Tilastot osoittavat, että vain yksi kymmenestä jotakin instrumenttia opetteleva aloittelija jatkaa harjoittelua niin kauan että oppii soittamaan sitä. Onneksi uudet digitaaliset opetusmenetelmät kehittyvät ja auttavat soittajia onnistumaan paljon nopeammin. Se tuo itseluottamusta ja innostaa jatkamaan harjoittelua.

Suomalainen Musopia on oppimisprosessia yksinkertaistavien, innovatiivisten musiikkisovellusten kehittäjä. Yritys on viime aikoina kehittänyt musiikin opettamiseen liittyvää opetus-ohjelmaa yhteistyössä amerikkalaisen Gary Heimbauerin kanssa.

Kehitystyössä on hyödynnetty Heimbaurin kokemuksia Little Kids Rock -organisaation koulutuspäällikkönä. Se on Yhdysvaltain suurin voittoa tavoittelemattoman musiikinopetukseen keskittyvä organisaatio, jonka opetuksen piiriin kuuluu yli puoli miljoonaa koululaista.

”Löysimme FourChords-sovelluksen, joka yhdistää soinnut, sanoitukset ja melodiat kouluopetukseen sopivalla tavalla. Pian työskentelimme yhdessä Musopian kanssa tehdäksemme kaiken, mistä musiikinopettaja voisi unelmoida. Sovellukset kehittyvät jatkuvasti säilyttäen kuitenkin yksinkertaisen käyttöliittymän. Niistä on tullut nopeasti keskeinen osa opetustamme”, kertoo Gary Heimbauer.

Kokemusten pohjalta on syntynyt musiikinopettajille suunniteltu Play for All! -kurssi. Se on toteutettu Musopian kehittämien FourChords- ja Ukeoke-sovellusten ympärille.

“Haluamme muuttaa ihmisten tavan oppia soittamaan musiikkia ja osoittaa heille nopean reitin soittamisen hauskaan osuuteen”, kertoo Musopian toimitusjohtaja Topi Löppönen. ”Musiikin tekeminen ja kuluttaminen ovat muuttuneet dramaattisesti viimeisten 50 vuoden aikana. Silti musiikinopetus nojaa usein vanhoihin opetustapoihin, kuten musiikkiteorian painottamiseen. Uskomme, että nykyisten hittikappaleiden tuominen luokkaopetukseen pelien kaltaisella sovelluksella kasvattaa oppilaiden mielenkiintoa ja motivaatiota oppia musiikin soittamisen perusteet.”

Play For All! on hauska ja oppilaskeskeinen opinto-ohjelma kitaran, ukulelen ja muiden soittimien opettelemiseen. Play for All! näyttää musiikinopettajille, miten oppilaita voi ohjata aloittelijoista rokkitähdiksi. Kaiken tasoiset oppilaat voivat kehittyä yhdessä ja oppia soittamaan rakastamiaan hittikappaleita. Musopian sovellukset toimivat musiikkiteorian oppimisen tukena, soittotaitojen kehittäjinä ja musiikillisen ilmaisun pohjana joko soolo-suorituksena tai osana bändiä.

Opettajalle uusi opetustapa tuo “virtuaalisen apu-opettajan” avuksi luokkaan ja jättää enemmän aikaa yksilöllisempään opetukseen. Sovellusten avulla opettajan on helpompaa pitää 20 eritasoista oppilasta hallinnassaan. Play for All opinto-ohjelma yhdessä sovellusten kanssa on jatkuvasti päivittyvä opetusresurssi. Se tarjoaa ajankohtaisia kappaleita, täydellisen opetussuunnitelman, kaikki luokkahuoneessa tarvittavat tukimateriaalit ja opetusvideoita, joissa korostetaan parhaita tosielämän käytäntöjä.

Play for All on julkaistu englanninkielisenä Teachable.com-palvelussa: https://musopia.teachable.com
Esittelyvideo: https://youtu.be/k2xwkyxWPwI
Pressikitti: http://fourchords.com/downloads/pfa_presskit.zip

Lisätiedot: Paula Lehto, CMO, Musopia Oy, paula.lehto(at)musopia.net tai 0500 436 025

Musopia
Helsinkiläinen mobiilisovellusten kehittäjä Musopia Oy luo innovatiivisia musiikkiohjelmistoja. jotka tekevät musiikin soittamisesta helpompaa. FourChords Guitar Karaoke, Ukeoke Ukulele Karaoke ja Justin Guitar Beginner Song Course ovat ensimmäisiä sovelluksia tiimiltä, joka koostuu kitaraharrastajista ja IT-ammattilaisista. Apple on nostanut kaikki nämä sovellukset esiin ”Best Apps”-listallaan ja ne ovat olleet musiikkisovellusten TOP10-listalla yli 40 maassa. Musopia työskentelee yhdessä soitinvalmistajien ja voittoa tavoittelemattomien järjestöjen kanssa, kuten Little Kids Rock ja Guitars In The Classroom. Näin ihmiset saavat paremmat mahdollisuudet nauttia musiikin tekemisestä. www.musopia.net