Maailman johtava tallennusratkaisujen toimittaja, Seagate Technology tehostaa videopelaamista helposti asennettavilla pelikonsolien tallennusratkaisuilla.

game-drive-for-xbox

Nykyaikaiset videopelit ovat mammuttimaisia ilmestyksiä upeine maisemineen ja laajoine pelisisältöineen. Korkealaatuinen videokuva, valtavan kokoiset pelikentät ja yksityiskohtainen peligrafiikka vievät runsaasti tallennustilaa pelikonsolien kiintolevyiltä. Yhä useampi peliharrastaja törmääkin tilanteeseen, jossa pelikonsolin kiintolevy on liian täynnä ja jotain pitää poistaa ennen uuden pelin asentamista.

Onneksi nykyaikaisille pelikonsoleille tallennustilan kasvattaminen on tehty helpoksi ja turvalliseksi. Ja kun kerran tallennustilaa kasvattaa, miksei saman tien ottaisi hyötyä irti nykyaikaisten SSHD-hybridilevyjen tuomasta lisänopeudesta?

Seagaten erityisesti PlayStation-pelaamiseen suunnitellussa SSHD-hybridilevyssä yhdistyy SSD-levyjen (Solid State Drive) ylivertainen nopeus ja mekaanisten kiintolevyjen (HDD) suuri kapasiteetti. Helposti käyttöön otettava SSHD-hybridilevy vapauttaa enemmän aikaa itse pelaamiselle, kun aikaa kuluu huomattavasti vähemmän latausruutujen tuijottamiseen ja odotteluun.

Yhden teratavun Seagate Game Drive for PlayStation on tallennuskapasiteetiltaan kaksinkertainen PlayStation 4 -pelikonsolin alkuperäiseen kiintolevyyn verrattuna. Se myös toimii huomattavasti nopeammin ainutlaatuisen Seagate Adaptive Memory -teknologian ansiosta ja näin pelikonsolin käynnistyminen ja pelien latautuminen tapahtuu huippunopeasti. Myös hybridilevyn vaihto on helppoa ja nopeaa, eikä se vaikuta pelikonsolin takuuseen. PlayStation 4 -käyttöön tarkoitettu hybridilevy on yhteensopiva myös PlayStation 3 -pelikonsolin kanssa.

Xbox One- ja Xbox 360 -pelikonsoleille tarkoitettu Game Drive for Xbox on kahden tai neljän teratavun ulkoinen kiintolevy, joka on erityisesti suunniteltu Xbox-pelikonsolien kanssa käytettäväksi. Tyylikäs Xboxin vihreää väriteemaa myötäilevä ulkoinen kiintolevy otetaan käyttöön usb-kaapelin avulla ja on käyttövalmis sekunneissa. Koska erillistä virtalähdettä ei tarvita, kiintolevy on helppo ottaa mukaan vaikka kaverin luokse pelaamaan mentäessä.

Kahden teratavun malli on yhteensopiva molempien Xbox-pelikonsolimallien kanssa, kun taas neljän teratavun ulkoinen kiintolevy on tarkoitettu vain Xbox One -pelikonsolin kanssa käytettäväksi. Game Drive for Xbox perustuu mekaaniseen kiintolevytekniikkaan eikä varsinaisesti nopeuta pelien latausaikoja sisäisen hybridilevyn tapaan.

Saatavuus ja hinnoittelu
Seagate Game Drive -tallennusratkaisut ovat saatavana välittömästi. Seagate Game Drive for PlayStation 1TB on suositushinnaltaan 129 euroa. Seagate Game Drive for Xbox 2TB on suositushinnaltaan 149 euroa. Seagate Game Drive for Xbox 4TB tulee myyntiin kevään kuluessa eikä sen hintaa ole vielä vahvistettu. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
http://www.seagate.com/gb/en/products/hard-drives-for-gaming/game-drive-playstation/
http://www.seagate.com/gb/en/products/hard-drives-for-gaming/game-drive-xbox/
http://www.seagate.com/sshd
https://youtu.be/mtowCm5sEbA (SSHD-kiintolevyjen peliaiheinen mainosvideo)
https://youtu.be/cT8Y0RgVYnE (ohjevideo PlayStation 4 -kiintolevyn asentamiseen)
http://bit.ly/1Rgod2t (tuotekuvat)

Seagate Technology
Seagate luo tilaa inhimillisille kokemuksille innovoimalla tiedon tallentamiseen, jakamiseen ja käyttämiseen liittyviä tekniikoita. Se on maailman johtava tuotemerkki yritysten ja kuluttajien tiedontallennusratkaisuille. Seagate Technology omistaa myös LaCie-tuotemerkin. Se on vahvistanut yhtiötä entisestään ja laajentanut sekä tuotevalikoimaa että käyttäjäkuntaa. Lisätietoja osoitteessa www.seagate.com.

Seagaten mielenkiintoiseen vuonna 1978 alkaneeseen historiaan voi tutustua osoitteessa http://www.seagate.com/gb/en/about-seagate/seagate-history/.