Suomen kasvava ja kehittyvä peliala juhlii 25-vuotista taivaltaan järjestämällä perinteikkään The Finnish Game Awards -palkintogaalan digitapahtumana 18. elokuuta. Gaalan järjestäjinä toimivat aiempien vuosien tapaan Suomen Pelinkehittäjät ry ja Neogames Finland ry. Gaalan sponsoreina ovat Suomen pelialan yritykset.

Viiden prosentin vuosikasvu
Pelialan etujärjestö Neogamesin keräämien tietojen mukaan Suomen peliala ylsi kuudetta vuotta peräkkäin yli kahden miljardin euron liikevaihtoon. Vuoden 2019 liikevaihto kasvoi edellisvuodesta noin viisi prosenttia 2,2 miljardiin euroon. Muutenkin vuosi 2019 oli Suomen pelialalle menestyksekäs. Small Giant Gamesin ja Seriouslyn kasvun myötä yli sadan miljoonan euron vuosiliikevaihtoa tekevien yritysten kerho sai kaksi uutta jäsentä Supercellin ja Rovion lisäksi.

“Viiden prosentin vuosikasvu osoittaa, että Suomen pelialan pohja on vahva ja menestyvien yritysten rintama on laajempi kuin koskaan ennen”, kiteyttää Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen. “Täysin uusia pelijulkaisuja syntyy aiempaa vähemmän, koska pelit ovat pitkäikäisempiä palveluja yksittäisten julkaisujen sijaan. Myös uusia pelialan yrityksiä on syntynyt aiempaa vähemmän, mutta niitä perustavat entistä kokeneemmat pelialan konkarit.”

Suomen peliala juhlii 25 vuottaan
Suomen peliteollisuuden on laskettu alkaneen 25 vuotta sitten Housemarque- ja Remedy-pelistudioiden perustamisvuonna 1995. Ennen tätä pelien parissa on ollut paljonkin kehitystoimintaa Suomessa, mutta se on ollut yksittäisten pelinkehittäjien ja peliharrastajien harteilla.

Juhlavuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen monistakin syistä ja siksi perinteikäs The Finnish Game Awards -palkintogaala järjestetään täysin uudella tavalla. Kutsuvieraille järjestettävässä digitapahtumassa 18. elokuuta klo 18.45 alkaen jaetaan kahdeksan palkintoa, joista kirkkaimpana kruununa on vuoden suomalainen peli (Game of the Year). Tämän vuoden voittajaehdokkaat löytyvät osoitteesta https://www.neogames.fi/fga2020/.

Samassa osoitteessa on linkki suoraan videolähetykseen digitapahtumasta. Sosiaalisessa mediassa gaalaa voi seurata tunnuksella #fga20.

Gaalassa nähdään uudenlaista sisältöä, jota ei aiemmissa tapahtumissa ole nähty. Päälavan palkintojenjaon lisäksi ohjelma koostuu pelialan ihmisten haastatteluista ja uutishuone esittelee kohokohtia vuosien varrelta. Gaalan lämmittelijänä toimii suomalainen pelimusiikkiorkesteri Game Music Collective ja illan pääjuontaja on Katja Ståhl.

Vuoden 2020 peligaalaa sponsoroi Suomen pelialan kirkkain kärki: Housemarque, Remedy Entertainment, Colossal Order, Rovio Entertainment, Supercell, Ubisoft RedLynx, Small Giant Games, Fingersoft, Seriously, Next Games, Futureplay Games ja Unity.

Suomen peliala
Neogamesin viimeisin pelialan kattava raportti on vuodelta 2019 ja seuraava julkaistaan keväällä 2021. Vuoden 2018 lopussa Suomen peliala työllisti ensi kertaa yli 3 000 ihmistä ja heistä 27 prosenttia oli ulkomaalaisia. Suomi on maailmanlaajuisesti erittäin houkutteleva peliteollisuuden keskus. Suomen pelialan raportti löytyy osoitteesta http://www.neogames.fi/finnish-game-industry-report-2018/.

Lisätietoja
Neogames Finland ry / KooPee Hiltunen / 040-5324176 / koopee@neogames.fi
Kuvia: https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhIVbAT5mmvaqYrpfww?e=czJ5dC