Sonic-siili (Sonic the Hedgehog) on legendaarinen SEGA-pelitalon maskotti ja pelihahmo, joka juhlii tänä vuonna 20-vuotista peliuraansa. Sen kunniaksi PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) tuo syksyllä 2011 myyntiin upouuden Sonic Generations -pelin Xbox 360-, PlayStation 3- ja Nintendo 3DS -pelikonsoleille.

sonic

Sonic-siili
Sonic-siilin historia alkoi kesäkuussa 1991, kun ensimmäinen Sonic-peli julkaistiin SEGAn omalle pelikonsolille. Sittemmin SEGAn oman pelikonsolituotannon loputtua Sonic siirtyi seikkailemaan muille pelialustoille ja onkin vakiinnuttanut asemansa kaikkien pelikonsolien suosikkihahmona.

Sonic on perusolemukseltaan sinivärinen ja piikkitukkainen siili. Metrin korkuinen Sonic on maailman nopein siili, joka juoksee, hyppii ja kiertyy palloksi salamannopeasti, mutta ei osaa uida! Sonic-peleissä on aina huikeasti vauhtia, mutta ne sopivat silti kaikenikäisille toimintapelien ystäville (PEGI-ikäraja useimmiten 3 tai 7 vuotta).

Sonic-pelejä on julkaistu kymmeniä erilaisia useille eri pelialustoille ja niitä on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 70 miljoona kappaletta. Sonic on esiintynyt myös useissa sarjakuvissa, animaatiosarjoissa ja animaatioelokuvassa. Sonic-siilistä on tullut yksi tunnetuimpia piirroshahmoja ja pelimaailmassa Sonic on ikonin asemassa.

Sonic Generations
Syksyllä 2011 julkaistavassa Sonic Generations -pelissä Sonic-siili nähdään sekä perinteisessä ja rakastetussa 20 vuotta vanhassa 2D-asussaan että nykyaikaisessa huippuvauhdikkaassa 3D-asussaan.

Pelissä on kolme aikakautta, jotka kuvastavat Sonic-siilin 20-vuotista historiaa. Pelin ulkoasu on heti tunnistettavissa Sonic-maailmaksi, vaikka se onkin kokenut huiman 3D- ja HD-päivityksen. Jokaisessa aikakaudessa Sonicilla on käytössä tutut erikoisliikkeensä ja uusi innovatiivinen valikkojärjestelmä mahdollistaa pelaajan täydellisen uppoutumisen Sonic-maailmaan samalla pelin paljastaessa lisää pelihahmoja ja piilotettuja aarteitaan.

Sonic-maailma on pelin alussa kaaoksessa, koska mysteeriset uudet voimat ovat luoneet peliin aikareikiä, joiden kautta Sonic ja hänen ystävänsä liikkuvat ajassa taaksepäin. Uuden ja vanhan ajan Sonicin on lyötävä uusi outo vihollisensa, pelastettava ystävänsä ja selvitettävä kuka on lopulta koko juonen takana…

Sonic Generations ilmestyy Xbox 360-, PlayStation 3- ja Nintendo 3DS -pelikonsoleille syksyllä 2011. Pelin yhden tason demoversiota voi testata 12. heinäkuuta asti PlayStation Networkissa ja Xbox Livessä.

Lisää laadukasta Sonic-peliviihdettä on luvassa ensi vuonna, kun Sonic ystävineen osallistuu Lontoon Olympialaisiin. Lisätietoja: www.olympicvideogames.com

Lisätietoja internetissä
www.sega.com/sonicgenerations
www.panvision.com/sonic

Lisätietoja ja testikappaleet
Visionist/Jiri Koivuniemi, 040 837 8097, jiri@visionist.fi
PAN Vision/Niklas Von Schoneman, 010 843 8492, niklas.vonschoneman@panvision.com

SEGA® Corporation on japanilainen pelijulkaisija, joka kehittää ja jakelee interaktiivisia viihdeohjelmia useille eri laitealustoille, kuten PC:lle, langattomille laitteille sekä Nintendon, Microsoftin ja Sonyn pelikonsoleille. Lisätietoja osoitteessa www.sega.com.

PAN Vision on johtava pohjoismainen interaktiivisen viihteen julkaisija ja jakelija. Päätoimialana ovat pelit, filmit sekä IT-oheislaitteet ja edustamme useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön vuosittainen liikevaihto on noin 150 miljoonaa euroa. Lisätietoja osoitteessa www.panvision.com