Helsinkiläinen pelistudio Playmore Games aloitti joukkorahoituskampanjan Dized-lautapelisovellukselleen edellisiltana Indiegogossa. Kampanja saavutti jo yli 35 prosenttia tavoitteestaan vajaassa vuorokaudessa.

Dized on lautapelisovellus älypuhelimiin ja tablettilaitteisiin. Se poistaa tarpeen pitkäveteisille sääntökirjoille ja päästää lautapelaajat pelaamaan välittömästi. Nämä vaiheittaiset visuaaliset ja interaktiiviset opetusohjelmat ovat kuin pöydän ääressä oleva pelikaveri, joka tuntee säännöt ulkoa.

Kasvavat lauta- ja korttipelien markkinat sekä Dized-sovelluksen potentiaali ovat mielenkiintoinen mahdollisuus Indiegogolle. Yksi syy markkinoiden kasvamiseen ovat joukkorahoituskampanjat. Indiegogo haluaa olla paras joukkorahoitusalusta lauta- ja korttipelaajille. Dized on tämän kategorian yksi lupaavimmista tuotteista, joten yhteistyö sopii täydellisesti molemmille yrityksille.

“Löysin Dized-sovelluksen runsas vuosi sitten ja olen ollut innoissani siitä asti. Dized on todella hieno tapa kehittää pelaamista poistamalla lautapelien suurin este, joka on sääntökirjat. Dized on innovatiivinen, markkinoita muuttava ja ainutlaatuinen sovellus, ja sellaisia Indiegogo hakee. Olemme mielellämme tukemassa tätä hanketta”, kertoo Indiegogon pelikonsultti Nate Murray.

Playmore Games on aiemmin julkistanut ensimmäisten lautapelien nimet, joita Dized-sovellus tulee tukemaan. Ne ovat suositut Carcassonne, Blood Rage, 7 Wonders, Bang!, Kingdomino ja Scythe.

”Jos rakastat pelaamista etkä pidä sääntökirjojen lukemisesta, sinulla ei ole mitään syytä olla tukematta Dized-sovellusta juuri nyt. Dized eroaa tavallisista opetusvideoista, koska ne eivät seuraa asiayhteyttä. Dized-sovelluksen avulla voit oppia pelin pelaamalla. Voit jopa kysyä sovellukselta sääntöihin liittyviä kysymyksiä”, kertoo Blood Rage -pelin suunnittelija Eric M. Lang.

Menestyvä joukkorahoituskampanja mahdollistaa Dized-sovelluksen sisällön nopean kehittämisen. Näin opetusohjelmat ovat tulevaisuudessa käytettävissä useimmissa uusissa peleissä. Dized ei ole kuitenkaan pelkästään opetusohjelma, vaan tarkoituksena on luoda koko lauta- ja korttipeliyhteisölle kokonaisvaltainen sovellus, jossa on ladattavaa sisältöä, markkinapaikka, yhteisöllisiä ominaisuuksia ja muita hyödyllisiä työkaluja. Kampanjan tukijat saavat erikoisetuja, kuten alennetut tilausmaksut lisäominaisuuksiin, erikoismerkkejä, pääsyn ennakkomateriaaliin ja keräilijän noppasetin.

Lauta-, kortti- ja palapelien maailmanlaajuinen myynti on kasvanut 9,6 miljardiin dollariin vuonna 2016. Lautapelit keräsivät joukkorahoituksella kaksi kertaa niin paljon rahaa kuin videopelit vuonna 2015. Pelimarkkinoiden odotetaan kasvavan ainakin seuraavan viiden vuoden ajan. Lauta- ja korttipelien suosio ei kasva pelkästään joukkorahoituksen ansiosta, vaan myös siksi, että perheet, lapset ja milleniaalit etsivät uusia tapoja viettää aikaa yhdessä.

Lisätietoja
http://igg.me/at/dized (Indiegogo-kampanja)
http://www.dized.com/press (taustatietoa & kuvia)
https://youtu.be/OO4HuZ5QTmg (Indiegogo-video)

Playmore Games
Innokkaat pelaajat ja pelisuunnittelijat Jouni Jussila ja Tomi Vainikka perustivat Playmore Gamesin vuonna 2014. Yrityksen tavoitteena on osoittaa, että on olemassa parempi tapa oppia ja nauttia lautapeleistä yhdessä. Vaikka lautapeliteollisuus kukoistaa parhaillaan, sillä on edelleen yksi merkittävä hidaste: pelisääntöjen oppiminen on hidasta ja tylsää. Playmore Gamesin ensimmäinen sovellus, Dized, tarjoaa älykkäät vuorovaikutteiset opetusohjelmat, aloitusohjeet, erittäin nopean sääntöjen etsintätyökalun ja muita lisäominaisuuksia, jotka tekevät lautapelikokemuksesta poikkeuksellisen hauskaa. www.playmoregames.com