Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtavan julkaisijan, Ubisoftin huippusuositun Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelin iso peliturnaus pelataan Ruotsissa lajin menestysjoukkueiden kesken.

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelin vuotuiset maailmanmestaruuskisat siintävät lähitulevaisuudessa. Niitä ennen on vuorossa viimeinen Rainbow Six Major -peliturnaus, jossa menestymällä joukkueet voivat ansaita tärkeitä pisteitä ja rahapalkintoja. Tapahtuma järjestetään Ruotsin Gävlessa 8.-14. marraskuuta ja mukana ovat lähes kaikki pelin kansainväliset huiput.

Karsintapelit pelataan 8.-10. marraskuuta välisenä aikana. Näitä seuraavat pudotuspelit sekä finaali 12.-14. marraskuuta. Päätösottelun loppuhuipennuksessa kohtaavat parhaiten menestyneet joukkueet. Voittajatiimille on luvassa tapahtuman mestaruustitteli ja tuntuva rahapalkinto. Lisäksi tiimit palkitaan menestyksen mukaan liigapisteillä. Näillä määritellään mahdollinen osallistuminen Six Invitational 2022 -mestaruuskisoihin.

Turvallisuussyistä Six Major -turnaus järjestetään suljettuna lähiverkkotapahtumana ilman paikalla olevaa peliyleisöä. Lisäksi tapahtumassa noudatetaan kaikkia viranomaisten antamia turvallisuusohjeita ja -säädöksiä.

Tapahtumaa isännöi Ghassan ”Milosh” Finge yhdessä muiden juontajien ja pelianalyytikkojen kanssa. Mukana ovat muun muassa Tim ”AceOfPyrite” Leaver ja Parker ”Interro” MacKay. Lisäksi vieraina nähdään pelin veteraaneja, kuten kaksinkertainen Six Invitational -voittaja Niclas “Pengu” Mouritzen.

Tapahtumassa kisaavat alla listatut 16 joukkuetta neljästä eri liigasta.

Aasian ja Oseanian liiga:

• SANDBOX GAMING

• Invictus Gaming International

• Chiefs Esports Club

• DWG KIA

Euroopan liiga:

• Team BDS

• Team Empire

• Team Vitality

• Rogue

Latinalaisen Amerikan liiga:

• FURIA Esports

• Team oNe Esports

• FaZe Clan

• Ninjas in Pyjamas

Pohjois-Amerikan liiga:

• Spacestation Gaming

• Oxygen Esports

• Susquehanna Soniqs

• DarkZero Esports

Tapahtuman esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/q68EL21b3g0.

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/rainbow-six/siege/
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhcsQf8-elFZKUkLVBg?e=cNLadH (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.