Erinomaisesti menestyneen Borderlands-pelisarjan tekijästudio Gearbox ja huippulaadustaan tunnettu pelijulkaisija 2K Games vievät räiskintäpelaamisen uudelle tasolle. Battleborn tarjoaa vauhdikkaan ja monipuolisen pelikokemuksen, josta löytyy oikeanlainen pelihahmo jokaiseen pelimakuun. Eilen julkaistiin myös uusi tv-tyylinen trailerivideo ja avoimen betatestin julkaisupäivät, jotka ovat 8. huhtikuuta PlayStation 4:lle ja 13. huhtikuuta Xbox Onelle ja PC:lle.

BattlebornCover

Useimmat ensimmäisen persoonan räiskintäpelit (FPS) toistavat tuttua ja kulunutta kaavaa vailla uskallusta uudistumiseen. Borderlands-pelisarjallaan menestykseen ponkaissut Gearbox vannoo uusien ideoiden nimeen ja lopputuloksena on hulvaton, vauhdikas ja energinen Battleborn.

Battlebornin kaukaisessa tulevaisuudessa eletään lohdutonta aikaa. Maailmankaikkeuden asumiseen kelpaavat kolkat ovat vähissä. Solus, paikoista viimeinen, on muodostunut sovun tyyssijaksi, kun toisistaan poikkeavat ryhmittymät ovat löytäneet sovun pakon edessä. Tilanne pahenee, kun tuntematon vihollinen uhkaa pyyhkäistä tähdistä viimeisen pois universumin kartalta. Tilanne kutsuu sankareita nousemaan vastarintaan, kenties viimeistä kertaa. Nämä sankarit tunnetaan nimellä Battleborn.

Battlebornin räiskintämekaniikka on sekoitus sekä vanhaa ja tuttua että uutta ja erilaista. Nopeatempoinen ja monimuotoinen taistelujärjestelmä kattaa huimat 30 erilaista pelihahmoa, joista jokaisella on erilaiset varusteet, aseet ja erikoisvoimat.

Osa hahmoista on hidastempoisia, mutta kestäviä ja tulivoimaisia. Vastaavasti tietyt hahmot nojaavat joko nopeuteen ja ketteryyteen tai vaikkapa salakavalaan hiippailuun ja väijyntään. Hahmot lisäksi kehittyvät kymmenellä eri taitotasolla, joka lisää räätälöintimahdollisuuksia entisestään.

Varusteista ja aseistakin löytyy eroa, sillä mukana ovat sekä lähitaisteluaseet että pitkän matkan tuliaseet. Näin erilaisia yhdistelmiä ja tapoja pelata löytyy lukemattomasti kaikille räiskintäpelien ystäville.

Battlebornissa on sekä tarinavetoinen kampanjapeli että kolme erilaista joukkuevetoista moninpelitilaa. Kampanjapelin voi kokea yksin tai jopa neljän muun pelaajan kanssa. Kampanjapeliä voi pelata sekä jaetulla ruudulla että verkkopelinä.

Moninpelit rakentuvat kahteen viiden hengen joukkueeseen, jossa tiimit pyrkivät voittoon erilaisia tavoitteita suorittaen. Meltdown-pelimuodossa pyritään saamaan omia tietokoneohjattuja apureita pisteitä antavaan pätsiin. Devastation keskittyy puolestaan joukkuevetoiseen deathmatchiin puolustustavoitteiden ohella. Incursionissa pyritään tuhoamaan tietokonevastustajia vihollistiimin alueelta samalla itse vihollisia vastaan puolustettaessa. Erilaiset moninpelimuodot on kuin luotu elektronista urheilua (eSports) ajatellen.

Ulkoasultaan Battleborn edustaa ajatonta ja sarjakuvamaista grafiikkaa. Sopivasti liioitellussa ja humoristisessa tyylissä hahmojen luonteenpiirteet ja ominaisuudet korostuvat kekseliäällä tavalla. Värejä ei ole säästelty ja toiminta näyttääkin suorastaan häikäisevän upealta kaikessa erikoisefekti- ja väriloistossaan. Itseasiassa pelin taustatarinaa onkin avattu tyylikkään sarjakuvan keinoin osoitteessa https://battleborn.com/story/en/ch1/.

Battleborn julkaistaan PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille sekä PC-tietokoneille 3. toukokuuta 69,95 (konsolit) ja 59,95 (pc) euron kuluttajahinnoin. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron. Pelin PEGI-ikäraja on 16 vuotta.

Lisätietoja Internetissä
http://www.battleborn.com
http://youtu.be/dYILRya5Dgg (uusi tarinavideo)
http://www.youtube.com/BattlebornGame (aiempia esittelyvideoita)
http://bit.ly/1q1EGM0 (tuotekuvia)

Pelin jakelijana Suomessa toimii 3H Distribution Oy, Puh: 010 231 3030, sales(at)3hd.fi