Tietojärjestelmien tietoturvan ja riskienhallinnan markkinajohtaja, McAfee Inc. (www.mcafee.com) on julkaissut uusimman tutkimuksensa, jonka mukaan viime vuonna salasanoja varastavien haittaohjelmien määrä on lisääntynyt jopa 400 prosenttia.

passwordmalware

Nettirikolliset ovat kehittäneet uusia tapoja salasanojen varastamista varten ja tähän tarkoitukseen tehtyjä haittaohjelmia on jo yli 350 000 kappaletta. Näitä ovat muun muassa kaappausohjelmat, jotka ottavat kuvaruutukopion tietokoneen näytöstä ja sovellukset, jotka kirjaavat kaikki käyttäjän näppäilyt talteen.

Erilaiset pelaamiseen liittyvät salasanat ovat tällä hetkellä suosittuja verkkorikollisten kohteita. Lisäksi alkuperäisiä webbisivustoja kaapataan ja niihin luodaan huijaussivuja, joissa pyydetään käyttäjätietoja. Useat Troijalaiset ja madot eivät ainoastaan varasta tietoja, vaan ne jättävät tietokoneen auki myös muille hyökkäyksille.

Raportissa kerrotaan teknisiä yksityiskohtia haittaohjelmista ja niiden kyvyistä sekä perehdytään tunnettuihin salasanoja varastaviin haittaohjelmaperheisiin, kuten Zbot, Sinowal ja Steam Stealer.

Lisätietoja
http://www.mcafee.com/us/local_content/reports/6622rpt_password_stealers_0709_en.pdf

Lisätietoja

Tiedotus ja testituotteet:
Visionist / Jiri Koivuniemi, email: jiri@visionist.fi, puh: 040-8378097

Tekniset kysymykset ja haastattelut:
McAfee Finland / Janne Aro, email: jarno_aro@mcafee.com, puh: 040-7351705

Tukkurit ja myynti:
Arrow ECS Finland Oy, www.arrowecs.fi, puh: 0207-656600
TechData Finland Oy, www.techdata.fi, puh: 020-1553636
McAfee Finland / Caj Salovaara, email: caj_salovaara@mcafee.com, puh: 09-2516353

McAfee Avert Labs
McAfee Avert Labs ylläpitää kansainvälistä korkealuokkaista tietoturvauhkia tutkivaa organisaatiota työllistäen tutkijoita 16 maassa ympäri maailman. Avert Labs yhdistää haittaohjelma- ja virustorjuntatutkimuksen sekä tietoturvahyökkäysten torjunnan ja haavoittuvuuden tutkimisen asiantuntemuksen maailmanlaajuisesti.

McAfee Inc.
McAfee Inc on johtava tietoturvateknologiaan keskittynyt yritys ja sen pääkonttori on Santa Clarassa, Yhdysvalloissa. Se toimittaa proaktiivisia ja hyväksi havaittuja ratkaisuja ja palveluja, jotka suojaavat järjestelmiä ja verkkoja ympäri maailman. Ainutlaatuisen tietoturvaosaamisensa ja innovointiin keskittymisensä ansiosta McAfee auttaa kotikäyttäjiä, yrityksiä, julkista sektoria ja palveluntarjoajia estämään hyökkäyksiä ja käyttökatkoksia sekä seuraamaan ja parantamaan tietoturvaansa. http://www.mcafee.com

McAfee, SiteAdvisor, IntruShield, Foundstone, VirusScan, Avert, Total Protection, AntiSpyware, Secure Content Management, ePolicy Orchestrator, Remediation Manager, Policy Auditor, Data Loss Prevention, Intrusion Prevention System ja Secure Internet Gateway ovat McAfee Inc.:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. McAfeen punainen väri tietoturvan yhteydessä on tunnusomainen McAfeen tuotteille. Kaikki muut rekisteröidyt tai rekisteröimättömät tuotemerkit ovat omistajiensa omaisuutta. © 2009 McAfee Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.