Tietojärjestelmien tietoturvan ja riskienhallinnan markkinajohtaja, McAfee Inc. (www.mcafee.com) julkaisi toista vuosineljännestä koskevan uhkaraporttinsa. Raportin mukaan roskapostin määrä on maaliskuusta lähtien kasvanut jopa 141 prosentilla, mikä tarkoittaa päivittäin 117 miljardia roskapostiviestiä enemmän. Roskapostin kokonaismäärä kattaa jo 92 prosenttia kaikesta sähköpostiliikenteestä.

Lisäksi 14 miljoonaa tietokonetta on jäänyt kiinni Botnet-verkkoihin eli päivittäin uhriksi joutuu keskimäärin 150 000 tietokonetta. Tietokoneen Autorun-ominaisuutta hyödyntävien haittaohjelmien määrä on ohittanut pahamaineisen Conficker-madon jopa 400 prosentilla. Pelkästään toukokuussa sosiaalisiin verkkopalveluihin kohdistui 4 300 uutta Koobface-virusta.

Haittaohjelmien kirjoittajat ovat alkaneet tarjota Botnet-verkkoja hallinnoiville tahoille haittaohjelmia palveluina. Verkkorikolliset voivat resurssejaan myymällä jakaa uusia haittaohjelmia entistä laajemmalle entistä nopeammin. Helppokäyttöiset troijalaisten luontiin tarkoitetut ohjelmat, kuten Zeus helpottavat haittaohjelmien luomista ja hallintaa.

Twitter-mikroblogien kasvanut suosio on tehnyt niistä viimeisten kolmen kuukauden aikana hyvän kohteen verkkorikollisten toiminnalle. Mikeey-madon ja Koobface-troijalaisen uudet versiot iskevät tweettaavia ja lyhennettyjä URL-osoitteita käyttävien käyttäjien kimppuun. Jopa Twitterin ylläpitäjien käyttäjätileille on onnistuttu murtautumaan. Sen seurauksena monien käyttäjien ja myös julkkisten yksityisyys on vaarantunut.

”Viimeisten kolmen kuukauden aikana näkemämme Autorun-haittaohjelmien lisääntyminen sekä Botnet-ohjelmien ja roskapostin määrän kasvu on hälyttävää”, sanoo McAfee Avert Labsin teknologiajohtaja Mike Gallagher. ”Tämän tyyppinen kehitys on vahva muistutus kodin ja liike-elämän suojaamattomien tietokoneiden muodostamasta uhkasta.”

Koko raportti:
http://www.mcafee.com/us/local_content/reports/6623rpt_avert_threat_0709.pdf

Lisätietoja

Tiedotus ja testituotteet:
Visionist / Jiri Koivuniemi, email: jiri@visionist.fi, puh: 040-8378097

Tekniset kysymykset ja haastattelut:
McAfee Finland / Janne Aro, email: jarno_aro@mcafee.com, puh: 040-7351705

Tukkurit ja myynti:
Arrow ECS Finland Oy, www.arrowecs.fi, puh: 0207-656600
TechData Finland Oy, www.techdata.fi, puh: 020-1553636
McAfee Finland / Caj Salovaara, email: caj_salovaara@mcafee.com, puh: 09-2516353

McAfee Avert Labs
McAfee Avert Labs ylläpitää kansainvälistä korkealuokkaista tietoturvauhkia tutkivaa organisaatiota työllistäen tutkijoita 16 maassa ympäri maailman. Avert Labs yhdistää haittaohjelma- ja virustorjuntatutkimuksen sekä tietoturvahyökkäysten torjunnan ja haavoittuvuuden tutkimisen asiantuntemuksen maailmanlaajuisesti.

McAfee Inc.
McAfee Inc on johtava tietoturvateknologiaan keskittynyt yritys ja sen pääkonttori on Santa Clarassa, Yhdysvalloissa. Se toimittaa proaktiivisia ja hyväksi havaittuja ratkaisuja ja palveluja, jotka suojaavat järjestelmiä ja verkkoja ympäri maailman. Ainutlaatuisen tietoturvaosaamisensa ja innovointiin keskittymisensä ansiosta McAfee auttaa kotikäyttäjiä, yrityksiä, julkista sektoria ja palveluntarjoajia estämään hyökkäyksiä ja käyttökatkoksia sekä seuraamaan ja parantamaan tietoturvaansa. http://www.mcafee.com