R6S_OperationDeadlyOmen

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft tuo suositun moninpelin uudelle pelikaudelle uuden hyökkäysoperaattorin ja joukon keskeisiä päivityksiä.

Yhdeksäs pelivuosi alkaa Operation Deadly Omen -päivityksellä, joka tuo mukanaan naamioidun Deimos-hyökkääjän. Hänen DeathMark-varusteensa voi merkitä puolustajaoperaattorin ja myös seurata tämän sijaintia. Vihollisen kaatamisessa apu löytyy tehokkaasta Vendetta-revolverista, josta löytyy myös ainutlaatuinen erikoistähtäin. Tämä yhdistelmä tekeekin Deimosista osaavissa käsissä hyvin vaarallisen vastustajan.

Muita tärkeitä uudistuksia ovat Montagne-, Fuze- ja Blitz-operaattorien kilpipäivitykset, ADS-päivitys sekä muutokset aseiden lisäosiin ja tähtäimiin. Uutta on myös entistä parempi varustevalikko koriste-esineille sekä tasapainokorjaus Azamin Kiba Barrierille.

Pahamaineinen Deimos täydentää hyökkääjäoperaattorien valikoimaa kahden terveystason ja toisen nopeustason ominaisuuksin. Pääaseina vaihtoehdot ovat AK-74M-rynnäkkökivääri tai jämerä M590A1-taisteluhaulikko. Käsiaseena nähdään .44 Vendetta -erikoisrevolveri, johon on viritetty ainutlaatuinen suurentava tähtäin. Aseen teho on kova: yksikin osuma hajoavaan seinään tekee siihen reiän ja kahdella osumalla käsiase pudottaa operaattorin. Lisävarustevaihtoehtoina ovat joko sirpalekranaatit tai räjähdepanokset.

Deimosin varuste-erikoisuus on lentävä DeathMark-pienoisluotain, jolla voidaan merkitä ja seurata tiettyä vihollista. Ominaisuuden käyttö tosin vaatii sen, että kyseinen puolustusoperaattori on jo nähty. Tiedusteludroonien välttely auttaa pysymään pois Deimosin väijynnältä. Apua löytyy myös Dread Factorin havainnointisuojista.

Kun DeathMark saavuttaa ja merkitsee kohteensa, Deimos näkee kohteen sijainnin kartalla. Samalla Deimos ottaa automaattisesti käyttöön Vendetta-aseensa, eikä voi vaihtaa ykkösaseeseen kohteen ollessa elossa. Vain kohteensa tappamalla tai seurantakäskynsä peruuttamalla voi Deimos palata takaisin normaaliin asevalikoimaan. On myös hyvä huomata, ettei Deimosin merkitsemä kohde näy muulle tiimille, joten pelaajan tulee kommunikoida tieto muillekin, jotta tiedosta on hyötyä heille.

Olennaista on myös se, ettei Deimosilla ole tehtävän alussa käytössään yhtään droonia, vaan nämä ilmaantuvat käyttöön ajan kanssa. Lisäksi näissä on niin sanottu jäähtymisaika käytön jälkeen. Toisin sanoen DeathMarkia kannattaa käyttää harkiten. DeathMarkilla merkitty kohde tulee myös muiden pelaajien tietoon, joten pelaajat voivat taktikoida tämän tiedon varassa. Lisäksi Solis voi havaita Deimosin sijainnin hetkellisesti, kun DeathMark-laitetta käytetään. Vaikka DeathMarkia itsessään ei voi tuhota, sen toimivuutta voidaan häiritä tiettyjen operaattorien erikoislaitteiden käytöllä.

Myös kilpiä käyttävät sotilaat saavat merkittäviä uudistuksia. Nyt nämä operaattorit voivat rynnätä kilpien kanssa ja samalla tuhota barrikadeja. Lisäksi kilpeä laskematta vodaan nyt käyttää kranaatteja ja lisälaitteita sekä ladata aseita. Vapaa katseluominaisuus mahdollistaa ympäristön tarkkailun kilpeä liikuttamatta. Muutosten myötä Montagne-, Fuze- ja Blitz-operaattorit ovat nyt entistä monipuolisempia tankkaajasotilaita.

Näiden uudistusten ohella pelitasapainoa on muokattu entistä paremmaksi ja samalla koko tähtäinvalikoima on nyt entistä selkeämpi ja tasapainoisempi. Luvassa on myös uusia karttoja, operaattoreita ja tekoälyparannuksia Versus AI- ja harjoituspelimuotoihin. Deadly Omens -päivitys sisältää myös joukon yleisiä peliparannuksia ja pienempiä lisäyksiä pelitoimintoihin.

Yhdeksännen pelivuoden tarinallisen esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/hLjEHanGIuI. Pelivuoden sisältöä läpikäyvä video puolestaan on nähtävissä osoitteessa https://youtu.be/FM5sLdTX5Go. Dead Omen -laajennuksen operaattorin esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/ztb-wMeQUUk.

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja

www.ubisoft.com/en-gb/game/rainbow-six/siege/
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhcsQf8-elFZKUkLVBg?e=cNLadH (kuvia)

Ubisoft

Ubisoft on maailmojen luoja, joka on sitoutunut rikastuttamaan pelaajien elämää alkuperäisillä ja ikimuistoisilla viihdekokemuksilla. Ubisoftin maailmanlaajuiset kehitystiimit luovat ja kehittävät monipuolisia pelejä, joihin kuuluvat muun muassa Assassin’s Creed, Brawlhalla, For Honor, Far Cry, Tom Clancy’s Ghost Recon, Just Dance, Rabbids, Tom Clancy’s Rainbow Six, The Crew ja Tom Clancy’s The Division. Ubisoft Connectin kautta pelaajat voivat nauttia palveluiden ekosysteemistä parantaakseen pelikokemuksiaan, saadakseen palkintoja ja pitääkseen yhteyttä ystäviin eri alustoilla. Ubisoft+ -tilauspalvelun avulla pelaajat pääsevät käsiksi jatkuvasti kasvavaan pelivalikoimaan, joka sisältää yli 100 Ubisoftin peliä ja niiden lisäosaa. Tilivuotena 2022-2023 Ubisoftin myynti oli 1 739 miljoonaa euroa. Lisätietoja on osoitteessa www.ubisoftgroup.com.