PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) tuo huhtikuussa pelikonsoleille aiemmin vain tietokoneilla julkaistun indiehitin. Stardew Valleyn avoimen pelimaailman roolipelikokemus on ainutlaatuinen yhdistelmä sydämellistä seikkailua, rauhallista puuhastelua ja retrohenkistä pelaamista.
SV

Useimmat roolipelit ovat eeppisiä maailmanpelastustarinoita joko örkkejä pursuavissa fantasiamaailmoissa tai avaruuden tuntemattomia uhkia tieteiskuvitelmissa. Mitä jos tekemisentäyteinen roolipeli olisikin lämminhenkinen ja sydämellinen seikkailu maaseudun harmoniassa? Arvostusta ja ylistystä kerännyt indiehitti Stardew Valley on erilainen roolipeli ainutlaatuisella lähestymistavalla. Aiemmin vain pc-tietokoneilla julkaistu avoimen pelimaailman kokemus saapuu nyt myös PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille.

Pelaajan ohjastama hahmo on perinyt isoisänsä vanhan maatilan, joka sijaitsee Stardew Valleyn luonnonkauniissa ympäristössä. Vain muutamilla työkaluilla ja vaatimattomalla alkurahalla varustettu hahmo pyrkii sopeutumaan uuteen elämäänsä maaseudun rauhaisassa auvossa. Mutta miten pelaajalta onnistuu maalla eläminen ja siinä samalla villiksi kasvaneiden peltojen kääntäminen tuottavaan kuntoon? Tuleeko maatilasta kaunis ja kannattava vai onko yritys tuomittu epäonnistumaan? Ainakaan haaste ei tule olemaan helppo. Hauskanpitoa ja mukavaa tekemistä moinen ei estä, ja uutta opittavaa riittää.

Joja-yhtiön kaupunkiin saapumisen myötä maaseutuyhteisön vanhat elintavat ovat lähes tyystin kadonneet. Erinäisten toimintojen ja tapahtuminen keskuksena toiminut kyläkeskus on lähes raunioitunut. Kaikesta huolimatta alueen kaunis laakso on täynnä mahdollisuuksia. Tarvitaan vain omistautuneisuutta, tahtoa ja määrätietoisuutta. Kenties juuri pelihahmon aikaansaannosten ansiosta Stardew Valley kukoistaa jälleen kerran!

Stardew Valley tarjoaa runsaasti erilaista tekemistä niin maatilan, eläinten kuin kaivostenkin parissa. Myös kalastus, raaka-aineiden keräily ja jopa ajoittaiset taistelut kuuluvat asiaan omaa maatilaa kunnostettaessa. Uusien taitojen myötä käyttöön avautuu yhä isompi valikoima erilaisia ruokareseptejä ja rakenteluohjeita, joiden myötä pelihahmon koti ja ympäröivä alue muokkautuvat uuteen uskoon. Luolista löytyvät aarteet tarjoavat mahdollisuuksia rikkauksiin, mutta myös riskit kohdata erilaisia hirviöitä.

Maaseudulla ei myöskään tarvitse olla yksin, sillä kyläyhteisöstä löytyy kymmenittäin erilaisia hahmoja joihin tutustua. Osa asukkaista saattaa olla myös kiinnostunut elämänkumppanin löytämisestä ja kuka ties romanssi johtaa oman perheen perustamiseen. Stardew Valleyssa tarinat ovat elämää suurempia ja tapahtumarikkaita kokemuksia.

Retrohenkisen roolipelaamisen hengessä Stardew Valley on toteutettu sulostuttavalla peligrafiikalla ja äänimaailmalla, joka herättää nostalgisia tuntemuksia. Stardew Valley onkin aidosti omaperäinen roolipeli, joka tarjoaa pelaajilleen kiehtovan ja unohtumattoman elämyksen vailla vertaa.

Stardew Valley Collector’s Edition julkaistaan PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille 13. huhtikuuta 2017. Pelin ikäraja on PEGI 7.

Lisätietoja

Landing Page


www.panvision.com/pelit
https://youtu.be/7IDfb0kU4ws (esittelyvideo)
http://bit.ly/2n7BXja (pelikuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.