SLUSH: Yritykset ovat paikalla Slush-tapahtumassa huomenna ja ylihuomenna.
IGDA: Yritykset ovat sponsoroimassa IGDA December Gatheringia Helsingin Maxinessa 13.12.2016.

Kajaani & Helsinki, Suomi 29.11.2016 – Neljän miljoonan euron sijoituksen saanut kajaanilainen pelinkehittäjä Critical Force ja helsinkiläinen 2,3 miljoonan euron sijoituksen saanut Reforged Studios aloittavat strategisen yhteistyön. Yhteisenä tavoitteena on saada kaksi suomalaista elektronisen mobiiliurheilun peliä nopeasti maailmankartalle.

criticalreforged

Elektronisen urheilun (eSports) markkinoiden odotetaan nousevan yli miljardin dollarin arvoisiksi ensi vuonna. Elektronisen mobiiliurheilun (Mobile eSports) pelit tulevat näyttelemään merkittävää roolia koko markkinan kasvussa. Mobiililaitteilla on massiivinen maailmanlaajuinen levinneisyys, joten potentiaalisia pelaajia ja turnausten seuraajia on suuri määrä. Lisäksi pelaajien uusi sukupolvi on ensisijaisesti mobiilipelaajia.

Critical Forcen toimitusjohtaja Veli-Pekka Piirainen ja Reforgedin toimitusjohtaja Teemu Vilén yhdessä tuumin toteavat:
”Havaitsimme, että meillä on paljon yhteistä. Kehitämme molemmat elektronisen mobiiliurheilun pelejä ja niitä tukevia palveluita, mutta pelimme eivät suoraan kilpaile keskenään. Tämä avaa meille aivan uudenlaisia yhteistyön mahdollisuuksia, joita ei ole Suomen jo vahvasti yhteistyötä tekevällä pelialalla aiemmin nähty. Tavoitteemme on jakaa keskenämme kalliita resursseja, kuten yhteisten palvelujen ja työkalujen kehitystyötä, toimitiloja ja avainhenkilöstöä. Sen lisäksi jaamme myös muita tärkeitä asioita, kuten rekrytointiin, pelien kehitykseen ja turnausten järjestämiseen liittyvää osaamista.”

Critical Forcen toimitusjohtaja Veli-Pekka Piirainen jatkaa:
”Reforgedin henkilöstöllä on vahvaa osaamista moninpeleistä ja elektronisen urheilun suosituimmista peleistä. Heidän väkeään on ollut aiemmin kehittämässä muun muassa League of Legendsiä, World of Warcraftia ja Battlefieldiä. Tätä osaamista voimme nyt hyödyntää ja siten tehdä Critical Opsista entistä paremman kokonaisuuden. Myös markkinoinnissa ja elektronisen urheilun turnauksissa näemme paljon yhteisiä mahdollisuuksia.”

Reforgedin toimitusjohtaja Teemu Vilén täydentää:
“Critical Forcella on jo nyt rajoitetun julkaisun aikana ollut 10 miljoonaa lataajaa. He tekevät selvästi paljon asioita oikein ja asenteella. Heidän taitava yhteisönhallintansa on tuonut tulosta. Elektroninen mobiiliurheilu on avoin ovi kokonaan uuteen pelaamisen alueeseen. Tosipelaajat odottavat parempaa sisältöä mobiililaitteilta ja kilpailuhenkinen pelaaminen on yhä laajemman pelaajakunnan ulottuville. Uudella kentällä mahdollisuuksia ja kehitystyötä riittää. Yhdistämällä osaamistamme molempien studioiden pelien pelaajat voittavat.”

Lisätietoja
Critical Force / Veli-Pekka Piirainen, veli-pekka@criticalforce.fi
Reforged Studios / Teemu Vilén, tvilen@reforgedstudios.com

http://criticalforce.fi/presskit/
http://reforgedstudios.com/for-media/

Critical Force
Critical Force on rajoitetusti julkaissut ilmaiseksi pelattavan Critical Ops -räiskintäpelin, jota on ladattu jo 10 miljoonaa kertaa. Pelin esikuvana toimii Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) -tietokonepeli, mutta Critical Ops hyödyntää pelialustanaan älypuhelimia ja tablettilaitteita. Critical Opsista on kovaa vauhtia tulossa se FPS-peli, jonka mobiilin sukupolven elektronisen urheilun ammattilaiset valitsevat. Critical Force palkittiin juuri vuoden 2016 parhaana suomalaisena pelinkehittäjänä ja sai neljän miljoonan euron siemenrahoituksen korealaiselta pelijulkaisujätti NHN Entertainmentilta.

Reforged Studios
Reforged Studios on vuonna 2015 perustettu, Helsingissä ja Los Angelesissa toimiva peliyritys. Reforgedin 20 hengen tiimissä kaikki ovat pelialan veteraaneja, jotka ovat aiemmin kehittäneet kansainvälisiä menestyspelejä, kuten League of Legends, StarCraft 2, World of Warcraft, Warhammer, Need for Speed, EVE Online ja Walking Dead: No Man’s Land. Reforged kehittää mobiilialustoille omistautuneille pelaajille suunnattuja moninpelejä, joista ensimmäinen julkaistaan vuonna 2017. Reforgedin rahoittajiin kuuluvat NetEase Capital, Sisu Game Ventures ja TEKES.