niitä julkaistiin 150-200 kappaletta vuodessa. Tämä johtuu lähinnä siitä, että iso osa peleistä on nykyään pitkäikäisempiä palveluja perinteisten yksittäisten pelien sijaan. Studiot keskittyvät nykyisten pelien kehittämiseen sen sijaan, että julkaisisivat kokonaan uusia pelejä. Vain viisi pelistudiota 30 suurimmasta julkaisi uuden pelin vuonna 2018.

“Suomalainen peliteollisuus on ammattimaistunut ja vakiintunut. Peliala on kypsynyt runsaan kahden miljardin euron toimialaksi. Pelistudioiden haastatteluista on käynyt kuitenkin selväksi, että tämä saavutettu vakauden taso nähdään uuden kasvun askeleena eikä pelkästään tyydyttävänä saavutuksena. Peliala on edelleen dynaaminen”, jatkaa Hiltunen.

Pelialan kattava raportti on ladattavissa Neogamesin verkkosivuilta osoitteessa http://www.neogames.fi/finnish-game-industry-report-2018/.

The Finnish Game Awards
Suomen pelinkehittäjät ry:n ja Neogames Finland ry:n järjestävät The Finnish Game Awards -gaalan 25.4.2019. Tilaisuudessa palkitaan vuoden 2018 parhaat pelit (Games of the Year), vuoden luova saavutus (Creative Achievement of the Year) ja ensimmäistä kertaa myös vuoden paluu (Comeback of the Year).

Vuoden paluu -palkinto on luotu vastaamaan alan muutosta palvelujen suuntaan. Tämän palkinnon voi voittaa peli tai pelistudio, joka on onnistunut herättämään uudestaan eloon jotain jo aiemmin julkaistua.

Tämän vuoden The Finnish Game Awards -ehdokkaat löytyvät osoitteesta https://www.neogames.fi/fga-2019/.

Samassa osoitteessa voi myös seurata gaalailtaa suorana videostriiminä. Siellä julkistetaan lisäksi illan voittajat ja kuvia gaalasta 25.4.2019 klo 23:00. Sosiaalisessa mediassa gaalaa voi seurata tunnuksella #fga19.

Gaalan pääsponsori on Fingersoft. Muut sponsorit ovat Rovio, Remedy Entertainment, Small Giant Games, Supercell, Colossal Order, Ubisoft RedLynx, Dodreams, Seriously Entertainment ja jatkoja sponsoroi Futureplay Games.

Lisätietoja
KooPee Hiltunen / Neogames Finland ry / 040-5324176 / koopee@neogames.fi
Kuvakollaasi: http://bit.ly/FGA19-photos
Suomen pelialan raportti: http://www.neogames.fi/finnish-game-industry-report-2018/