Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.com) julkisti äärimmäisen realistisen ajotuntuman tarjoavan rattiohjaimen PC- ja Xbox-pelilaitteille. Polkimilla varustettu Logitech G923 -rattiohjain vie myös voimapalautteen täysin uudelle tasolle.

Logitech G923 -rattiohjainpaketti koostuu tukevasta metallirunkoisesta rattiohjaimesta ja erillisestä poljinosasta. Ratista löytyvät siipimalliset käsivaihteet formulapelejä varten sekä monipuoliset toimintopainikkeet mihin tahansa ajopeliin. Kolme metallipoljinta oletusarvoisesti tottelevat ajopeleissä kytkin-, jarru- ja kaasupoljinten toimintoja. Progressiivinen jarrupoljintekniikka on mallinnettu oikeista autoista, mikä tarjoaa entistä tarkempaa ja realistisempaa hallittavuutta jarrutustilanteisiin.

Logitechin vallankumouksellinen TRUEFORCE-tekniikka nostaa rattiohjainten voimapalautteen uudelle tasolle. Se hyödyntää ajopelien fysiikkaa ja äänimaailmaa reaaliaikaisesti ajotuntuman mallintamiseen. Näin eri ajoneuvojen äänet, ajopinnat ja renkaiden pito välittyvät rattiin tarkasti ja realistisesti. TRUEFORCE yhdistyy saumattomasti suoraan pelimoottoriin ja prosessoi tietoa jopa 4000 tapahtuman sekuntinopeudella. Näin se luo mahdollisimman yksityiskohtaisen ja aidon tuntuman pelin tapahtumista ratin voimapalautteille.

”Laadukas voimapalautteella varustettu rattiohjain saattaa merkitä eroa voiton ja ajovirheistä johtuvan häviön välillä”, kommentoi McLaren-tiimin Formula 1 -kuljettaja Lando Norris. ”Logitech G923 -rattiohjain luo TRUEFORCE-tekniikan avulla tarkan ja realistisen mallinnuksen oikeasta ajokokemuksesta. Tärinäpalautteen avulla voin tuntea uhkaako autoni takaosa irrota ajopinnasta tai onko autoni vaarassa lähteä spinnaamaan liian kovassa vauhdissa. Tärinän ansiosta ehdin tehdä korjausliikkeet ajoissa ja pysyä kisan johdossa.”

”Olemme viime vuosina olleet läheisesti tekemisissä sekä ajosimulaatiopelaajien että ammattilaiskisakuljettajien kanssa kerätäksemme tietoa eri ajopelikokemuksista. Olemme hyödyntäneet tätä tietoa ja näitä kokemuksia luodaksemme mahdollisimman tarkan, monipuolisen ja realistisen ajopelituntuman uuden sukupolven rattiohjaimelle”, kommentoi Logitech G:n johtaja Ujesh Desai. ”TRUEFORCE luo pelaajalle tuntemuksen siitä, kuin itse olisi oikealla tiellä ja oikean kilpa-auton ratissa. Ohjaimen voimapalaute nostaa ajokokemuksen uudelle tasolle ja jokainen rattia kokeillut onkin noussut ajopenkiltä hymy kasvoillaan.”

Logitech G923 -rattiohjain on viimeistelty tarkasti vastatakseen tämän päivän vaatimuksiin. Ohjauspyörä on harjattua terästä, joka on päällystetty aidolla nahalla. Jalustan polkimet ovat vahvaa terästä ja kestävät kovatkin tilanteet pelissä kuin pelissä. Monipuoliset painikkeet tarjoavat monipuolisen hallittavuuden eri pelien vaatimuksiin. Ohjelmoitavan käsivaihteiston lisäksi rattiohjaimen PlayStation- tai Xbox-painikkeet löytyvät helposti ratista. Yhdysrakenteinen led-mittari ilmaisee kierrosluvut selkeästi, mikä helpottaa kuljettajaa auton hallinnassa tiukoissa tilanteissa. Valintarullassa on 24 porrasta ja sillä on helppo valita rattiohjaimen eri toimintoja, kuten jäykkyyttä, vääntöä, jarrutehoa ja monia muita pelitoimintoja.

Hinta ja saatavuus
Logitech G923 tulee myyntiin elokuussa 399 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron. Ohjain on yhteensopiva PC-tietokoneiden ja Xbox One -pelikonsolien kanssa. Se tulee toimimaan myös Xbox Series X:n kanssa sen julkaisun jälkeen.

Lisätietoja
https://www.logitechg.com/fi-fi/products/driving/g923-trueforce-sim-racing-wheel.html
https://youtu.be/hYNqcVRYwds (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhIUzzE8gOeHw20ZXeQ?e=xeatig (kuvia)

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03 213 6100, www.also.fi
Despec Finland, puh: 09 827 53 00, www.despec.fi
Ingram Micro, puh: 09 887 4000, www.ingrammicro.fi
Tech Data Finland, puh: 0201 55 3636, www.techdata.fi

Logitech G
Logitech Internationalin omistama Logitech G -tuotemerkki on tietokone- ja konsolipelitarvikkeiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Logitech G tarjoaa kaiken tasoisille pelaajille alan johtavia näppäimistöjä, hiiriä, kuulokkeita, hiirimattoja ja simulaatio-ohjaimia, kuten ratteja ja lento-ohjaimia. Ne ovat syntyneet intohimosta pelaamiseen sekä innovatiivisen muotoilun ja kehittyneiden teknologioiden ansiosta. Logitech International on perustettu vuonna 1981 ja sen pääkonttori sijaitsee Sveitsin Lausannessa. Yhtiö on pörssilistattu SIX Swiss Exchangessa (LOGN) ja Nasdaq Global Select Marketissa (LOGI). Lisätietoa Logitech G:stä osoitteessa www.logitechg.com.