Segway Navimow i105E

Boston Group tuo myyntiin uuden sukupolven Segway Navimow Robot Mower i105E -robottiruohonleikkurin, joka parturoi nurmet älykkäästi ilman kaapelivirityksiä.

Turvallisuus, helppous ja käytännöllisyys ovat tärkeitä asioita automatisoidun nurmikonhoidon yhteydessä. Vaikka robottiruohonleikkureita onkin ollut myynnissä jo hyvän tovin, useimmat näistä vaativat melkoisen paljon haastavia esivalmisteluita, kuten rajakaapelin asentamisen. Kaapeloinnin takia muun muassa siistittävien alueiden muuttaminen ja nopeasti tehtävät säädöt ovat vaikeita. Segway Navimow Robot Mower i105E mullistaa nurmikonleikkuun tuomalla tekniikan lähemmäs robottipölynimureista tuttua älykästä siistintää, jossa robottiruohonleikkuri osaa analysoida ympäristöään ja siistiä ennalta määritetyn alueen ilman kaapeleita. Samalla leikkuri osaa reagoida ympäristön esteisiin ja haastaviin sääolosuhteisiin.

Segway-ruohonleikkuri hoitaa nurmikonleikkuun tehokkaasti, hiljaisesti ja turvallisesti. Myös käyttöönotto on esimerkillisen helppoa ja vaivatonta. Robotti on valmis leikkaamaan alueen ruohon itsenäisesti ja automatisoidusti, kun se on yhdistetty omaan puhelinsovellukseensa. Käyttäjä voi määrittää leikkurilta kiellettyjä alueita tai kulkureittejä vain muutamalla napautuksella. Sovelluksella voi lisäksi säätää ajoasetuksia ja ajastettuja leikkuuaikoja sekä yhdistää useita eri leikkuualueita toisiinsa. Sovellus toimii tarvittaessa myös ruohonleikkurin kaukosäätimenä. Varkausyrityksen sattuessa roboleikkuri tekee jopa hälytyksen puhelinsovellukseen.

Tekoälyä ja RTK-satelliittinavigointia hyödyntävän innovatiivisen EFLS 2.0 -paikannusjärjestelmän ansiosta leikkuri tietää senttimetrien tarkkuudella sijaintinsa ympäristössään. Jos paikannusjärjestelmän satelliittisignaali on heikko, robottileikkurin apuna on konenäkö ympäristön havainnointiin. VisionFence-järjestelmä hyödyntää muun muassa 140 asteen kalansilmäkameraa, joka havainnoi ympäristöä laaja-alaisesti. Näin leikkuri huomaa ja osaa väistää esimerkiksi ihmisiä, eläimiä, tavaroita, luonnonesteitä, korokkeita ja muita esteitä. Ruohonleikkuri osaa myös automaattisesti tunnistaa nurmialueen ja pysyä työalueella menemättä esimerkiksi pihatielle tai laatoitukselle.

Ruohonleikkuri täyttää IP66-standardin vaatimukset, joten se on täysin pölysuojattu ja kestää vesisateet. Märkää ruohoa on kuitenkin vaikea leikata, joten ruohonleikkuri osaa keskeyttää leikkauksen huonolla säällä paikallisten sääennusteiden perusteella. Vedenpitävyyden ansiosta leikkuri on helppo puhdistaa esimerkiksi juoksevalla vedellä, jolloin mukaan tarttuneet roskat ja irtoruoho irtoavat helposti.

Isojen 24,5 senttimetrin etupyörien avulla ruohonleikkurilla on hyvät kulkuominaisuudet ja se selviää epätasaisesta maastosta helposti. Robottiruohonleikkuri kykenee toimimaan jopa 30 prosentin kallistuksessa eli jopa 16 asteen kaltevilla rinteillä.

Leikkurin melutaso on hiljainen ja leikkauskäytössäkin sen ääni nousee vain 58 desibeliin. Virtansa ruohonleikkuri saa lataustelakasta, johon roboleikkuri osaa automaattisesti hakeutua leikkuun jälkeen tai alhaisella lataustasolla. Yhdellä latauksella voi leikata jopa 500 neliömetrin alueen. Leikkuukorkeus on säädettävissä 20–60 millimetriin.

Ruohonleikkurin mukana toimitetaan latausalusta, kiinnitystarvikkeet, latausjohdot ja ohjekirja. Lisävarusteina ruohonleikkurille on saatavana suojakatos, antennivahvistin, vaihtoteriä, jatkokaapeli ja Navimow Access+ 4G -moduuli, jolla käyttäjä voi olla yhteydessä ruohonleikkuriin poissa ollessaan.

Hinta ja saatavuus

Segway Navimow Robot Mower i105E tulee myyntiin maaliskuussa 1 049 euron suositushintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja

https://navimow.segway.com/fi/product/navimow-i.html
www.boston.fi
https://navimow.segway.com/static/videos/navimow-i/Intro-7.mp4?v=1.0 (esittelyvideo suomenkielisellä tekstityksellä)
https://youtu.be/aJ3HzUWkHDc (esittelyvideo ilman tekstitystä)
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_vieREJL8xu0rR0foODQ?e=IcgNgv (kuvia)

Segway-Ninebot

Segway-Ninebot on maailmanlaajuinen älykkäiden lyhyen matkan kuljetus- ja palvelurobottien valmistaja. Navimow-robottiruohonleikkuri on Segwayn ensimmäinen puutarhanhoitoon ja ulkotyöhön liittyvä tuote. Segwayn tavoitteena on tarjota käyttäjille robotiikan avulla työkalujen sijasta omaa työtä säästäviä ja älykkäitä ratkaisuja. Yhtiön tuotteita on myynnissä yli 80 maassa. Lisätietoja osoitteessa https://fi-en.segway.com.

Boston Group

Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.